Skocz do zawartości

Tropimy faszystów!

Martian

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 341
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Martianie, nie pisałem, że wszyscy Polacy, to faszyści.I nie zarzucaj mi, że tak twierdzę, bo tak jak pisałem sam jestem dumny że jestem Polakiem. Dlatego zostałem nauczycielem historii. Mam nadzieję, że to rozumiesz.Jednakże w każdym społeczeństwie zdarzają się tacy ludzie. Tak samo jak są złodzieje, pederaści, itp. Jednak na szczęście jest to margines. Myślę,że nie ma sensu przerzucać się argumentami. To ty chciałeś tropić faszystów,ja pomogłem.
Pozdrawiam.

Założyłem ten wątek by unaocznić jak łatwo można manipulować opinią publiczną. Przewrotnie i z sarkazmem drwiłem sobie z postaw pokroju Szczuki, Blumsztajna i środowisk im pokrewnych. To że jest w Polsce trochę idiotów owładniętych krzywymi poglądami nie stanowi wyjątku ani w Europie ani na świecie... Choć może stanowi wyjątek in plus, ponieważ skala zjawiska w porównaniu z Niemcami, Rosją, Włochami a także innymi krajami UE to PIKUŚ". Doszło jednak do tego, że za sprawą takich ludzi i innych np: Grossa ostatnio w świat idzie jawny przekaz, że Polacy to mordercy Żydów, faszyści hieny cmentarne i tym podobne...
Ktoś usilnie stara się wmówić, że:
Polak= faszysta i antysemita
narodowiec, patriota= nazista
chuligan= prawicowiec
i tylko gej jest okej;)
Jak widać nie mało osób dało się na tą pokrętną retorykę medialną złapać...
Gwoli ścisłości napiszę, że popaprane ideologie od faszyzmu po komunizm to nie moja bajka.
Jedynie deprecjacja pewnych wartości takich jak patriotyzm, Polskość i nadawanie im pejoratywnego wydźwięku przez wymienione wyżej środowiska skłoniła mnie do założenia tego prześmiewczego wątku...
Pozdrawiam
Ps
W Parlamencie UE zasiada Goebbels
Ps2
Yeti
Blondyn jak Hitler.
Wysoki jak Goebbels.
Szczupły jak Goering

Ps Do ps-a , ponieważ ostatni post był z nr 88 i ktoś by się mógł doszukać we mnie faszysty;) to odpowiem jeszcze Zubikedowi:
Pewnie ci weterani zaprosili niemieckich debili...
I zapytam co z weteranami Polskimi którzy nosili odznaki w których była świaszczyca?

Martianie, ale to ludzie z tej organizacji zawłaszczyli nasze święto, organizując marsz dla własnych celów, który dla mnie i mam nadzieję,że dla Ciebie z patriotyzmem nie ma nic wspólnego.
To przez takich ludzi, my Polacy jesteśmy kojażeni z faszystami.
Pozdrawiam i żegnam.

P.S. I nie mów, że robię z nas Polaków fasztów, bo robią to tacy właśnie chłopaki z onr-u .

zgadza się Bodziu... Tylko pytam czemu nie piętnowana jest tak zawzięcie druga strona? http://kompol.org Zbrodnie przeciw ludzkości i pokojowi są w obu wypadkach podobne a lewactwo cacy i tylko faszyzm, mylnie utożsamiany z prawicą i ruchami narodowo-patriotycznymi, jest bee... Owszem faszyzm jest bee (szczególnie ten w wykonaniu niemieckim z lat 33-45), ale! to była lewicowa ideologia!
Może również związki trzeba rozwiązać? Wszak od nich pochodzi nazwa. Związek zawodowy, Związek Harcerstwa i wiele innych...
Czy to przez brak elementarnej wiedzy historycznej, czy też z premedytacją, ktoś stara się wszystkim w Europie wmówić, że faszyzm to prawica i nawet dziś, co gorsza, zaczyna być utożsamiany z patriotyzmem...
Jeśli tak dalej pójdzie niedługo faszystami zostaną okrzyknięci heteroseksualiści, księża, zuchy nie mówiąc już o harcerzach...
Nie dajmy się zwariować! Patriotyzm i prawica to nie faszyzm!!!
Pozdro

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 17:58 20-11-2011

Martian- nic nie poradzisz ( spocisz się tylko i odcisków na palcach od klawiatury dostaniesz, a efektu nie będzie ), że narodowy-socjalizm/nazim jest niedokońca słusznie utożsamiany z faszyzmem a i uznawany za ideologię prawicową... Niestety...

Dwa- nic nie poradzisz ( choć inni próbują tłumaczyć ), że święta narodowe ( vide 11.11 ) zostały zawłaszczone nie przez oczywiste ruchy patriotyczne, ale przez nacjonalistów, pogrobowców Hitlera czy zwykłych ulicznych chuliganów.

Trzy- tak jak rozumiem ( kwestia światopoglądowa ), że zwykli"/porządni obywatele ( ale również niestety lewicowa ekstrema ) blokują ludzi wychwalających hitleryzm, tak nie rozumiem dlaczego przy okazji każdy kto szedł z prawej strony" miał szansę w pacynę dostać ( dla równowagi odwrotnie to również działało ).

Cztery- ciekawe, czy gdyby maszerowała wersja włoska lub hiszpańska, skończyłoby się również mordobiciem? Tym bardziej, im więcej jest różnic między nazizmem a faszyzmem ( a może niepotrzebnie zakładam, że ekstrema widzi/zna różnice? ).

ZUBIKED, niejeden Kombatant pamięta co Mu Rodzice i Dziadkowie przekazywali na temat rewolucyjnego motłochu, szeroko pojętego totalitaryzmu i wielu symboli..
II RP i jej spuścizna to raczej epoka dość światła, tylko za PRL usilnie próbowano udowodnić że przed wojną ludzie nic nie wiedzieli, póki nie przyszedł i nie podzielił się wiedzą i doświadczeniem jaśnie oświecony bolszewizm..

ps. chyba że mówimy o 90-paro latkach, którzy tracą już kontrolę nad emocjami, pamięcią i nie mają / nie mieli nikogo, kto mógł im pomagać pojąć obecny świat, który powoli staje na głowie..

Na dobrą sprawę jednak w ciągu minionego stulecia aż tak dużo się nie zmieniło w kwestii symboli i totalitaryzmów..
Ewoluowały jedynie na szeroką skalę szczekaczki przekazujące propagandę..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie