Skocz do zawartości
  • 0

Zardzewiały karabin

SET01

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich.
Poproszę szanowne forum o identyfikacje broni, a raczej tego co z niej zostało.
Wczoraj rano szedłem grzbietem okopu w sosnowym lesie i pojawiło się coś takiego.
Pozostałe elementy zapewne doszczętnie skorodowały, bo nic więcej w pobliżu nie znalazłem.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.
Poproszę szanowne forum o identyfikacje broni, a raczej tego co z niej zostało.
Wczoraj rano szedłem grzbietem okopu w sosnowym lesie i pojawiło się coś takiego.
Pozostałe elementy zapewne doszczętnie skorodowały, bo nic więcej w pobliżu nie znalazłem.

Napisano
pudełko od mosina

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=pude%C5%82ko+od+mosina&gs_sm=e&gs_upl=2090l6366l0l6671l17l16l0l0l0l0l609l7292l3-2.6.7l15l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1505&bih=662&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi
Napisano
Pozostałe elementy składające się z masywnej i zrobionej z grubej warstwy stali komory zamkowej oraz równie masywnej i solidnej lufy się rozpadły, natomiast przetrwał tylko magazynek zrobiony z cieniutkiej blachy, będący smutną pozostałością po rosyjskim karabinie mosin wz.91/30 lub wz.44.
:)))
Napisano

Mam odnośnie tego inna hipotezę. To był teren działań artyleryjskich. Właśnie tak się zastanawiałem czy to możliwe żeby reszta zgniła

Napisano
Nie możliwe,możliwe jest tylko:

a)masz resztę w szafie i wstydzisz się pokazać.
b)magazynek jako uszkodzony został wyrzucony.
c)bojec nie dokręcił śrubek i zgubił w boju.
Napisano
Hahahahah
Jasne mam w szafie całą masę zardzewiałego metalu i wstydzę się pokazać hahahahah.
Obstawiam że z powodu jakiejś wady został wyrzucony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie