adrian950 Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 WitamWiem że temat Elektrolizy był wałkowany, lecz chciałem się spytać coś czego chyba nikt się zbytnio nie pytałZakupiłem wykopky klamr wehrmachtu, i pozostaję tylko elektroliza. Więc co lepsze Sól czy Kret ?czy zamiast kreta może być ten z biedronki Attack"i jakie proporcjęPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Najlepsza Soda lub czysty wodorotlenek sodu(kret i pochodne ma w składzie sporo niekoniecznie dobrego dodatku)Sól ujdzie,ale niedostatecznie wypłukana sprzyja korozji w przeciwieństwie do powyższych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Po niedokładnym spłukaniu kreta" wytrąci sie osad (woda + detergent łatwo go zmyją ). Ja stosuje z powodzeniem sól. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Krótko mówiąc sól przy elektrolizie stali jest najgorszą opcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Kup sobie czysty NaOH na allegro i nie kombinuj. Majątku nie kosztuje a kilogram starczy na parę albo i paręnaście klamer. Żadnej soli przy zabawie ze stalą chyba że lubisz powtarzać elektro do zniszczenia fantów.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 24 Marzec 2012 Autor Share Napisano 24 Marzec 2012 Kurde... A zwykły kret ujdzie ? Oczywiscie dobrzę spłukam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Nie wiem nigdy nie robiłem zwykłym kretem tylko zawsze czystym wodorotlenkiem ale niektórzy piszą że te dodatki mogą mieć zły wpływ na fanta... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Nie panikujcie z tą solą ....Wystarczy wrzucić fant do wody porządnie go wypłukać i zakonserwować ot co... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 24 Marzec 2012 Autor Share Napisano 24 Marzec 2012 zwykła soda oczyszczona ze sklepu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Soda oczyszczona - że sklepu.Co do płukania przedmiotu po wszelkich roztworach,tym bardziej tak korozjo-twórczych jak soli:ardzo dokładnie opłukać w bieżącej wodzie,dwukrotnie wygotować w wodzie destylowanej po 30 minut" http://www.wykop.republika.pl/stal.htmPSTak wiemy barson1,panikują i wiesz lepiej...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora vis1939 01:47 25-03-2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 25 Marzec 2012 Autor Share Napisano 25 Marzec 2012 Jakie stężenie tej sody hmm.. ? Dzisiaj trzeba do spozywczaka sie wybierać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Kret ze sklepu to soda sprowadzana zza wschodniej granicy, i nie jest najlepszej jakości(tzn. nie ma 100% sody w sodzie).Ale w większości kretów\\myszy\\attacków\\szczurów itp. jest tylko soda bez dodatków zapachowych etc. Osobiście polecam sodę. Nie myślałeś nad autolizą?PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Soda kaustyczna i sporzywcza oczyszczona to nie to samo! Roztwór około 15%.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 25 Marzec 2012 Autor Share Napisano 25 Marzec 2012 Właściwie myślałem nad autolizą, bo nawet mam 13 klamer wykopkowych z allegro do wyczyszczenia ;/ Kurde to w końcu niewiem czego użyćChyba że już na allegro tą czystą zamówie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Czystą to się uraczysz po robocie a puki co działaj tą sodą albo NaOH ;)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Ta soda(kaustyczna) i NaOH (wodorotlenek sodu) to jedno i to samo...Kol. Adrian weź te klamerki, owiń drutem alu, wrzuć do wiadra z rozpuszczonym w wodzie kretem i wróć jutro:) będzie git.PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Po wypłukaniu soli ( CO PROBLEMEM NIE JEST - no chyba że dla niektórych) fant nie rdzewieje. Oczywista konserwacja i będzie wisiał ,służył itp itd przed kolejne lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Vis1939 - to tak dla przypomnienia. http://www.google.pl/search?q=co+piszemy+wielk%C4%85+liter%C4%85+%3F&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-aJak wpływa na proces ilość zwojów na fancie podczas autolizy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 25 Marzec 2012 Autor Share Napisano 25 Marzec 2012 Autoliza czy elektroliza w koncu ? Juz sie gubie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Zrób to i to i wyciągnij wnioski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 25 Marzec 2012 Autor Share Napisano 25 Marzec 2012 Okej w takim razie zamawiam NaOHDziekuję wszystkim za PomocSzczególnie: Barson1,Vis1939,Cyrograf15 oraz Marcin1984Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Barson1 czekam na bardzo rzeczowe wyjaśnienie,jak i dlaczego rzekomo udaje się tobie coś,co specjalistą dopiero po godzinie gotowania w wodzie destylowanej.Po drugie nie napisałem z wielkiej litery,bo mam głęboką awersje do troli.To też nie chciałbym,abyś odebrał wielką literę jako wyraz jakiegokolwiek szacunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 25 Marzec 2012 Autor Share Napisano 25 Marzec 2012 Vis1939Bądź mądrzejszy ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Mów co chcesz Vis1939 ale mnie wychowano tak a nie inaczej . Jakoś przemywając bagnet i odpowiednio go konserwując dałem radę. I wisi spokojnie na ścianie NIE rdzewiejąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 25 Marzec 2012 Autor Share Napisano 25 Marzec 2012 Zastosuję na jednej rzeczy z solą według BarsonaMyślę że ty tez masz rację :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.