DamianosSs1 Napisano 5 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Posiadam kawałek taśmy od mg w ładnym stanie ale nie wiem jak ją doczyścić żeby nie uszkodzić... Posiada lekki nalot oksyda jest wszystko ładnie :0Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Tylko moczenie w nafcie i przecieranie co parę dni - nalot rdzy zejdzie,oksyda bez uszczerbku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosSs1 Napisano 5 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2011 hmmm spróbuje mam nadzieje że się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Można zrobić elektrolizę . Wszak nie usunie oksydy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 Elektroliza usuwa oksydę!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosSs1 Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2011 a do szczawiu jakby się wrzuciło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosSs1 Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2011 ap ropo gdzie można kupić naftę? :P na stacji benzynowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 Market budowlany, sklep z farbami, GS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 Ogólnie w chemicznych powinna być,raczej w każdym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 Żadne sczawie itp.Wstaw foto tej taśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 szczawia do tasmy nie polecam ja tak zrobilem i ja szlag trafil ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosSs1 Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2011 oto i zdjęcie, dodam ze to tylko jej polowa druga czeka na mnie u znajomego ale jeszcze trzeba ustalić szczegóły jej przekazania :] a potem połączyć i tasiemka jak się patrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosSs1 Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2011 a tu końcówka ładnie sygnowana i bita wrona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 To nie połowa,a cały 50-nabojowy odcinek taśmy GURT 34.Odcinki można było oczywiście łączyć wedle potrzeby.Jak chcesz zostawić oksyde to właśnie nafta najmniej jej zaszkodzi,choć musisz się przygotować nawet na 1-2 miesięczne moczenie i przecieranie twardą szczotą z plastikowym włosiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosSs1 Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2011 może i tak ale była połączona z druga połową tez 50... znaleziona była w skrzynce po pociskach od działka jakiegoś i rozerwała się przy wyjmowaniu... a po tym moczeniu to dużo naftą będzie waliło? da się trzymać w domu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 Po czyszczeniu i tak trzeba jakoś zakonserwować, zapach nafty nie pozostanie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 ozerwała się przy wyjmowaniu... " bo i jak miała się trzymać bez naboju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Kolego jesteś w błędzie. Poddałem mój bagnet elektrolizie (Mauser II wojna standartowy ) i oksydy nie usunął. Jeżeli chcesz mogę dać na dowód zdjęcia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosSs1 Napisano 10 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2011 kolego vis1939 po ilustracji którą wrzuciłeś myślę że ona nie była połączona tylko pewnie znalazca myślał że się rozerwała ... no cóż teraz już wiem jak łączono taśmy hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.