DOMILUD PL Napisano 15 Grudzień 2011 Autor Napisano 15 Grudzień 2011 Znaleziona pośród militarnych złomków. Czy mogła mieć takie zastosowanie?
dzieci3 Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Mogło to byc używane do wycinania z filcu przybitek do elaboracji amunicji myśliwskiej.Zmierz średnicę wewnętrzną,jeśli ma 18,2 16,8 lub 15,7 to bardzo prawdopodobne.Ale mogę nie wiedziec o innych zastosowaniach tego reliktu.Pzdr.
torba5 Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 wybijak ale średnica rzeczywiście potrzebna
sejm Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Mój dziadek był rymarzem i używał wycinaka przy wyrabianiu lub naprawie uprzęży.
Catadero Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Wygląd narzędzie nie zmienił się przez dziesięciolecia.C.
lupo55 Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Najzwyklejszy wycinak do otworów zwany często rymarskim. W tym przypadku średnicy ok.35-36 mm.Tego typu wycinaki używa się w warsztatach o różnych specialnościach - nie tylko rymarskich czy tapicerskich. Np.w warsztatach samochodowych przy ich pomocy wykonuje się podkładki czy uszczelki z miękkich materiałów jak skóra, filc, brezent, korek,tektura itp. W każdym warsztacie naprawczym mogą mieć zastosowanie.
DOMILUD PL Napisano 15 Grudzień 2011 Autor Napisano 15 Grudzień 2011 Panowie, średnica wewnętrzna końcówki to 25mm. Dzięki za tak żywy oddźwięk.Kolego Catadero - szczególne podziękowania. Co to za broń czarnoprochowa z kal. 25mm? Sorry, jestem laikiem.
Pytanie
DOMILUD PL
Znaleziona pośród militarnych złomków. Czy mogła mieć takie zastosowanie?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.