Skocz do zawartości

Cena kolekcjonerstwa :)

dect

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trksid=p4340.l2557&rt=nc&nma=true&item=230755435736&si=%252Be8v8yagsg7fsnNGsPY4zIjRN%252FE%253D&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D4%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6875956202465786324&cmd=ViewItem&orig_cvip=true&rt=nc

Kartonik jest wielkosci opakowania od tych starszych grszkowatych zarowek. Siedze, pacze i oczom nie wierze :)
Napisano
Bo to wicie...
Raczej ciężko znaleźć takowy kartonik dzisiaj. Wykopać nie wykopiesz, strychowce bardzo rzadko(bo i po co komu byłoby trzymać taki kartonik), jedynie jakieś zapodziane w czeluści magazynów i tajnych bunkrów III Rzeszy:)
PZdr
Napisano
Chyba gościa gniecie z tą ceną...
Z miecha czy dwa temu na allegro był taki sam chyba za 40 czy 50 złociszy więc koleś naprawdę ma bujną wyobraźnię krzycząc za to tyle eurasów :D

pozdro
Napisano
nie wiem czy ktoś zauwazył ale cena idzie od jednego euro wiec jak powiedział gephardt ile ktoś daje tyle coś jest warte. pozdro
Napisano

@ wyspiarz

Nie wiem czy zauwazyles, ale on zadal jednego euro, a to KTOS sam z wlasnej woli 'powiedzial', ze mu zaplaci prawie 400

@ marcin

Diabel tkwi w szczegolach i pudelko pudelku nie rowne. Tamte to byly popularesy, a tu chodzi o to, ze ono jest przewidziane do MKb42 i sadzac po tej naklejce z tylu powstalo juz wtedy jak na front szly opakowania z nowa 'nomenklatura' nazewnicza amunicji.

Dobrze, ze ja juz kiedys zrobilem zapas takowych xD

Napisano
No ładnie, ładnie ;) Pewnie Ci miejsca za dużo zajmują to możesz kopsnąć jedno :P Konserwowałeś je jakoś? Bo z tego co wiem to były robione z jakiegoś badziewnego papieru i z biegiem latek mają tendencję do rozsypywania się ale to nie jest sprawdzone info.

pozdro
Napisano
Nie konserwowalem, sa takie jak je dostalem. Papier jest ok, sprezysty i bez oznak specjalnego zuzycia. Ale racja, ze niektore inne pudelka (datowane 1944) sa tak kruche, ze ta tekturka peka i rozlazi sie w rekach. Wazna sprawa to taka, ze zadnego papierowego fanta nie dotykam golymi rekoma tylko zawsze w bawelnianych rekawiczkach, takich jakich sie uzywa np przy monetach. Ogolnie jednak, jak na 70 letni papier watpliwej jakosci to sa w doskonalym stanie.

Pozdrawiam
Napisano
400 E w PL i 400 E w tzwn.starej unii to dwie oddzielne waluty,co dla Polaka stanowi spory wydatek dla Niemca czy Francuza nie ,ot co.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie