pustertal Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Kto pamięta barda wolności?http://vod.gazetapolska.pl/1387-55-rocznica-urodzin-jacka-kaczmarskiego
marg33 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Warto posłuchać dalszych części tych utworów.Do znalezienia w YT.
s_boj Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Od wielu lat jestem w temacie. Byłem na koncercie Jacka, mam autograf z dedykacją i spore zbiory wszystkiego, co go dotyczy. Załapałem się jeszcze na czasy, kiedy Kaczmarskiego można było posłuchać na żywo.
grba Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Kaczmarski... Po odzyskaniu niepodległości" nie wpuszczony na koncert Solidarności; zakaz w 1992 w Radomiu Wojny Postu z Karnawałem", w Częstochowie zakaz reklamy koncertu; w państowej telewizorni w 200 rocznicę ostatniego rozbioru miał wykonać Requiem rozbiorowe" ale rządzące w TV prawicowe pampersy" domagały się zmian w tekście...W 2000r. Kwaśniewski odznaczył go Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski za zasługi w Socjalistycznego Związku Studentów Polskich !!!!!!To dlatego ucieka się do Perth w Australii...
kindzal Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski za zasługi w Socjalistycznego Związku Studentów Polskich"A co to za zjawa?
greg1 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Słyszałem i widziałem Go w 1979 r. Nietuzinkowy człowiek. Chociaż wtedy wydawał mi się raczej naśladowcą Wysockiego. Trochę później ujął mnie swoją twórczością. RIP
s_boj Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Wszystkim, piszącym w tym wątku wyrwane z kontekstu głupoty, bo widzę, że już się zaczęły, a pewnie się jeszcze pojawią, polecam książkę Krzysztofa Gajdy To moja droga". Żeby mówić cokolwiek o Jacolu, trzeba sporo poczytać, a jeszcze więcej posłuchać. Powiem tylko tyle - Jacek bez Solidarności by sobie poradził, Solidarność bez Jacka... no cóż. Ale jak na Wałęsie psy wieszają, to co się dziwić, że Jacka gdzieś nie wpuszczano i grzebano mu w tekstach? Już Łysiak nawypisywał durnot w temacie.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.