Igor_84 Napisano 23 Grudzień 2011 Autor Napisano 23 Grudzień 2011 Witam poszukiwaczy,Tak sobie przeglądam amerykańskiego ebaya domyślając sie, że mają wiekszy wybór sprzętu niż u nas i wpadłem na to :http://www.ebay.com/itm/GRAVITATOR-LONG-RANGE-GOLD-SILVER-LOCATOR-COVERS-GREAT-DISTANCE-METAL-DETECTOR-/230706988060?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35b735441cProsze o opinie trzeźwe umysłu, ponieważ jeśli tak by było w rzeczywistości to inwestycja zwraca się przy pierwszych kilku trafieniach.PozdrawiamIgi
prymek7 Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 hmmm... na moje oko może to być jakaś nowoczesna modernizacja brzozowego patyka w kształcie litery Y
kryst76 Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 po wyciagnieciu anteny napewno znajdziesz ...... RMF FM
kryst76 Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 no i oczywiscie najwazniejsze PLEASE NOTE : ALL SALES ARE FINAL AS WE DO NOT ACCEPT RETURNS.
nikt Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Ja jestem tylko ciekaw kto był tym frajerem który szukał tym w Polsce ;-)
TheAdam1978A Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Chyba zbudowane na projekcie pukawki ze Star Wars.Ciekawe czy ma zasobnik na gorącą kawę i tosty:)
krank Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Panowie kolejne osobiste wycieczki nie wnoszące nic do tematu będą nagradzane bez ostrzeżenia,to dział sprzętu poszukiwawczego a nie forum onet'u...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Możesz przybliżyć, jakie osobiste wycieczki masz na myśli? Ktoś tu kogoś obraził? A może po prostu znasz szczęśliwego użytkownika" ? ;)Kolega Igor poprosił wyraźnie o normalne opinie a nie posty typu że może to być modernizacja patyka brzozowego czy ekspres do kawy ze star wars czy też odbiornik radiowy... Post został zmieniony ostatnio przez moderatora krank 21:52 23-12-2011
tyfus Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 odnoszę wrażenie, że o tym sprzęcie nie da się nic konkretnego powiedzieć bo w PL raczej nie występuje. Zresztą kto by to chciał ?no chyba, że kolega Brzęczyszczykiewicz coś wie ?inaczej uznam wątek za bezsensowny i nie rokujący niczego konstruktywnego w temacie
prymek7 Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 to antena (różdżka ) ze wzmacniaczem i wyświetlaczem, nie ma dowodów że to działa i cokolwiek znalazło mimo wszystko ma dużo wspólnego z brzozowym patykiem - w jego przypadku nauka też milczy, w sumie ładna ta obudowa.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Tyfus, to nie jest bezsensowny wątek, wręcz przeciwnie. Trzeba ostrzegać ludzi przed BEZCZELNYMI OSZUSTAMI, sprzedającymi różdżki tudzież wahadełka w wersji elektronicznej. Chyba że zakładamy, że oszustwa są społeczne użyteczne i okradanie ludzi z wykorzystaniem luk prawa jest OK.Zresztą o elektroskopach już był wątek nie raz.
tyfus Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 zgadzam się z Tobą, tylko jak na razie mało konkretów, a prawie same pierdoły na zasadzie nabijania postów ...wiem,że może trudno coś konkretnie napisać, ale jak się nie ma nic do powiedzenia, to po co głos zabierać ?
VanWorden Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Było o tym wielokrotnie, na przykład tu:www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=693114#1310403PozdrawiamVW
bikemax771 Napisano 27 Grudzień 2011 Napisano 27 Grudzień 2011 daj sobie spokój nie kupuj tego to szajs jest ja się kiedyś nabrałem dość nerwów straciłem przez te oszukane kląkry
Igor_84 Napisano 29 Grudzień 2011 Autor Napisano 29 Grudzień 2011 Witam Panowie. Pisałem do sprzedawcy o kontakt do rodaka który to kupił, ale dostałęm odp, ze kazdy chce szukać anonimowo + ochrona danych osobowych. Jak wstawicie w google tekst tytyłowy postu wo wyskoczy forum dotyczace tego sprzetu, a w nim mieszane opinie w tym, że niektórzy sąpod wrażeniem działania, ale ze dużo zależy od użytkownika. Przy tej aukcji na ebayu wyskoczy również kilka pokrewnych ze znacznie przystepniejszymi cenami. O ile pamietam niecały 1000 $. Zawsze możemy sie zrzucić w kilka osób na ten tańszy model, w celu minimalizacji ewentualnych strat. Jestem z łódzkiego, ale najczęsciej oddaje sie pasji w rejonie miedzy Wrocławiem, Ząbkowicami Śląskimi a Wałbrzychem. Jeśli ktos ma chce dotyczacą napomnianego sprzetu, prosze o kontakt.Igi
VanWorden Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 Człowieku, nie wystarczą Ci fachowe opinie ludzi którzy znają się na sprzętach? Ludzi którzy to rozbierali i analizowali? To jest ściema i oszustwo i nie ma prawa działać, więc po kiego chcesz to wspierać swoją kasą? Pozytywne wpisy na forach są pisane przez podstawionych figurantów, albo przez takie osoby, które się w końcu skusiły i albo nie potrafią się przyznać do błędu, albo muszą oszukiwać innych żeby się tego pozbyć.Serio, metoda" zarabiania na naiwnych poszukiwaczach została przez Toma Afilianiego dopracowana do perfekcji/perfidii, więc jeśli chcesz spróbować radiestezji to oszczędź kasę i kup normalne różdżki za kilkadziesiąt złotych, plus jakąś książkę na ten temat i próbuj..PozdrawiamVW
Brzęczyszczykiewicz Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 Metoda poszukiwania niedokształconych frajerów przez producentów takich urządzeń jest banalnie prosta i jak najbardziej zgodna z prawem.Działa podobnie jak dowolna religia albo inna niewryfikowalna idea. Po prostu NIE DA SIĘ UDOWODNIĆ ŻE TO NIE DZIAŁA. A nawet jeśli się technicznie da, to udowodnienie byłoby nieprawdopodobnie skomplikowane i kosztowne, więc nie zostanie przez nikogo przeprowadzone (bo niby kto miałby za to zapłacić?).Skoro nie da się udowodnić że coś nie działa, to można zupełnie LEGALNIE twierdzić, że działa a metoda działania jest owiana tajemnicą wytwórcy, która z kolei jest CHRONIONA PRAWEM jako własność intelektualna. Co więcej, taki wytwórca może nawet zaskarżyć i pokonać przed sadem osoby, które twierdzą że jest on oszustem! To jeden z paradoksów prawa, na podstawie których napisano niejeden filmowy scenariusz.Skoro około 70% ludności to idioci, CO JEST FAKTEM, rynek na takie produkty i usługi jest potężny i stanowi nigdy nie wysychające źródło dużych a nawet gigantycznych dochodów.Na tej zasadzie sprzedają się wszelkie gów.a zawinięte w sreberko" a więc: amulety, talizmany, wróżby, wszelkie święcone lub nie akcesoria religijne, odpromienniki i ekrany żył wodnych, piramidki, magiczne kryształy i inne przedmioty pochłaniające promieniowanie telewizorów i komputerów, magiczne bransoletki. Oddzielna kategorią są hochsztaplerskie sztuczki których rzekome działanie widać gołym okiem, na przykład reklamowane ostatnio plastry na stopy wyciągające toksyny z organizmu. Jeszcze inna kategoria to rzekomo specjalistyczne produkty, niby efekty badań NASA, sprzedawane 100x drożej niż są warte. Na przykład specjalne płytki do czyszczenia srebra w osolonej wodzie, które są zwykłymi blachami z aluminium dzięki którym zachodzi prosta I ZNANA reakcja chemiczna.Podsumowując wszelkie ustrojstwa elektroskoppodobne:1. producent żeruje na ludzkiej naiwności i niskim poziomie edukacji2. urządzenia to typowa ściema na poziomie amuletu, zapakowana w obudowę udającą funkcjonalny produkt3. nie da się udowodnić, że to nie działa a producent jest zwykłym oszustem4. amerykańskie prawo chroni jego działalność i dla odmiany nie chroni jego klientów przed oszustwem5. psychologiczny mechanizm obronny klientów, którzy się nabrali, przysparza mu pozytywnych" opinii i napędza kolejnych naiwniaków w jego sieci.6. nic się nie zmieni
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.