Skocz do zawartości
  • 0

coś na naboje?

mietek

Pytanie

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może to jest forma do odlewania ołowianych lub tworzywowych nabojów? Strasznie dokładnie odwzorowane kształty łusek, nawet jest podtoczenie przy kryzie. Może to też być etui na jakieś specjalne naboje mauser.
Pozdrawiam
Napisano
Dziwne.Nie widać żadnego zapięcia.Ciekawe,jak to się zamykało(w stanie jak na zdjęciu to pewnie się otwiera non stop samo).Jak dla snajpera to chyba nie było najporęczniejsze.I jeszcze to kółko(uchwyt??).Wydaje mi się,że to jakiś gadżet myśliwego (niekompletny).Pozdrawiam
Napisano
Z tego co widzę to jest na 12 naboi?, czyli taka papierośnica była by nieporęczna ze względu na długość, przychylał bym się tezie że jest to na naboje dla snajpera.
pzdr
Romel
Napisano
Witam! Dziwne coś"... Dla snajperów? Myślę, że nie. Pomyślmy, czy snajperowi nie lepiej wyciągnąć kolejną łudkę amunicji z ładownicy? Szybciej, wygodniej, lżej. To pudełko jest dość duże i na pewno jest bardzo niewygodne do noszenia np. za pasem, w kieszeni. Jedyną możliwością byłoby trzymanie tego przez strzelca wyborowego w chlebaku o ile owe posiadali. Jednak wyjęcie naboji zajęłoby masę czasu. Może właśnie to część ekwipunku myśliwego Hansa? Może nawet jakaś ozdoba na kominek? biurko? Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Mam jeszcze jeden pomysł. To jest gofrownica. Po nalaniu ciasta wychodziły fajne gofry ;-)).
Pozdro
Napisano
Może jest to futerał " na amunicję do jakiegoś sztucera myśliwskiego o kal. mauserowskim. Jednym słowem dla myśliwego.
pozdr.
mac
Napisano
Ciągnąc ten temat, to etui może być na pokazywanie różnych typów naboi, do szkolenia żołnierza.
Pozdrawiam
Napisano
Pierwsze na oczy widzę, wysuwam nieśmałą tezę że jest to opakowanie na amunicję szkoleniową, przeznaczoną do nauki obsługi broni.
Według mnie porządek musi być, naboje nie mogą waleć się byle gdzie tym bardziej w kaiserowskiej armii.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie