woyta Napisano 10 Marzec 2004 Autor Share Napisano 10 Marzec 2004 czy często się to trafia, gdzie to się nosiło, na szyji, w kieszeni?pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 10 Marzec 2004 Autor Share Napisano 10 Marzec 2004 czy często się to trafia, gdzie to się nosiło, na szyji, w kieszeni?pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 10 Marzec 2004 Autor Share Napisano 10 Marzec 2004 Czy ktoś mógłby to odcyfrować :)z góry dziękipzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 10 Marzec 2004 Share Napisano 10 Marzec 2004 nosiło się raczej w kieszeni, często pudęłka były zastępowane łuskami bądź pudęłkami od zapalników. Jutro postaram ci się to odczytać.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 11 Marzec 2004 Share Napisano 11 Marzec 2004 Niezły jesteś, mnie ta kaligrafia rozwala.Czy snariadnyj" znaczy ładowniczy (dosł. abojowy")?pozdr,M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlaty Napisano 10 Marzec 2004 Share Napisano 10 Marzec 2004 hahaha tez wykopałem cos takiego i strasznie się głowiłem co to :) teorie były różne (nawet taka że to rodzaj szminki). spoko trzeba to teraz szukać gdzieś w szpargałach :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 17 Marzec 2004 Autor Share Napisano 17 Marzec 2004 Do Maxikaska : swoje trafiłem na suwalszczyźnie i na śląsku opolskim, ale niestety je wyrzuciłem – zamieściłem tu zdjątka z internetu – ku przestrodze, że niewiedza niekiedy kosztuje. Załączam fotkę innego typu identyfikacji żołnierza CA :))pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 17 Marzec 2004 Autor Share Napisano 17 Marzec 2004 I tu jeszcze jeden (ręczny) sposób identyfikacji. Jeśli, ktoś chce to może rozszyfruje jednostkępzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 16 Marzec 2004 Share Napisano 16 Marzec 2004 A gdzi etrafiłeś ten nieśmiertelnik jeśli można spytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 15 Marzec 2004 Autor Share Napisano 15 Marzec 2004 Ja doczytałem się sieło Tarasowka (tak przynajmniej pisałem duże ruskie T)a snariadnyj to chyba działonowyno i z tą grupą krwi to pisze chyba trietia (trzecia)czy ktoś zna ten typ podziału kriodawców kraju rad pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 12 pluton 2batalion 4 pułk 2 ? (brygada) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 Być może. Rosyjskiego uczyłem się 16 lat temu w podstawówce. A jak się pisze duże G? pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 15 Marzec 2004 Autor Share Napisano 15 Marzec 2004 O ile mnie pamięć nie myli tak jak nasze duże T tylko laga zagięta w prawą stronę. Też uczyłem się dawno temu (podstawówka, LO i na studiach) :)pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 snariadnyj to amunicyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 17 Marzec 2004 Share Napisano 17 Marzec 2004 Czyżby imę i otcziestwo było zapisane skrótami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
woyta
czy często się to trafia, gdzie to się nosiło, na szyji, w kieszeni?
pzdr woyta
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.