woytas Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Dlaczego wcześniej nie zareagowałem? Bo to forum jest a nie przedszkole - każdy bierze na siebie odpowiedzialność za to co napisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Maufrais, nie do końca wszystko co piszesz jest zgodne z rzeczywistością. Zarzucacie dziennikarzom=pismakom i brukowcom w tym przypadku niekompetencję, a sami opieracie dyskusję na ich przekolorowanym artykule. Może ten wielki sprawca wykroczenia ( mylicie tu terminy, piszecie podejrzany, podejrzewany o p-stwo itp) sam zaproponował aby z nim udali się do jego domu po dowód osobisty w celu potwierdzenia danych - samo sprawdzenie danych w bazach policyjnych nie są równoznaczne z potwierdzeniem danych, gostek może wykuć na blachę dane kumpla i je podawać przy różnego rodzaju wykroczeniach itp. W tym przypadku gliniarze postąpili prawidłowo, z tego wynika iż gostek sam ich wpuścił do domu. A jeśli gdzieś na wierzchu leżała ammo, to podjęli czynności zgodnie z Ustawą. Niestety porąbane prawo, sztuka czy sto szt amunicji nie można posiadać i basta. Gostek wpadł przez własną głupotę i tyle w temacie, a że pismaki zrobiły temat na rozkładówkę, to już inna sprawa. Po prostu dziennkarstwo zeszło na psy, a może popisaliby o aferach w starostwach urzędach itp, ale lepiej nie, bo to elyta w ich społeczności, a taki bidny złodziej piwa z 3 nabojami łoł, temat na 102. Smutna rzeczywistość, ale prawdziwa. W moim środowisku ukazał się w lokalnej gazecie super artykuł, który opisał jak odnalazłem i doprowadziłem do ekshumacji dwóch żołnierzy niemieckich, trochę historii, trochę o mojej pasji, rzetelny artykuł z wywiadem. PZdr a naboje pochowajcie w ziemii :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 ,,Panowie granatowi poszli do Panazłodzieja ponieważ UZNALI, że jestpodejrzany (nie podejrzewany!) oPRZESTĘPSTWO a nie WYKROCZENIE!,,-Otóż kolego Maufrais,dlaczego kolejny raz wprowadzasz w błąd? Kradzież do 250PLN,jest WYKROCZENIEM a powyżej 250PLN jest PRZESTĘPSTWEM.Widzisz,pouczasz a nie masz pojęcia czym jest kradzież jednej butelki piwa wartej góra 5 zeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Jak już sobie tak gęby paragrafami wycieramy to proszę Cię bardzo kolego Maufrais forumowy prawniku:),,Kradzież rzeczy ruchomej o wartościnieprzekraczającej 250 zł stanowiwykroczenie (art. 119 k.w.).,,I o jakim przestępstwie pleciesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 A może to był duży keg z piwem?Dwa- prosta i skuteczna ( jak widać ) metoda sprawdzenia personaliów... Baza danych może mieć braki, a tu taki szczał". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Keg to raczej nie w sklepie:),prędzej w mordowni z piwnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Ech, chłopaki...Przecież oni poszli z nim na chatę PO DOKUMENTY. A on im powiedział: a teraz poczekajcie grzecznie pod klatką, zapewne nie zwieję wam przez strych, ani piwnicami, ani nie wlezę za zlew i nie otworzę drzwi"Chyba mu nie uwierzyli, czy co? i grzecznie odprowadzili do chaty - no a jak już weszli w próg (gość w dom, Bóg w dom), to się rozejrzeli, a tu masz, na samym wierzchu... Pewnie polerował te mausery wieczorem, i nie schował...A teraz historia 100% autentyczna. Rok 1994, leziemy z Kapralem nocą po mieście - z łomem. Mieliśmy po 'naście lat, i chcieliśmy zobaczyć jak to jest, jak cię patrol zatrzymuje z takim narzędziem, a ty jesteś w 100% czysty, i możesz władzy śmiać się w zęby. No i masz, piękny patrol ze psem nawet na smyczy, ciach i nas zatrzymał! Pojechaliśmy w klasycznej nysce na posterunek (małe miasteczko, żadna tam komenda policji", po prostu posterunek. Przy wysiadaniu z nyski zaliczyliśmy po parę razy w mordę dla szacunku (no, było nie śpiewać w nysce iebieska szklanka myga, blacharnia Ziutka zwija już" na całe gardło). OK, należało nam się.Wesoło było do momentu, kiedy się okazało, że z powodu braku dokumentów chyba nas zatrzymają do wyjasnienia. Zmiękliśmy na tyle, że chłopaki zawieźli nas do domów. Ja miałem spoko, bo sam w domu, więc po przyjściu pokazałem nowiutki DO, spisali, poczęstowali grzeczną wiązanką na koniec, i dobranoc. Gorzej z Kapralem, bo chłopak miał rodziców na chacie. Poprosił grzecznie, by panowie policjanci poczekali pod blokiem, no i właśnie nie chcieli na to przystać. Zobowiązali się tylko zachowywać cicho. Ale jak już weszli, to zaczęli węszyć, między innymi w sypialni. Na tyle kulturalnie, że światło zapalili na chwilę. Tatko Kaprala się przebudził, ale jak zobaczył, że w jego sypialni światło gasi dwóch mundurowych, to tylko machnął ręką, i spał dalej. A rano opowiadał jaki dziwny sen mu się przyśnił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maufrais Napisano 21 Styczeń 2012 Share Napisano 21 Styczeń 2012 Karabinku złoty- znam i ten paragraf doskonale:) Miałem nadzieję, że wcześniej wypalisz z tych 250 zł :) bo to jeden z najbardziej znanych tricków sklepowych złodziei :)Wartość skradzionego przedmiotu, w tej konkretnej sytuacji, nie miała kompletnie żadnego znaczenia, ponieważ to nie granatowi oceniają w biegu" ile ta butelka może być warta! Policja ocenia sytuację, która ma miejsce i czy istnieje możliwość/domniemanie, że tych butelek jest więcej. Czyli że to wykroczenie może jednak nosić znamiona przestępstwa. To jak sobie poradzili ze złodziejem świadczy o tym, że byli dość zdeterminowani. A z jakiego powodu kuli dalej żelazo" możemy jedynie zgadywać. Z całą pewnością nie był to wyłącznie brak dokumentów.Możemy naturalnie pobawić się też w gdybologię", ale ja już wyrosłem i pozostawię to wielbicielom piaskownicy.Tkwij dalej w niezłomnym przekonaniu o swojej racji... do pierwszej wpadki. Potem skrobnij tutaj jak było :) Za lanie pod płotem też w sprzyjających okolicznościach mogą Cię przeszukać jak im się spodoba i bez trudu znajdą na to powód". Spróbuj sam i powiedz gdzie, chętnie popatrzę jak pyszczysz mundurowym i sypiesz paragrafami :) Tylko roślinkę doniczkową wcześniej wynieś z domu i fanty do Babci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 Chłoptasiu,daruj sobie te cwaniackie wywody bo pieprzysz od rzeczy i udajesz wielkiego znawcę a w sumie to twoja ,,wiedza,, teoretyka ględy opiera się na wiki i twojej daremnej interpretacji.A za te zioła i fanty oraz za nie żyjącą babcie to powinienem obić ci mordę szczochu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaz41 Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 patrzeć tylko, jak kłódka się pojawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 zaczyna się dobrze, kończy jak zwykle ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.