mietek Napisano 13 Marzec 2004 Autor Share Napisano 13 Marzec 2004 Jakieś pomysły?Jest na http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22275410 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 Może to jest forma do odlewania ołowianych lub tworzywowych nabojów? Strasznie dokładnie odwzorowane kształty łusek, nawet jest podtoczenie przy kryzie. Może to też być etui na jakieś specjalne naboje mauser.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac Napisano 16 Marzec 2004 Share Napisano 16 Marzec 2004 Tym bardiej powinny być w łódkach, jeśli ma być pełny porządek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 Dziwne.Nie widać żadnego zapięcia.Ciekawe,jak to się zamykało(w stanie jak na zdjęciu to pewnie się otwiera non stop samo).Jak dla snajpera to chyba nie było najporęczniejsze.I jeszcze to kółko(uchwyt??).Wydaje mi się,że to jakiś gadżet myśliwego (niekompletny).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Marzec 2004 Share Napisano 16 Marzec 2004 Ja stawiam na papierośnicę podciągniętą" pod wojskowy dizajn (design:) pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 16 Marzec 2004 Share Napisano 16 Marzec 2004 Z tego co widzę to jest na 12 naboi?, czyli taka papierośnica była by nieporęczna ze względu na długość, przychylał bym się tezie że jest to na naboje dla snajpera.pzdrRomel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 16 Marzec 2004 Share Napisano 16 Marzec 2004 Fotka jest mikroskopijna i trudno cos wiecej z niej wywnioskowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 16 Marzec 2004 Autor Share Napisano 16 Marzec 2004 Zobacz w linku do aukcji (nie mojej), tam są większe fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 16 Marzec 2004 Share Napisano 16 Marzec 2004 Witam! Dziwne coś"... Dla snajperów? Myślę, że nie. Pomyślmy, czy snajperowi nie lepiej wyciągnąć kolejną łudkę amunicji z ładownicy? Szybciej, wygodniej, lżej. To pudełko jest dość duże i na pewno jest bardzo niewygodne do noszenia np. za pasem, w kieszeni. Jedyną możliwością byłoby trzymanie tego przez strzelca wyborowego w chlebaku o ile owe posiadali. Jednak wyjęcie naboji zajęłoby masę czasu. Może właśnie to część ekwipunku myśliwego Hansa? Może nawet jakaś ozdoba na kominek? biurko? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 Mam jeszcze jeden pomysł. To jest gofrownica. Po nalaniu ciasta wychodziły fajne gofry ;-)).Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 13 Marzec 2004 Autor Share Napisano 13 Marzec 2004 Jakieś pomysły?Jest na http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22275410 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 Może jest to futerał " na amunicję do jakiegoś sztucera myśliwskiego o kal. mauserowskim. Jednym słowem dla myśliwego.pozdr.mac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 Ciągnąc ten temat, to etui może być na pokazywanie różnych typów naboi, do szkolenia żołnierza.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 14 Marzec 2004 Autor Share Napisano 14 Marzec 2004 Fakt, na to nie wpadłem. Myślałem o przenoszeniu amunicji snajperskiej aby się nie rysowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 A może to papierośnica ,o wyglądzie zbliżonym do czegoś" na naboje?pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr J. Bochyński Napisano 14 Marzec 2004 Share Napisano 14 Marzec 2004 Pierwsze na oczy widzę, wysuwam nieśmałą tezę że jest to opakowanie na amunicję szkoleniową, przeznaczoną do nauki obsługi broni.Według mnie porządek musi być, naboje nie mogą waleć się byle gdzie tym bardziej w kaiserowskiej armii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sniper 1939 Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 Witam!Widziałem takie coś na giełdzie i gość mówił że jest to snajpera. Ale czy na pewno to niewiem :(.Pozd.Sniper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
mietek
Jakieś pomysły?
Jest na http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22275410
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.