Skocz do zawartości

1920 Bitwa Warszawska - wrażenia z filmu

Korowiow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
i tu się kolega Korowiow nie popisał. Maxim 1910/30 nie miał dużego wlewu w chłodnicy. Ten wlew wprowadzono dopiero w Maxime 1910/41, którego niestety też można zobaczyć w filmie.
  • Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 weeks later...
Napisano
Rewelacyjne filmidło :) Biorąc pod uwagę ,że przez następne kilkadziesiąt lat nic w naszym kraju na temat jednej z najważniejszych bitew w dziejach świata nie powstanie ,bo magiczne słowo budżet na produkcję zrobi swoje ...to panu hofmanowi mogę podziękować :)Z małym... ALE! czekałem kiedy Domagarow -Bohun uratuje Nataszkę Urbańską i ją przeleci, Szyc zostanie komisarzem ...w zastępstwie komisarza polskiego pochodzenia Adasia Ferency- a to polska menda! ,a ks. Skorupka będzie balował w wiosce pod Radzyminem ,a potem w ramach pokuty pójdzie do ataku w pijanym widzie. Całkiem dobry fim to jest... tylko tytuł ma mylący . Przecież to totalny obciach i jak to można pokazać gdziekolwiek poza naszumi granicami ? Co z tego zrozumie amerykaniec, niemiec ,angol ,holender itd... Ach te paliaki to jednak swołcz ,A jedyny w tym filmie ok - nie zdrajca ,nie pijak , nie gwałciciel i nie dziwka to... to ruski-ukrainiec Domagarow od atamana Petlury :)....... Kto temu tetrykowi pozwolił na takie coś ?... no właśnie! Nawet tego filmu nie reżyserował ,bo przeważnie go nie było ...ale kasa jest kasa :)Porażka filmowa totalna ,na marne poszedł trud wielu, ale chwała fachowcom za FT 17 to jedyny plus .
Napisano
Twórca tego czołgu walczy niestety z nowotworem, co podano do publicznej wiadomości na rekonstrukcji we wrześniu w Tomaszowie Lubelskim. Z tego co zrozumiałem,miał być jakoś wtedy operowany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie