pustertal Napisano 23 Marzec 2012 Autor Napisano 23 Marzec 2012 Kto pamięta barda wolności?http://vod.gazetapolska.pl/1387-55-rocznica-urodzin-jacka-kaczmarskiego
marg33 Napisano 23 Marzec 2012 Napisano 23 Marzec 2012 Warto posłuchać dalszych części tych utworów.Do znalezienia w YT.
s_boj Napisano 23 Marzec 2012 Napisano 23 Marzec 2012 Od wielu lat jestem w temacie. Byłem na koncercie Jacka, mam autograf z dedykacją i spore zbiory wszystkiego, co go dotyczy. Załapałem się jeszcze na czasy, kiedy Kaczmarskiego można było posłuchać na żywo.
s_boj Napisano 23 Marzec 2012 Napisano 23 Marzec 2012 http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/wiersze.php
grba Napisano 24 Marzec 2012 Napisano 24 Marzec 2012 Kaczmarski... Po odzyskaniu niepodległości" nie wpuszczony na koncert Solidarności; zakaz w 1992 w Radomiu Wojny Postu z Karnawałem", w Częstochowie zakaz reklamy koncertu; w państowej telewizorni w 200 rocznicę ostatniego rozbioru miał wykonać Requiem rozbiorowe" ale rządzące w TV prawicowe pampersy" domagały się zmian w tekście...W 2000r. Kwaśniewski odznaczył go Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski za zasługi w Socjalistycznego Związku Studentów Polskich !!!!!!To dlatego ucieka się do Perth w Australii...
kindzal Napisano 24 Marzec 2012 Napisano 24 Marzec 2012 Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski za zasługi w Socjalistycznego Związku Studentów Polskich"A co to za zjawa?
greg1 Napisano 24 Marzec 2012 Napisano 24 Marzec 2012 Słyszałem i widziałem Go w 1979 r. Nietuzinkowy człowiek. Chociaż wtedy wydawał mi się raczej naśladowcą Wysockiego. Trochę później ujął mnie swoją twórczością. RIP
s_boj Napisano 24 Marzec 2012 Napisano 24 Marzec 2012 Wszystkim, piszącym w tym wątku wyrwane z kontekstu głupoty, bo widzę, że już się zaczęły, a pewnie się jeszcze pojawią, polecam książkę Krzysztofa Gajdy To moja droga". Żeby mówić cokolwiek o Jacolu, trzeba sporo poczytać, a jeszcze więcej posłuchać. Powiem tylko tyle - Jacek bez Solidarności by sobie poradził, Solidarność bez Jacka... no cóż. Ale jak na Wałęsie psy wieszają, to co się dziwić, że Jacka gdzieś nie wpuszczano i grzebano mu w tekstach? Już Łysiak nawypisywał durnot w temacie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.