konrad0606 Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Napisano 27 Grudzień 2011 Witam,może ktoś będzie mógł pomoc w odpowiedzi na pytanie od czego to może być. Obecny właściciel twerdzi że pochodzi to z II W.Ś.Oznaczenia jakie udało się odczytać W.X 358494/0 oraz 15312Z góry dzięki za pomoc.Pzdr. Konrad
konrad0606 Napisano 2 Styczeń 2012 Autor Napisano 2 Styczeń 2012 ...Laiso pod tym uchem niema nic. Na fotce wyglada to jak jakieś bicie aleto zludzenie. Opcja żeby to rozebrać wchodzi w grę, jeżeli nic się nie wymysli....samulb wygląda to bardzo podobnie,czyli zastosowanie już mniej więcej znamy tylko od czego to cholerstwo...
Catadero Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 Owszem, w motocyklach stosowane jest podobne ustrojstwo...
Catadero Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 ...ale tylko co do zasady przekazywania napędu...
Catadero Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 ...ale jego wygląd i budowa są zupełnie inne.C.
Landszaft Napisano 2 Styczeń 2012 Napisano 2 Styczeń 2012 mam pytanie czy po zdjęciu tego elementu ta ośka ma przekładnie ślimakową ??, czy to jest jakiś zawór kontrolny, bo widać od góry jak by tam była albo śruba albo mechanizm do którego był podłączony napęd .Jeśli jest tam ślimak wtedy wskazywało by że to jest główny element napędzający resztę czyli pierwszy element redukujący obroty, choć nie bardzo bym rozumiał po co redukować obroty , aby z powrotem nadawać im na drugim przełożeniu większe obroty ??. Jeśli nie ma tam ślimaka lub nic nie ma to cały mechanizm to tylko 2 przekładnie z zębatkami stożkowymi, czyli mechanizm albo redukujący obroty albo przyspieszający zależnie w którym kierunku działa. A wtedy zastosowanie wszelakie i trudno będzie zgadnąć do czego chyba że się trafi na taki sam mechanizm.
konrad0606 Napisano 29 Grudzień 2011 Autor Napisano 29 Grudzień 2011 Witam,zbliżenie sygnaturki z prawej strony. Wyglada to jak W K.Sygnatura z lewej niebawe, moze to wniesie cos nowego do tematu.Pzdr.Konrad
konrad0606 Napisano 29 Grudzień 2011 Autor Napisano 29 Grudzień 2011 ... po odczyszczeniu wyszły jeszcze takie bicia.Ta czcionka jest dosyć charakterystyczna, tylko nie wiem z czym ją skojarzyć.
Laiso Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 WitamDobrze prawisz Catadero, mi osobiście to spokoju nie daje bo wiem ze już się z tym kiedyś spotkałem eh pamięci.... Obstawiam ze to będzie coś w ten deseń: http://www.eoferty.com.pl/sprzedam_przekladnie_katowa_reduktor_264681.htmlpytanie tylko od czego :)Pozdrawaim
Laiso Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 Konrad opisz jeszcze lub powiększ te dwie sygnaturki z pierwszej fotki, jedna jest pod uchem po lewej stronie ( okrągła?) a druga na korpusie po prawej pomiędzy poziomymi szpilkami, jest tam KK? XX? XK??Pozdrawiam
grzesiomix Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 Może konna kosiarka lub kopaczka do ziemniaków ?
Landszaft Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 przekładnie kątowe nie tylko były stosowane w motoryzacji ale także w artylerii . Mam dość podobnie zbudowaną przekładnie kątową do 2 cm Flaka 30 tyle że obudowa jest aluminiowa do podnoszenia lufy działka , większość artlerii p-lot. miała podnoszenie lufy na przekładniach kątowych , nie tylko niemiecka , ale i radziecka ,polska etc.
marcin iż 49 Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 Wyglądem przypomina napęd pompy wtryskowej silnika diesla.Sugeruje to delikatne sprzęgiełko na wałku atakującym.Myślę że talerz był zębatką napędową, a atak napędzaną.Podobne przekładnie widywałem na małych silnikach statkowych do regulatorów prędkości obrotowej.Nie wiem tylko po co napę linki.Pozdrawiam
Catadero Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 Z licznikiem obrotów lub prędkościomierzem?C.
konrad0606 Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Napisano 27 Grudzień 2011 Witam,może ktoś będzie mógł pomoc w odpowiedzi na pytanie od czego to może być. Obecny właściciel twerdzi że pochodzi to z II W.Ś.Oznaczenia jakie udało się odczytać W.X 358494/0 oraz 15312Z góry dzięki za pomoc.Pzdr. Konrad
konrad0606 Napisano 1 Styczeń 2012 Autor Napisano 1 Styczeń 2012 Witam,to bardzo interesujacy trop....Wielkie dzięki !
Catadero Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Czcionka jak czcionka. Jest to katalogowy numer części. C.
Laiso Napisano 1 Styczeń 2012 Napisano 1 Styczeń 2012 WitamKonrad jeśli możesz to jeszcze oczyść cyknij i powiększ rejon zaznaczony pod uchem na fotce.Zastosowanie w arti też przeszło mi przez myśl ale ten ślimak.. nie pasuje.Konrad nie to że Cie zachęcam do rozkręcania tej przekładni ale jeśli masz możliwość rozkręcenia bez zniszczenia tych kół zębatych, to na pewno są osadzone na łożyskach a te mają zawsze swoje oznaczenia..Pozdrawiam
Pytanie
konrad0606
Witam,
może ktoś będzie mógł pomoc w odpowiedzi na pytanie od czego to może być. Obecny właściciel twerdzi że pochodzi to z II W.Ś.
Oznaczenia jakie udało się odczytać
W.X 358494/0 oraz 15312
Z góry dzięki za pomoc.
Pzdr.
Konrad
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.