Witam.Nazbieralo mi sie troche roznej bizuteri i w wolnym czasie przegladajac zastanawiam sie z jakich okresow moze pochodzic,wiekszosc ma proby wiec jakos sobie poradzilem.Sa jednak przypadki gdzie brak jakichkolwiek oznaczen,i tu mam pytanie do specjalistow,czy mozna okreslic przyblizony okres powstania przedmiotu po technice wykonania?Jesli tak to prosze o pomoc,a takze o jakies ciekawe linki gdzie mozna znalezc pomocne informacje w tym temacie.
Dodaje fotki kilku pierscionkow ktore mnie interesuja. Wszystki znalezione w odlegosci ok.1km od kosciola ktory powstal w 16w. 1.Miedziany pierscinek z zielonym oczkiem,dosc starannie wykonany.
Question
gero
Witam.Nazbieralo mi sie troche roznej bizuteri i w wolnym czasie przegladajac zastanawiam sie z jakich okresow moze pochodzic,wiekszosc ma proby wiec jakos sobie poradzilem.Sa jednak przypadki gdzie brak jakichkolwiek oznaczen,i tu mam pytanie do specjalistow,czy mozna okreslic przyblizony okres powstania przedmiotu po technice wykonania?Jesli tak to prosze o pomoc,a takze o jakies ciekawe linki gdzie mozna znalezc pomocne informacje w tym temacie.
Dodaje fotki kilku pierscionkow ktore mnie interesuja.
Wszystki znalezione w odlegosci ok.1km od kosciola ktory powstal w 16w.
1.Miedziany pierscinek z zielonym oczkiem,dosc starannie wykonany.
14 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.