Skocz do zawartości

Lubań1945-wypady

wilcz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 141
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Hehe ten fragment wieży z włazem to spory kawał żelastwa i sporo ważył.

Też myślałem żeby uderzyć na Henryków. Odłożyli tej ziemi sporo w wiadomym miejscu. Tylko spych już utwardził. No i miejsce jak na świeczniku :(
  • 3 months later...
  • 2 months later...
Napisano

Choć wczorajsze poszukiwania poległych lotników z Ił-2 zakończyły się niepowodzeniem, to jednak potwierdził się fakt upadku samolotu.

Napisano

Zaciekawił mnie taki zaczep bombowy.Może ktoś podpowie czy taki zaczep spadał wraz z bombą, czy leciała tylko sama bomba, a zaczep zostawał pod płatem?

Napisano

Tak to wyglądało podczas podwieszania: najpierw montowano zaczepy do bomb, potem podwieszano pod centropłat.Ale jak wyglądał zrzut?

Napisano

Kolejny teciak.Jedno ogniwo eległo uszkodzeniu wraz ze szpilką, dlatego też musieli je wypiąć razem z sąsiednim.

• 1 month later...
Napisano
co dalej ze szczątkami kolego? symboliczna mogiła czy może zgłosisz to gdzieś i szczątki zostaną ekshumowane? odpuść sobie kopanie w tym miejscu to jednak miejsce pamięci;)
Napisano
wiedziałem aczkolwiek nie wiedziałem kiedy się który doczepi o to zdjęcie...rozgrzebywanie mogił i czyszczenie" zawartości(świadome i perfidne) to i owszem patologia jest i to spora i odbiega to od normalności...aczkolwiek osobiście uważam, że lepszym wyjściem jest wydobycie szczątków i pochowanie ich nawet w ten symboliczny sposób oraz postawienie drewnianego krzyża, co jak dla mnie stanowi namiastkę pamięci o osobie która kiedyś chodziła sobie po tym świecie. Natomiast nie popadajmy w skrajności, bo akurat to hobby wiąże się z tym, że się można natknąć na tego typu rzeczy.
Napisano
by przeryc mogile na ktorej stoi krzyz to musialaby byc naprawde dzika perfidia .
pol roku temu postawilem taki nieszczesnikowi ktory zostal w lesie .
cale szczescie krzyz stoi do dzis a co najlepsze ktos zmienia znicze .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie