GoldenEye Napisano 21 Wrzesień 2015 Share Napisano 21 Wrzesień 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 21 Wrzesień 2015 Share Napisano 21 Wrzesień 2015 wkłady z mchu z siatką :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 21 Wrzesień 2015 Share Napisano 21 Wrzesień 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silko Napisano 3 Listopad 2015 Share Napisano 3 Listopad 2015 Co tu tak cicho? Złoto się skończyło czy brak inwencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinel80 Napisano 3 Listopad 2015 Share Napisano 3 Listopad 2015 Witam :)No właśnie co taka cisza zapadła na forum?Sezon raczej zakończony, w okolicach Złotoryi tłumy były a wszyscy cicho siedzą... Jakieś efekty, wnioski z tegorocznych poszukiwań, podsumowanie sezonu? Jak się Wasze pompy, płucznie, miski i inne wynalazki sprawiły? Tegoroczne wyjazdy w naszym przypadku można uznać za udane :) kolekcja powiększyła się o kilka złocinek, trochę ciekawych minerałów oraz poznanie kilku nowych poszukiwaczy :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 8 Listopad 2015 Share Napisano 8 Listopad 2015 niedawno w interesach byłem w okolicy rz.bobru wiec wiaderko, sitko, szpadel i miska czekała w bagazniku....troche dłubania i coś sie trafiło :P wiecej ołowiu mozna nazbierać, gdzie bym szpadel nie wbił tam śrut :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotasl Napisano 10 Listopad 2015 Share Napisano 10 Listopad 2015 cisza przed burzą, pewnie wszyscy szykują sprzęt na przyszły rok?:) Ja jestem w trakcie budowy pogłębiarki niestety jak na razie stoję w miejscu z powodu braku czasu, ale do przyszłego sezonu ukończę moje dzieło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 10 Listopad 2015 Share Napisano 10 Listopad 2015 lotasl a jaką pogłebiarke planujesz? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotasl Napisano 10 Listopad 2015 Share Napisano 10 Listopad 2015 Mam już zmontowaną płucznie, pompę zamocowaną na płuczni, jedną pompę zapasową w razie czego, zostało pospawać końcówkę do zasysania podciśnieniem i zrobić jakiś normalny wlot do surowca z odseparowaniem grubszego kamienia itp... ;) Oczywiście wszystko jest szybko rozbieralne i składane tak aby mieściło się w bagażniku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 11 Listopad 2015 Share Napisano 11 Listopad 2015 lotasl ci powiem....wygląda bardzo obiecująco :) wysłałem ci wiadomosc na priw, jak mozesz to zerknij :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotasl Napisano 12 Listopad 2015 Share Napisano 12 Listopad 2015 GoldenEye nie mam nic na privie a na pierwszą wiadomość od Ciebie odpisywałem kilka dni temu normalnie z maila, jeśli o to chodzi ;) Dzieki za słowa uznania ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 14 Listopad 2015 Share Napisano 14 Listopad 2015 A co powiecie na taką kompaktową 1' calową pogłębiarkę z płucznią na pływakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 14 Listopad 2015 Share Napisano 14 Listopad 2015 Regulowany spadek bardzo stabilnie unosi się na wodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 14 Listopad 2015 Share Napisano 14 Listopad 2015 jaką wydajnosc ma ta motopompa? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 18 Listopad 2015 Share Napisano 18 Listopad 2015 lotasl chodzi ci o power jet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 18 Listopad 2015 Share Napisano 18 Listopad 2015 GoldenEye to maleństwo ma wydajność ok 200l min przy maksymalnych obr. sprawdzone mierzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 19 Listopad 2015 Share Napisano 19 Listopad 2015 200 to całkiem nieźle :) a jak z cisnieniem? i jakbys mógł podac wymiar korytka bo ciezko po zdjeciu okreslic wielkosc zestawu :)P.S. a kombinowałes juz z podawaniem cisnienia wody zamiast z power jeta bezposrednio do pistoletu? ciekawe czy byłby lepszy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 20 Listopad 2015 Share Napisano 20 Listopad 2015 Korytko ma 15cm szerokości i 80cm długości a co do tego rozwiązania które prezentujesz na zdj to ma swoje wady i zalety tak jak power jet mianowicie: Power jet daje większą siłę zasysania ale trzeba utrzymywać koniec węża ssącego cały czas pod wodą gdyż jak wyciągniemy z wody to wąż ssący wypełnia się powietrzem i ssanie ustaje a żeby cały układ zaczął ponownie zasysać trzeba go odpowietrzyć co trwa chwilę.Co do drugiego rozwiązania to nie dość że potrzeba więcej węży i siłę zasysania daje mniejszą za to nie ma problemu przy pracy w płytkiej wodzie bo układ się nie zapowietrza przy wynurzeniu końca z wody.Więc jak widzisz każde rozwiązanie ma swoje zastosowanie ale w sumie moim zdaniem power jet to lepsza opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotasl Napisano 25 Listopad 2015 Share Napisano 25 Listopad 2015 Sadek717 dokładnie chodziło mi i jeta, obliczałeś jakie to mają być wymiary czy na oko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 hej. udało mi sie ostatnio okazyjnie na budowie odkupic taką pompe wysokocisnieniową Makita i sprawdzić najprostrzym sposobem czy ma faktycznie te 4,5 bara i udało sie :) wykręciło pieknie poza skale 4bar wiec w sobote postanowiłem sie troche pobawić :P ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 ....poszedłem do znajomego tłumikarza przyciąć i wygiąć rure 2 i dalej już poszło. Jak widac zainwestowałem tez w mosiądz wiec to już drogi sprzęt :P sam "pistolet a prawidłowo NOZZLE 2" kosztował mnie z pomalowaniem nie wiecej jak 60zł reszty nie licze. Postanowiłem zrobic na próbe dwa rozwiącenia...pierwszy ze zwykłą koncówką wirująco ssącą i power jet-em a drugi to bogatsza wersja nozzle i zobaczymy tak naprawde z czym to sie je bo opinie są bardzo podzielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 wejście 1 a wyjscie przez kranik i węża 1/2" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenEye Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 wejście główne z pompy 1 a wyjście podciśnieniowe 1/4" a dokładnie wiertło 6,5mm :D to samo w power jet-ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 3 Grudzień 2015 Share Napisano 3 Grudzień 2015 GoldenEye ta makita to nie pompa wysokociśnieniowa na zdj masz taką pompę przyjrzyj się korpusowi widzisz różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadek717 Napisano 3 Grudzień 2015 Share Napisano 3 Grudzień 2015 ta makita 1 jest za słaba aby zasilić 2" power jet lub suction nozzle wiem z doświadczenia i testów wykonałem swojego czasu power jet 1,5 cala i zasilany był pompą która generowała takie samo ciśnienie i miała tą samą wydajność niestety efekt był marny Jeżeli masz power jeta bądź suction nozzle 2 cale to pompa zasilająca musi mieć też 2 cale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi