Jacek Dąbrowski Napisano 30 Czerwiec 2016 Napisano 30 Czerwiec 2016 Piękne bandaże na kołach jezdnych. Stolarz miał swój dzień? Bo w nalewanie nowych gum do tego złoma nie uwierzę. Pozdrawiam
wojo44 Napisano 30 Czerwiec 2016 Napisano 30 Czerwiec 2016 Tak mnie zastanawia: jakie są plany w sprawie osłon kadłuba?Mam na myśli będą wykonane z blachy czy z siatki (tzw. Thoma-Schurzen)?Inna rzecz która mnie zastanawia dotyczy zdjęcia z 05:12:43.Dlaczego mimo że wieża nie została zamknięta jest ona obudowywana osłonami? Może się czepiam, ale według mojej logiki powinno się najpierw zamknąć wieżę i (ewentualnie) dodać zasobnik z tyłu wieży... A właśnie: będzie zasobnik do tego czołgu czy nie?
sten Napisano 30 Czerwiec 2016 Napisano 30 Czerwiec 2016 bo ta 4ka bedzie jak ta pantera po przejsciach w Sinsheim prezentowana.
manierka Napisano 1 Lipiec 2016 Napisano 1 Lipiec 2016 Chodziło mi o to czy będzie w stanie teraz lub w przyszlosci poruszać się samodzielnie nawet z silnikiem zastępczym czy stan na to już nie pozwala? Jakie są dalsze plany co do tej IV bo widać ogrom pracy włożony w posklejanie tych puzzli pozdr;)
Jacek Dąbrowski Napisano 1 Lipiec 2016 Napisano 1 Lipiec 2016 To ma jeżdzic? Wystarczyło uważnie przejrzeć watek aby wiedzieć.Pozdrawiam
Woodhaven Napisano 1 Lipiec 2016 Napisano 1 Lipiec 2016 Przypominamy, że pilnie poszukujemy wieńca koła napędowego do czołgu Pz.Kpfw IV Ausf.J
manierka Napisano 3 Lipiec 2016 Napisano 3 Lipiec 2016 Panie Jacku ja nie jestem specjalistą w tym temacie dlatego pytam takie osoby jak Pan;).Jak ktoś chcę to można wszystko uruchomic to tylko kwestia kasy i tego ile czego ma zostać z oryginału. Osobiście uważam że ciekawie to wygląda jak wewnętrzna część pozostanie ze śladami tego co się wydarzyło. Serce jednak by chciało żeby śmiała po polach jak dawniej lecz czasami trudno pogodzić wszystkie sprawy.Proszę się nie obrażać że tak czasami pytam bo przecież od tego jest forum a w tych czasach to jest taka technika ze praktycznie wszystko można zregenerować zreperować lub dorobić pytanie tylko czy to ma sens pozdrawiam
Jacek Dąbrowski Napisano 3 Lipiec 2016 Napisano 3 Lipiec 2016 Panie Manierka ale po co pytać? Przeglądać watek od początku a nie na podstawie ostatnich zdjęć zadawać pytania.Uruchomienie tych puzli było by droższe niż wybudowanie nowej czwórki.Pozdrawiam
Woodhaven Napisano 3 Lipiec 2016 Napisano 3 Lipiec 2016 Lewe koło napinające i resztki mechanizmu napinającego
Woodhaven Napisano 17 Lipiec 2016 Napisano 17 Lipiec 2016 Zamknięta lewa strona. W tym momencie wszystkie pancerne płyty i wszystkie elementy zewnętrznego wyposażenia są już na wozie
Woodhaven Napisano 20 Lipiec 2016 Napisano 20 Lipiec 2016 Kolejne fotografie z trwającej aktualnie odbudowy niemieckiego czołgu średniego Pz.Kpfw. IV Ausf. J z kolekcji Muzeum Oręża Polskiego w Kołobrzegu, w której mamy swój udział. Pojazd jeszcze znajduje się w warsztacie Pana Artura Zysa w Pławcach, ale już w pierwszych dniach sierpnia będzie go można zobaczyć na wystawie głównej MOP.
Woodhaven Napisano 29 Lipiec 2016 Napisano 29 Lipiec 2016 Zaczęła się już Operacja Panzer IV. Trwają przygotowania do przewiezienia odnalezionego w Kluczewie i złożonego w Poznaniu niemieckiego czołgu. Będzie to jedyny tego rodzaju eksponat, biorący w dodatku udział w walkach na terenie obecnej Polski w czasie II wojny światowej, w polskich muzeach. Czołg stanie w środkowej części wystawy, gdzie ustawi go 60-tonowy dźwig. Planowo, powinien dotrzeć do muzeum we wtorek. Operację nadzoruje dyrektor muzeum Aleksander Ostasz.
sherman1234 Napisano 29 Lipiec 2016 Napisano 29 Lipiec 2016 Serio będzie stał pod chmurką? Chyba mają na niego miejsce pod dachem?
les05 Napisano 29 Lipiec 2016 Napisano 29 Lipiec 2016 Byłem kiedyś w tym muzeum, pamiętam, że nieźle prezentował się sprzęt pancerny, ustawiony w jednym szeregu, pojazd obok pojazdu. Ale już wtedy, widać było ciasnotę i brak przestrzeni ekspozycyjnej. Te wszystkie pojazdy i ten panzer powinny stanąć jednak pod dachem, bo po prostu szkoda ich.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.