Skocz do zawartości

Taśma mg i problem

DamianosSs1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Posiadam kawałek taśmy od mg w ładnym stanie ale nie wiem jak ją doczyścić żeby nie uszkodzić... Posiada lekki nalot oksyda jest wszystko ładnie :0

Z góry dzięki za pomoc
Napisano

oto i zdjęcie, dodam ze to tylko jej polowa druga czeka na mnie u znajomego ale jeszcze trzeba ustalić szczegóły jej przekazania :] a potem połączyć i tasiemka jak się patrzy

Napisano
To nie połowa,a cały 50-nabojowy odcinek taśmy GURT 34.Odcinki można było oczywiście łączyć wedle potrzeby.

Jak chcesz zostawić oksyde to właśnie nafta najmniej jej zaszkodzi,choć musisz się przygotować nawet na 1-2 miesięczne moczenie i przecieranie twardą szczotą z plastikowym włosiem.
Napisano
może i tak ale była połączona z druga połową tez 50... znaleziona była w skrzynce po pociskach od działka jakiegoś i rozerwała się przy wyjmowaniu...

a po tym moczeniu to dużo naftą będzie waliło? da się trzymać w domu?
Napisano
Kolego jesteś w błędzie. Poddałem mój bagnet elektrolizie (Mauser II wojna standartowy ) i oksydy nie usunął. Jeżeli chcesz mogę dać na dowód zdjęcia ;)
Napisano
kolego vis1939 po ilustracji którą wrzuciłeś myślę że ona nie była połączona tylko pewnie znalazca myślał że się rozerwała ... no cóż teraz już wiem jak łączono taśmy hehe :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie