cairo1 Napisano 2 Grudzień 2011 Share Napisano 2 Grudzień 2011 Panie najmadrzejszy Martianie, w Norymberdze oskarzycielami byli nie tylko rosjanie, ale ty w swoim narcyzmie nie mozesz dac wiary iz inni tez cos wiedza, nie dziwia mnie twoje chamskie odzywy pod adresem moim i innych userow, ktos kto mial czerwona kartke i ma wyzerowane konto moze sobie pozwolic na takie rzeczy, tylko jak sie to ma do tych ideologi ktore prezentujesz, gdzie ta prawosc? gdzie sprawiedliwosc? w gebie Bog, Honor ...itd , a w rzeczywistosci lizanie tylka i kolesiowstwo,ze masz pan zaslugi w innych dzialach? regulamin obowiazuje kazdego tak samo, no chyba ze nie, to by znaczylo ze normalni ludzie szukac tu nie maja czego. A tak a propo, tak czesto wypominasz mi ta Canade, zazdroscisz ?, czy masz jakies kompleksy? podrzuce ci jeszcze jeden temat, od 1991 do 1998 mieszkalem w RPA, mam nawet tamtejsze obywatelstwo, znaczy ze nie jestem w twoim mniemaniu prawdziwym" polakiem ?Prosze o merytoryczna odpowiedz na gnebiace mnie dylematy, pan tak przeciez wszystko wiesz, oswiec mnie panie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Tu jest spis sedziow i oskarzycieli, http://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99dzynarodowy_Trybuna%C5%82_Wojskowy_w_Norymberdze#Oskar.C5.BCyciele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 ShadowN napisał: alans, jedyny mundur jaki zakladam to polska wz.36tka, i bynajmniej nie jest brunatna wiec pudlo."Jest to bardzo chwalebne - tak trzymaj!Tylko dlaczego bronisz tu hajlujących" chłoptasi zakładających mundurki wz. SA?Moim zdaniem jedno do drugiego [mówiąc delikatnie] bardzo mocno nie pasuje. Nie masz z tym moralnego problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Martian napisał: Na koniec moja mała prośba by osoby takie jak ty cairo i kolega balans nie pisali o historii a w żadnym wypadku w ID, gdyż robicie zwyczajny obciach forum Odkrywcy. Piszcie do woli tzw czterech literach panny Maryni w towarzyskim, w dołku a inne działy zostawcie tym co choć trochę znają historię i to hobby."Nieładnie obrażać innych forumowiczów. Nie zjadłeś wszystkich rozumów Martianie! Nie jesteś też na tym forum Dyżurnym satyrykiem, sorry miało być historykiem kraju". No chyba, że zostałeś takim mianowany przez Administrację Forum Odkrywcy. Ale w takim przypadku powinni to oficjalnie ogłosić...P.S.Jeżeli chodzi o historię Rzeczpospolitej Obojga Narodów, Wojny Napoleońskie, Wojny Morskie, Lotnictwo i jeszcze parę innych tematów, to zaryzykuję stwierdzenie, że przy mnie cienias" jesteś. Ale to oczywiście moja subiektywna ocena... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Tak przy okazji zrobiłeś tu wykład na temat faszyzmu, że lewicowy [za wyjątkiem Hiszpanii] był etc.No to najpierw należy sobie odpowiedzieć na pytanie; dlaczego się ten cały faszyzm pojawił w Europie? A pojawił się jako swoiste antidotum" na zagrożenie bolszewizmem, a to zagrożenie narastało wraz z kryzysem światowym. To dlatego od początku powstania faszyzm cieszył się poparciem Wielkiego Kapitału i Katolickiego Kleru, którzy w razie bolszewickiej rewolucji w Europie mieli zresztą najwięcej do stracenia...Czy faszyzm był lewicowy/socjalistyczny?To zależy w jakich krajach. W takiej na pół feudalnej Hiszpanii był syndykalistyczno-klerykalny. Ale już w uprzemysłowionych Niemczech musiał zapewnić pakiet socjalny" wielkoprzemysłowej klasie robotniczej, bo inaczej ta by ich nie poparła. Ba, nawet flagę mieli czerwoną i obchodzili święto 1 maja. Ale i tu należy pamiętać o tym, że socjalizm był traktowany jako alternatywa dla groźnego, ale i modnego wówczas bolszewizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Pozostaje jeszcze odpowiedź na zasadnicze pytanie: Dlaczego niemiecka, socjalistyczna odmiana faszyzmu cieszy się takim fanatycznym uwielbieniem skrajnej prawicy na całym świecie, w tym w Polsce?Że, mundurki mieli fajne? No mieli fajne, ale to nie tłumaczy tej całej fascynacji nazizmem.Moim zdaniem ta cała fascynacja bierze się z ideologii opartej na rasizmie, nietolerancji i antysemityzmie. Wystarczy wejść na pierwszą lepszą stronę skrajnej prawicy, aby to sobie uświadomić...Bo tak fajnie jest być przekonanym, że my jesteśmy tacy idealni, a to, że zawsze mamy pod górkę - to wina innych [Żydów, masonów, złych sąsiadów, cyklistów i dziennikarzy]. Jeżeli chodzi o Żydów, to już od średniowiecza byli chłopcem do bicia" w całej Europie. Bo gdy jakiemuś władcy brakowało pieniędzy w kasie, albo gdy wybuchała jakaś zaraza, to organizowano ich pogrom. Bo wyróżniali się inną religią, nie integrowali się z resztą społeczeństwa, byli bardzo solidarni, lepiej wykształceni i mieli ten lewantyński" zmysł do robienia interesów...P.S.1Nie, nie jestem filosemitą - wychowałem się w rodzinie, w której stosunek