Skocz do zawartości

Elektroliza chyba....

adrian950

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Wiem że temat Elektrolizy był wałkowany, lecz chciałem się spytać coś czego chyba nikt się zbytnio nie pytał

Zakupiłem wykopky klamr wehrmachtu, i pozostaję tylko elektroliza. Więc co lepsze Sól czy Kret ?

czy zamiast kreta może być ten z biedronki Attack"
i jakie proporcję

Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 101
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Najlepsza Soda lub czysty wodorotlenek sodu(kret i pochodne ma w składzie sporo niekoniecznie dobrego dodatku)
Sól ujdzie,ale niedostatecznie wypłukana sprzyja korozji w przeciwieństwie do powyższych.
Napisano
Kup sobie czysty NaOH na allegro i nie kombinuj. Majątku nie kosztuje a kilogram starczy na parę albo i paręnaście klamer. Żadnej soli przy zabawie ze stalą chyba że lubisz powtarzać elektro do zniszczenia fantów.

pozdro
Napisano
Soda oczyszczona - że sklepu.

Co do płukania przedmiotu po wszelkich roztworach,tym bardziej tak korozjo-twórczych jak soli:

ardzo dokładnie opłukać w bieżącej wodzie,dwukrotnie wygotować w wodzie destylowanej po 30 minut"
http://www.wykop.republika.pl/stal.htm

PS
Tak wiemy barson1,panikują i wiesz lepiej...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora vis1939 01:47 25-03-2012
Napisano
Kret ze sklepu to soda sprowadzana zza wschodniej granicy, i nie jest najlepszej jakości(tzn. nie ma 100% sody w sodzie).
Ale w większości kretów\\myszy\\attacków\\szczurów itp. jest tylko soda bez dodatków zapachowych etc.
Osobiście polecam sodę. Nie myślałeś nad autolizą?
PZdr
Napisano
Właściwie myślałem nad autolizą, bo nawet mam 13 klamer wykopkowych z allegro do wyczyszczenia ;/

Kurde to w końcu niewiem czego użyć

Chyba że już na allegro tą czystą zamówie
Napisano
Ta soda(kaustyczna) i NaOH (wodorotlenek sodu) to jedno i to samo...
Kol. Adrian weź te klamerki, owiń drutem alu, wrzuć do wiadra z rozpuszczonym w wodzie kretem i wróć jutro:) będzie git.
PZdr
Napisano
Po wypłukaniu soli ( CO PROBLEMEM NIE JEST - no chyba że dla niektórych) fant nie rdzewieje. Oczywista konserwacja i będzie wisiał ,służył itp itd przed kolejne lata.
Napisano
Vis1939 - to tak dla przypomnienia.

http://www.google.pl/search?q=co+piszemy+wielk%C4%85+liter%C4%85+%3F&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

Jak wpływa na proces ilość zwojów na fancie podczas autolizy ?
Napisano
Barson1 czekam na bardzo rzeczowe wyjaśnienie,jak i dlaczego rzekomo udaje się tobie coś,co specjalistą dopiero po godzinie gotowania w wodzie destylowanej.

Po drugie nie napisałem z wielkiej litery,bo mam głęboką awersje do troli.To też nie chciałbym,abyś odebrał wielką literę jako wyraz jakiegokolwiek szacunku.
Napisano
Mów co chcesz Vis1939 ale mnie wychowano tak a nie inaczej . Jakoś przemywając bagnet i odpowiednio go konserwując dałem radę. I wisi spokojnie na ścianie NIE rdzewiejąc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie