gero Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Napisano 5 Styczeń 2012 Witam,znalazlem taki kapselek (18mm) i chcialbym dowiedziec sie od czego moze byc?Widoczny jest herb a wokol niego napis MELIOR MORS MACULA".Wiem ze jest to znak rodowy rodziny Plater ktora ma calkiem ciekawa historie.Z gory dziekuje za pomoc
gero Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Napisano 5 Styczeń 2012 Witam,znalazlem taki kapselek (18mm) i chcialbym dowiedziec sie od czego moze byc?Widoczny jest herb a wokol niego napis MELIOR MORS MACULA".Wiem ze jest to znak rodowy rodziny Plater ktora ma calkiem ciekawa historie.Z gory dziekuje za pomoc
gero Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Napisano 5 Styczeń 2012 Brak sladu po uszku,bardzo cienka blaszka.
Catadero Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 Raczej guzik. Dla oszczędności produkowano guziki dwuwarstwowe, z tym że rewers z oczkiem bardzo często był żelazny. Korozja zjadła spód a awers, z metalu kolorowego, przetrwał.C.
abcd Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 http://pl.wikipedia.org/wiki/Plater_%28herb_szlachecki%29
Swiety82 Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Guziki często składaja sie z kilku warstw, Ty masz sam awers. Uszko było mocowane oddzielnie, często spotyka sie jeszcze tzw. wypełnienie pomiędzy warstwami.
Pytanie
gero
Witam,znalazlem taki kapselek (18mm) i chcialbym dowiedziec sie od czego moze byc?Widoczny jest herb a wokol niego napis MELIOR MORS MACULA".Wiem ze jest to znak rodowy rodziny Plater ktora ma calkiem ciekawa historie.
Z gory dziekuje za pomoc
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.