MłodyPolska Napisano 5 Luty 2012 Autor Napisano 5 Luty 2012 Panowie, co sądzicie o temacie? Oczywiście nie chodzi mi o jakieś zachowane cmentarze, a o takich, które znajdują się gdzieś w lasach, dawno zapomniane i nieodwiedzane.Bez pomników i krzyży.Pamiętam, że za dzieciaka latałem po takim na wsi babci.Może warto je odwiedzić? Dodam, że cmentarz poniemiecki.
Tomb750 Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 :/ bleah ! aż mnie wstrząsnęło. I czego tam niby szukać? Miejcie litość i trochę szacunku. Na pewno jest sporo innych miejsc w twojej okolicy.
jarzabek Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 ja też proponuje odwiedzić jak najbardziej - lekarza od nóg, bo od głowy to już chyba za późnohttp://odkrywca.pl/kodeks_poszukiwacza.phpjakim to durniem trzeba byc, żeby o takie coś pytać i kombinować o odkrywki na opuszczonych cmentarzach"moze lepiej sie pobaw klockami Lego
kapuchy Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 zapomniany cmentarz jest takim samym cmentarzem jak inne, pochowani na nim wymagaja takiego samego szacunku jak na innych. KAŻDY kto bedzie probowal tam cokolwiek grzebaćbędzie tak samo hieną. Obrzydliwą hieną cmentarną.
MłodyPolska Napisano 5 Luty 2012 Autor Napisano 5 Luty 2012 Widzę same negatywne odpowiedzi, co mnie nie dziwi.Jednak nie chodzi mi o rozkopywanie mogił i tym podobne.Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale takie miejsca mogą kryć ciekawe rzeczy.Ludność niemiecka nie miała w zwyczaju zakopywać swoich rzeczy w miejscach, do których wrócą i które zapamiętają? czy teren przy grobach nie jest takim miejscem?Nie traktuje mnie jako hienę cmentarną :) Pytanie zadałem na luzie, wpadając na pomysł z kolegą dzisiejszego wieczoru.
woytas Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 Nie widzę potrzeby kontynuowania tego wątku. Zgroza :/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.