Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W związku ze zbliżającym się Świętem Zmarłych wybraliśmy się z grupą uczniów na mogiłę żołnierzy AK, którzy zginęli próbując przedostać się do walczącej Warszawy. Posprzątaliśmy mogiłę oraz bezpośrednią okolicę i zapaliliśmy znicze.
Pozdrawiam
Bogdan

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
Napisano

Z okazji wiosny postanowiliśmy uprzątnąć miejsce pamięci.

Zrobili to uczniowie naszej szkoły na prośbę Pani, która była naocznym świadkiem tych wydarzeń. 

Opowiedziała to uczniom i pojechaliśmy ?

Bogdan

Pomnik1.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

Urosłem Marcinie ale nadal mam wakacje ;).

Dziękuję Yovita za sprostowanie. Najbliższy numer jaki znaleźliśmy był Dworkowa, więc...

Faktycznie trochę zapomniany, chcieliśmy oprócz zmiany ziemi, posprzątania i zasadzenia kwiatów odmalować by przestał być szary, no ale nie możemy.

Pozdrawiam

Bogdan

• 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano

No to mnie uspokoiłeś. Ale wszystko może się zdarzyć. Przyjedzie jakaś lewicowa, zielona alternatywa w poszukiwaniu fobii, faszystów, religiantów, bigonitów i wtedy każdy pretekst jest dobry. W naszej szkole kiedyś nie spodobała się wisząca w klasie mapa Polski wycięta ze styropianu. Niewłaściwie pokazywała kształt naszych granic, zwłaszcza na południu - Tatry i okolice. 

Napisano

Les

Sporo u mnie osób oglądało salę i raczej były pozytywnie  nastawione. A że mam przedmioty  tych co przyszli z zachodu i wschodu by nas uszczęśliwić, to każdy powinien być heppy :). 

Ale jak chcesz oprócz słowa wesprzeć czynem będzie miło ?