kamilo Napisano 19 Marzec 2012 Autor Share Napisano 19 Marzec 2012 Odszedł kawalerzysta , rekonstruktor , znany znawca barwy i wzorów mundurów .Pogrzeb wstępnie ustalony jest na sobotę godz 8.30 w Lublinie w Kościele Garnizonowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boloBres Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 Wielu z nas ,rekonstruktorów znało MISZKE",widzę,iż jego odejście na nikim nie wywołało emocji...Szkoda panowie Rekonstruktorzy i Panie,iż znajomość na polu inscenizacji kocczy sie na milczeniu. Dobrze wiedzieć czego można sie spodziewać od ogółu historyczneg...Śpij Żołnierzu w ciemnym grobie niech koniki przyśnią Tobie. Te waleczne i te srogie.Niech szabelka Trwa przy Tobie nie zapomni kim jest Pokój. Bij Moskala,bij Germana!Polska nie zapomni Tobie!!!"Ku czci MISZKI-Kawalerzysty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Mylisz się kolego -Miszki nie znałem poza tym że wiedziałem czym się zajmuje, skąd jest i ile ma lat (był trochę starszy).I jak zobaczyłem info (na innym portalu) że zmarł - zatkało mnie.Ale jakoś nie czuję pociągu do internetowego ekshibicjonizmu żeby pisać co czułem gdy się o tym dowiedziałem.To że jego śmierć to wielka strata dla rekonstruktorów to pewne. Ale rozmyślać o tym wolę w spokoju.makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GzesioB Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Mylisz się kolego boloBres.Niektórych osób się nie zapomina nigdy.Bzdurą jest że czas leczy rany.Wiele rekonstrukcji bez Miszki to już nie będzie to.Nie wszyscy mogli przyjechać na pogrzeb.Jutro w Kielcach też będziemy go wspominać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henryk_11 Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Jesteś w błędzie kolego boloBres, cisza była akurat na tym portalu.Trzeba było widzieć ten dłuuugi kondukt żałobny. Prawdziwie żołnierski pogrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d007 Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Miszka miał piękny pogrzeb, godny prawdziwego kawalerzysty. Nie każdy może taki mieć. Zgromadził na nim ogromną rodzinę przyjaciół. Był wyjątkowym człowiekiem. Będzie nam go bardzo brakowało ale nie zapomnimy o nim nigdy. Śpij spokojnie Miszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 http://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,ostatnie-pozegnanie-michala,9829.htmlMiszka byl wyjatkowym człowiekiem to i pogrzeb mial wyjatkowy ....... na zdjeciach tego może nie widac ale kondukt zgromadził naprawde mase ludzi i miał chyba z 300 metrow długosci ...wielki szacunek dla ułanów ( i nie tylko), ktorzy zorganizowali Michałowi takie pożegnanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSZACZNAM Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 http://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,ostatni-pochod-michala,9838 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toratoratora Napisano 26 Marzec 2012 Share Napisano 26 Marzec 2012 Pamięci MiszkiPogrzeb był wyjątkowy;bo i Miszka był wyjątkowy. 18 sztandarów i proprców,16 koni, trumna na taczance, kompania honorowa grup rekonstrukcji historycznych , zdjęć do relacji pod linkiem w powyższym poście dołożę. Pozdrowiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 26 Marzec 2012 Share Napisano 26 Marzec 2012 Większość zainteresowanych osób po prostu pożegnała Miszkę w tradycyjny sposób na pogrzebie. I wbrew temu co kolega tutaj napisał, tam widziałem masę ludzi z całej Polski tłumnie żegnających Miszkę. Rekonstruktorów było bardzo wielu, z różnych środowisk, broni i z całego kraju.Kilka zdjęć:http://www.28pp.fora.pl/stowarzyszenie-strzelcy-kaniowscy,8/ze-smutkiem-powiadamiamy-o-odejsciu-kolegi,3170.html#46633 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 27 Marzec 2012 Share Napisano 27 Marzec 2012 szkoda chłopa :( . Pamiętam co wyczyniał pod Komarowem .... człowiek dusza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.