Skocz do zawartości

pytanie do zawodowych spawaczy

psioter5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako że nasze forum jest olbrzymie i zrzesza ludzi różnych zawodów chciał bym się zapytać czy są tu jacyś spawacze, ponieważ bardzo lubię spawać i chciał bym wybrać się na kurs, tylko nie wiem ja jaką metodę się zdecydować, waham się między mag a tig z aluminium, i nie wiem czy warto teraz taki kurs robić bo nie mam pojęcia jak z pracą, ogłoszeń mało :/

czy warto teraz taki kurs robić bo nie mam pojęcia jak z pracą, ogłoszeń mało :/" - mam dwóch kolegów, którzy ukończyli taki kurs. Jeden z nich pracuje w Rotterdamie w stoczni. Natomiast drugi, który nie chciał wyjechać, obecnie jest bezrobotny.

Witam .Obecnie najbardziej poszukiwani są spawacze 141/111,oczywiście z doświadczeniem w spawaniu rurociągów w pozycji hl o45.Sam kurs to za mało potrzeba doświadczenia.
w miarę doświadczony spajacz nie ma najmniejszych problemów ze znalezieniem pracy.135/136 też by sie przydało,jak zastój na rurociągi to można wychaczyć spawanie konstrukcji.

kurs 1500zł podstawa + 500zł za metal kolorowy lub kwasówkę, Kursy dla spawaczy blach spoinami czołowymi zakończone egzaminem na uprawnienia spawacza rur spoinami czołowymi 2000zł. a fakt jest taki że jestem z mazowieckiego z okolic Ostrołęki i nie chciał bym pracować w delegacji :/ a z doświadczeniem to wiem jak jest, nikt nie zatrudni nikogo bez doświadczenia, ja szukałem rok pracy, byłem bardzo niewybredny w końcu zaczepiłem się i sprzedaję części samochodowe, zarabiam 1300zł a na paliwo wydaje 400 :/ na kurs zbierałem 3 msc dla tego chcę dobrze zainwestować tą kasę.

Psioter,a dlaczego ty wymiatasz kasę ze swojej kieszeni? Od sponsorowania kursów są urzędy pracy,jaki chcesz do wyboru do koloru za darmo. Jak nie miałem dawniej roboty to prawko C+E zrobiłem+załatwili mi staż.Zaoszczędziłem jakieś 8000PLN. Spawanie nie wpływa najlepiej na zdrowie niestety,biorąc pod uwagę plan długofalowy.
Pzdr.

takie kursy są dla bezrobotnych a ja jestem zarejestrowany. co do szkodliwości to fakt nie najzdrowszy zawód, ale chce robić to co lubię, myślałem najpierw żeby zostać alfonsem ale jakoś mało ogłoszeń, to już niech będzie ten spawacz :D

myślę że moja dziewczyna mogła by być nieco niezadowolona że wybrałem akurat taką branżę :) nie wspominając o teściach:D ale fakt z inwentarzem to nie problem, nieco złotówek i wspaniały ,,salon masażu,, otwarty :D

Spawacze do Szczecina!:) Produkcja stoczniowa i remontowa nie umarła, wręcz kwitnie. Zdziwilibyście się co można zbudować bez pochylni.

Mowa o szkodliwości spawania? Jak mówię spawaczowi co będę robił to ucieka;)

znam gościa co prostuje zbiorniki motocyklowe, leje do takiego 1l benzyny czeka aż odparuje kładzie na środku podwórka leje po ziemi strużkę benzyny od zbiornika do piwnicy ziemianki, krzyczy żeby wszyscy odeszli i podpala, zbiornik często leci na 3-4m w górę ale nie powiem efekt szybki i bardzo cacy, niestety nie zawsze skutkuje.

Tak jak napisał Nazgul-rób papiery na argon ,nie kombinuj z podstawowymi tylko UDT lub TIF i masz pewną robote.Na pewno nie będziesz pracował za 1300 ani 2000 tysiące.Inna sprawa to doświadczenie,ale wszystko z czasem przyjdzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie