pawcion123 Posted April 5, 2012 Author Posted April 5, 2012 Witam.Zastanawiam się nad ww sprzętami.-wyłącznie na kolor-czułość-zasięg-maskowanie-szybkość-cena 2350zł-jakość wykonaniaWedług moich spostrzeżeń jeden i drugi spełnia te kryteria, lecz proszę szanowne grono o pomoc w wyborze.zapraszam do dyskusji.
dziuba8024 Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 moze fisherf 75 za tyle mozna trafic lub f70 i jeszcze zostanie (urzywane ) i lekkie i szybkie na kolor...
pawcion123 Posted April 5, 2012 Author Posted April 5, 2012 Chyba nie jest kolega na bieżąco z all...Jedynie F75LTD. choć nie wiem jak w nim z maskowaniem.Lecz trzymajmy się tematu, bo mówimy tu o CS6MXi i Tesoro Tejon. na nie mnie stać :)
Szymekkx Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 nie miałem tych wykrywek, ale nie kupuj ani jednej z tych które podałeś. bo one troche słabe. dołóż 300 czy 200 zł i kup minelaba X-terre 705, miałem ten wykrywacz szybki, prosty , i jako taki głęboki, wiec można nim fajnie szukać monetek i biżuterii wieć moje zdanie jest kup sobie minelaba x-terre kosztuje 2600 zł. nowka
pawcion123 Posted April 5, 2012 Author Posted April 5, 2012 To żart prawda?..X-terra ze swoją wodoszczelną" cewką...., no i głebsza od CS i Tejona......bez komentarza.No i ta cena 2600?Nie po to sprzedawałem Sov GT żeby znowu włazić z buciorami do stajni minelaba :)
pawcion123 Posted April 5, 2012 Author Posted April 5, 2012 Trzymajmy się tematu. nie róbmy gnoju na forum.:)
Szymekkx Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 cewke na pewno ma wodoszczelną. wszystkie cewki są.aha . to hmm nie wypowiadam sie . :) bo nie wiem nic na ten temat , a jak już byleś z minelabem to dlaczego go sprzedałeś przecież to dobry sprzet jest, tylko ze troche przyciężki i trudny w obsłudze..
pawcion123 Posted April 5, 2012 Author Posted April 5, 2012 Takie pytania to na priv.chętnie odpowiem.X-terry nie mają całkowicie wodoszczelnych cewek.Sov Gt jest prosty jak budowa cepa,nic tam niema skomplikowanego.Trzymajmy się tematu.
pawcion123 Posted April 6, 2012 Author Posted April 6, 2012 I o to chodzi :)Chodziłem z sovereignem, i kopałem słabe sygnały więc wiem co to kopanie stali.Jestem zwolennikiem jak najmniejszej dyskryminacji.Mówisz że Vaquero ma lepszy zasięg od Tejona?Wszędzie piszą że Tejon ponoć najgłębszy z Tesoro....Kurde mam mętlik w głowie.
Raned Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 W testach powietrznych na monety Vaquero i Tejon mają zbliżony zasięg jednak w gruncie w naturalnych warunkach (nie świeżo zakopanych przedmiotach) Tejon ma przewagę. Ma także większy zasięg na duże przedmioty.
Raned Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 czasem zasobnik może wypaść, jeśli mocniej uderzymy cewką o coś twardego" - cóż za absurdalne stwierdzenie, miałeś taki przypadek czy to czysty wymysł wyobraźni? Nie spotkałem sią z przypadkiem wypadnięcia zasobnika a miałem i mam z Tejonem bardzo dużo do czynienia. Nigdy nie miałem przypadku odłamania klapki komory na baterie, w magazynie mam cały zapas i nigdy nikt nie pytał.
Krychus Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 jednak w gruncie w naturalnych warunkach (nie świeżo zakopanych przedmiotach) Tejon ma przewagę"Nie przeczę - nigdy nie robiłem testu w glebie. Ma także większy zasięg na duże przedmioty."Zgodzić się muszę w 100%. miałeś taki przypadek czy to czysty wymysł wyobraźni?"Tak, widziałem, jak raz znajomemu wypadł chyba lewy zasobnik - ale było to raczej wywołane tym, że był za słabo włożony, a w dodatku klapki niedomknięte... Nie jest to jakaś wada", w żadnym wypadku.Nigdy nie miałem przypadku odłamania klapki komory na baterie, w magazynie mam cały zapas i nigdy nikt nie pytał."Ja też, dlatego zaznaczam, że nie widziałem jeszcze oderwanych, ale mocowanie wygląda ak sobie" :) Pozdrawiam serdecznie, K.
pawcion123 Posted April 6, 2012 Author Posted April 6, 2012 Znowu patrząc ze strony gwarancji i możliwej odsprzedaży lepszy by był Tejon, ponieważ CS6 to nowość i raczej nie będzie tłumów kupujących.No i gwarancja CS,trzeba będzie wysyłać za granicę..buuu.Ale znowu sprzęcik wygląda lepiej nić Tesoro, ma podobne możliwości jak nie lepsze" no i kilka tonów na metale piekielną szybkość..Na Ebay-u jest CS6 z Włoch za dobre pieniądze.Zerknijcie Panowie na niego i podpowiedzcie czy to dobry wybór.pozdrawiam.
VanWorden Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 Miałem Tejona i Vaquero i nie zauważyłem różnic w zasięgach, ale to nie jest temat tego postu. Ten Cscope dopiero wchodzi na rynek i mało o nim wiemy, ale chocby na podstawie własnych krótkich zabaw" z tym sprzętem wybrałbym właśnie 6MXi. Czułość i wykonanie prima sort, dodatkowo identyfikacja tonowa żelaza i możliwość dopięcia elektroniki do pasa to ewidentne zalety. PozdrawiamVWP.S. Xterra ma wiele wodoszczelnych cewek, np. wszystkie koncentryki i snajperki.
VanWorden Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 pawcion123 - Te tłumy kupujących własnie są i niestety jest to duży problem bo Cscope nie nadąża z produkcją. Podany czas oczekiwania na nową maszynę to kilka tygodni.
bikemax771 Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 kup Tejona trafny wybór lekki szybko możesz nim przemiatać ,same zalety na kolor drobnice to maszynka a przy tym większe militaria znajduje ,a unikalna podwujna dyskryminacja przełączana w sekunde,nie daj się zwieść pseudo fahowce co posłuchaj Raneda,i zerkni na testy i wielkości cewek http://detech-metaldetectors.com/component/k2/item/7.html
VanWorden Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 No, te testy to dopiero fachowce" pisali:)))PozdrawiamVW
pawcion123 Posted April 6, 2012 Author Posted April 6, 2012 A jak wygląda kabel cewki i łączenie przy cewce?Chyba bardziej skłaniam się do zakupu Cs-a :)
Krychus Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 W Tejonie jak dla mnie odpowiednie. Może kabel nieco cienki, ale naprawdę wytrzymały. Pozdrawiam, K.
pawcion123 Posted April 6, 2012 Author Posted April 6, 2012 Zdecydowałem!Kupuje CS6MXi z eBay, z Włoch.Skłoniła mnie cena, dostępność i szybka wysyłka.Zobaczymy co z tego wyjdzie w praniu :)
Krychus Posted April 6, 2012 Posted April 6, 2012 I bardzo dobrze, że umiesz podejmować decyzje :DZdaj relację, jak wygląda sprawa CS6 na polskich polach. Pozdrawiam serdecznie, K.
pawcion123 Posted April 6, 2012 Author Posted April 6, 2012 Ps.Można w CS6 używać akumulatorków AA 1,2V?
pawcion123 Posted April 6, 2012 Author Posted April 6, 2012 Ok.No to zamawiam >> Akumulatorki Sanyo Eneloop HR-3UTGA R6 AA 2000 mAh NiMh.Pozdrawiam i dziękuję za waszą pomoc.Wesołych Świąt :)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.