akagi_FWP Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 WitamNo to na dobry początek rokuhttp://dobroni.pl/rekonstrukcje,7tp-odbudowany-polski-czolg-lekki,9184#PanzerGrześ i spółka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebson Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 jest to składak ale jest jedyny w swoim rodzaj"Te słowa oddają wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadiuka Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 I chwała PanzerGrzesiowi i spółce! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 22 Styczeń 2012 Share Napisano 22 Styczeń 2012 To właśnie jest kawał DOBREJ ROBOTY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theurge Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Obiektywnie rzecz ujmując...brzydki jak noc...ale wlasny!:) Gratuluje i mam nadzieje ze uda mi sie go zobaczyc na zywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartineS80 Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Wiadomo coś nowego w sprawie łożyska wieży ?(wraz z osłoną) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Aż serce rośnie że dożyłem takiej chwili ;) BRAWO!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hansm111 Napisano 4 Luty 2012 Share Napisano 4 Luty 2012 Jak tam prace nad C7P? Dzieje się coś ciekawego? wiem ,że jest dobra baza (70% kompletu).... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzergrzes2 Napisano 4 Luty 2012 Share Napisano 4 Luty 2012 Witam,powyższym postem poczułem się zobowiązany jako właściciel C7P do przedstawienia sytuacji związanej z ewentualną rekonstrukcją lub przyszłością tego pojazdu.Chciałbym zdementować pogłoski jakoby pojazd C7P był rekonstruowany przeze mnie.Obecnie nie są przeprowadzane żadne prace rekonstruktorskie jak również brakuje jakichkolwiek sensownych planów co do odbudowy.Cały czas pozyskuję części,a już posiadane stanowią mocne podstawy do odbudowy kompletnego pojazdu.Nie wykluczam więc wymiany lub sprzedaży sprzętu do polskiego muzeum.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 4 Luty 2012 Autor Share Napisano 4 Luty 2012 Amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 5 Luty 2012 Share Napisano 5 Luty 2012 moje gratulacje, daj jakies zdjecia, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 Jesteś właścicielem, zbierasz części do C7P ale nie rekonstruujesz trochę to dziwna koncepcja. Jednak rozumiem w natłoku zajęć decyzja w tej sprawie to jest pewnie dalsza przyszłość. Fajnie byłoby zrobić zlot całego polskiego sprzętu z 1939 w jednym miejscu, przy okazji jakiejś rekonstrukcji. Tylko to troszkę mało realne żeby większość tych pojazdów w jednym czasie zgromadzić, wiadomo jest wielu właścicieli, koszty są spore, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzergrzes2 Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 Dziwna koncepcja? Hm, po prostu samo życie!W wirtualnym świecie wygląda to bardziej różowo niż w rzeczywistości.Zapytam jednak czy kolega posiada konkretną wiedzę odnośnie rekonstrukcji pojazdu - czyli ogrom pracy, którą ktoś musi odwalić nie mowiąc o fakcie wkładu finansowego.Samo pozyskanie części, a trzeba pamietać,że ciągników C7P zostało zbudowanych ok. 150 szt, jest wielkim wyzwaniem. Za części trzeba iestety" sporo płacić, nikt nie rozdaje ich za darmo jak niektórzy twierdzą. Przekonałem się o tym przy odbudowie 7TP.Nie twierdzę,że nie myślałem o odbudowie C7P,ale życie zweryfikowało tą decyzję.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 6 Luty 2012 Share Napisano 6 Luty 2012 Wiem,że to może być zajęcie nawet na całe życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartineS80 Napisano 16 Luty 2012 Share Napisano 16 Luty 2012 Nikt nie odpowie s prawie łożyska wieży ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goran78 Napisano 17 Kwiecień 2012 Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Czy coś nowego dzieje się przy projekcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 4 Maj 2012 Autor Share Napisano 4 Maj 2012 Nowości, nie tylko z 7 TPhttp://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,panzerprojekt-fwp-srh-aa7,10164 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 19 Maj 2012 Share Napisano 19 Maj 2012 Witam , wreszcie miałem okazję zobaczyć 7kę na żywo w Wyrach.Śliczności,a kolo 2ki wyglądal jeszcze ładniej. Mam tylko niedosyt, do myślałem że zrobicie rundkę przed bitwą jak iemiaszki" i można by zrobić fotki bez ludzi i barierek. Roboty jeszcze od groma , ale i tak rewelacja.Podziwiam wszą cierpliwość do oglądających i wiedzących"Pozdrawia Krakow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Mam pytanie... czy duża jest różnica mocy silników i gąsienic między 2 a 7-ką???? Bo tam gdzie 2-ka śmigała to 7-ka się zakopywała... Takie wrażenie odebrałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Przed bitwą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Sorry za jakość zdjątek... coś źle poszło :-(((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 jeszcze tak nie było, żeby sie 7-ka zakopała. oba czołgi różnią sie totalnie mechanizmami skręcania, i 7-mka moze robić zwrot w miejscu a II nie.inna sprawa to to ze w 7-mce masz orginalne sprzęgła i tarcze które maja 80 lat lezenia w glebie lub stodole a panzer II ma jakieś 40 lat i stał w garazu :D (podwozie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAK36 Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Pełen SZACUNEK dla tych którzy przyczyniają się do odrestaurowania 7-ki.Obserwuję ich poczynania od początku i na prawdę jestem pod wrażeniem, a to co mówią inni że nie wszystko jest OK to niech najpierw pokażą co potrafią a puzniej niech zabierają głos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 22 Maj 2012 Share Napisano 22 Maj 2012 Witam, tak sobie myślałem, że nie po to zadaliście sobie tyle trudu , żeby zaorać" 7kę dla gawiedzi.Dzięki za odpowiedż, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadiuka Napisano 22 Maj 2012 Share Napisano 22 Maj 2012 Może należałoby dodać, ze 7-ka jest prawie oryginałem wizualnym oraz mechanicznym, natomiast 2-ka tylko repliką wizualną. Trudno zatem dokonać w ten sposób porównania zdolności trakcyjnych polskiej siódemki i niemieckiej dwójki, gdyż byłoby to irracjonalne i zupełnie nierzetelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.