do Żydów był mocno chłodny", acz nie tak radykalny, jak to głosił ONR [bardzo szybko zresztą zdelegalizowany przez władze II RP].P.S.2Fajny licznik [3333] mi się wyświetlił:-}} I niech tak pozostanie.Cześć!balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2011 @cairoWidzę, że jest jednak wiki w Kanadzie a ty nawet się pofatygowałeś, żeby mi udowodnić, że nie tylko sowieci prowadzili procesy w Norymberdze. Powinieneś był dodać, że układ słoneczny jest heliocentryczny a ziemia jest okrągła...Odnośnie tego, że inni coś wiedzą to mogę stwierdzić jedynie, że jestem tego świadom a nawet powiem więcej, jestem pod ogromnym wrażeniem wiedzy niektórych forumowiczów. Pisałem jedynie pod adresem twoim i balansa. Co do kolesiostwa i lizania, to z moich wypowiedzi chyba można wywnioskować, że nie jestem tęczowy i podobne zachowania traktuję jako, delikatnie mówiąc, nie zgodne z naturą.Z Kanadą jest tak, że może i zazdroszczę, że do tej pory nie byłem ale między innymi dzięki niej mam bardzo duży rynek zbytu na moje produkty.PsZdradzę ci w tajemnicy, tylko nie mów nikomu, że czerwone kartony miałem trzy a Polak piszę się z wielkiej litery;)@ balansZnowu! Najpierw obrażasz i coś imputujesz, a później skamlasz jak zbite szczenie.Balans! pewnie wiedza historyczna myli ci się z własnymi przemyśleniami", żeby nie powiedzieć urojeniami... Przykłady twojej radosnej twórczości historycznej można, bez problemu, znaleźć na forum. Jeśli tak pojmujemy historię jak ty, to faktycznie cienias ze mnie;)))Ad meritumJeśli mógł byś jakoś udowodnić to szerokie poparcie kleru to niezmiernie bym rad był się zapoznać. Co do poparcia kapitału masz 100%-ową rację. Bardzo dużo kapitalistów amerykańskich i nie tylko, poparło hitlera. Jednak zdziwisz się jeśli prześledzisz osoby które go finansowały. Mógł byś dojść do wniosku, że oprócz kilu, to zbrojenia Niemiec zafundowali kapitaliści pochodzenia żydowskiego. Odnośnie pytania, czemu dzisiejsza prawica popiera to też nie mam pojęcia czemu... Widać merda im się coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2011 A tu odnośnie mundurków i otoczki. Guess Who i gdzie;)))Ps balansMasz brzydką metodę imputowania komuś czegoś i wyciągania poronionych wniosków... Żebyś chociaż zrozumiał sens tego co kto pisze, to z Bogiem sprawa, jednak tak jak z twoją wiedzą historyczną jedynie ci się zdaje...Pozdrawiam również! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz75 Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 he he uśmiałem się ORMOwców nie brakuje tak samo jak Balansów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz75 Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Modzi cały czas czujni posty niewchodzą.i chwała im za to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 W ramach tropienia faszystów rozpracujmy zatem hajlujących debili" czy innych nazioli.Polscy harcerze w połowie lat 30-tych.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Piłkarze Wisły Kraków pozdrawiajacy kibiców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Władze Stronnictwa Narodowego w czasie pogrzebu Romana Dmowskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 ONR-owcy w czasie pogrzebu Romana Dmowskiego.balans - to koalicyjki i mundurki SA..? Gratulacje i współczucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz75 Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Ataka ilu żydów pedałów zabili dmowscycy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz75 Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 zaraz się dowiem ze około 6 milionów jak socjalista Hitler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Według korniaka 1000500100900, a po 1989 roku jeszcze czterdziestu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz75 Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 jakieś miliardy Ci zrobiły.Mieszkasz w chinach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 to ide do sklepu bo ktoś tu ma nade mna 7 piw przewagi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz75 Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Taki się urodziłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz75 Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 ja stary pankowiec ścigałem nazioli po skwerkach.ale to dawno było.weż po 8 piwek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Panie i Panowie...Nie popuszczajcie AŻ TAK fantazji i wodolejstwu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz75 Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Wystarczy słowo Proszę"?Czy mam epistołę ( trudne słowo ) napisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz75 Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 http://pl.wikipedia.org/wiki/Episto%C5%82a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.