DOMILUD PL Napisano 13 Wrzesień 2013 Napisano 13 Wrzesień 2013 Hehe ten fragment wieży z włazem to spory kawał żelastwa i sporo ważył.Też myślałem żeby uderzyć na Henryków. Odłożyli tej ziemi sporo w wiadomym miejscu. Tylko spych już utwardził. No i miejsce jak na świeczniku :(
Stizek Napisano 18 Grudzień 2013 Napisano 18 Grudzień 2013 PięknaPanzer Assault Badge in SilberAdolf ScholzeGratulacje!
wilcz Napisano 18 Luty 2014 Autor Napisano 18 Luty 2014 Takie kółko z T-34 ktoś wykopał i przyniósł do skupu złomu, ważyło 107 kg.
wilcz Napisano 23 Luty 2014 Autor Napisano 23 Luty 2014 Choć wczorajsze poszukiwania poległych lotników z Ił-2 zakończyły się niepowodzeniem, to jednak potwierdził się fakt upadku samolotu.
wilcz Napisano 23 Luty 2014 Autor Napisano 23 Luty 2014 Zaciekawił mnie taki zaczep bombowy.Może ktoś podpowie czy taki zaczep spadał wraz z bombą, czy leciała tylko sama bomba, a zaczep zostawał pod płatem?
wilcz Napisano 24 Luty 2014 Autor Napisano 24 Luty 2014 Tak to wyglądało podczas podwieszania: najpierw montowano zaczepy do bomb, potem podwieszano pod centropłat.Ale jak wyglądał zrzut?
wilcz Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Zamek od innego iła, który spadł parę kilometrów dalej
wilcz Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Wśród części z Ił-2 była szkalna rosyjska butelka.Dziwne, pili coś w czasie lotu bojowego.
wilcz Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Ktoś miał szczęście i trafił leśny depozyt w trzech kankach.
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 Może samolot wyrżnął w butelkę, bo jest ona germańska ;)
wilcz Napisano 7 Marzec 2014 Autor Napisano 7 Marzec 2014 Kolejny teciak.Jedno ogniwo eległo uszkodzeniu wraz ze szpilką, dlatego też musieli je wypiąć razem z sąsiednim.
XaXers Napisano 13 Kwiecień 2014 Napisano 13 Kwiecień 2014 co dalej ze szczątkami kolego? symboliczna mogiła czy może zgłosisz to gdzieś i szczątki zostaną ekshumowane? odpuść sobie kopanie w tym miejscu to jednak miejsce pamięci;)
Kriczer Napisano 13 Kwiecień 2014 Napisano 13 Kwiecień 2014 wiedziałem aczkolwiek nie wiedziałem kiedy się który doczepi o to zdjęcie...rozgrzebywanie mogił i czyszczenie" zawartości(świadome i perfidne) to i owszem patologia jest i to spora i odbiega to od normalności...aczkolwiek osobiście uważam, że lepszym wyjściem jest wydobycie szczątków i pochowanie ich nawet w ten symboliczny sposób oraz postawienie drewnianego krzyża, co jak dla mnie stanowi namiastkę pamięci o osobie która kiedyś chodziła sobie po tym świecie. Natomiast nie popadajmy w skrajności, bo akurat to hobby wiąże się z tym, że się można natknąć na tego typu rzeczy.
bjar_1 Napisano 13 Kwiecień 2014 Napisano 13 Kwiecień 2014 Krzyż to słaba opcja, bo zaraz jakiś kretyn przeryje miejsce choćby z ciekawości"...
czarny bocian Napisano 14 Kwiecień 2014 Napisano 14 Kwiecień 2014 by przeryc mogile na ktorej stoi krzyz to musialaby byc naprawde dzika perfidia .pol roku temu postawilem taki nieszczesnikowi ktory zostal w lesie .cale szczescie krzyz stoi do dzis a co najlepsze ktos zmienia znicze .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.