Jump to content
  • 0

Biała broń i inne

niechludow

Question

Posted

Przedmioty zamieszczone poniżej wyszły w zachodniopomorskim.
nr biała broń. długość 90-92 cm, do rękojeści przywiązana była ozdobna szarfa"

• Answers 59
  • Created
  • Last Reply

Recommended Posts

Posted

nr 6
maszynka do golenia. z jakiego pochodzi okresu? Jest ciężka, wykonana prawdopodobnie z mosiądzu, nie było żyletki. Wyszła w towarzystwie przedmiotów z tego wątku. nie ma sygnatur.

Posted

nr 7
Proszę o zidentyfikowanie pocisków znajdujących sie po prawej stronie zdjęcia, tych owalnych. Dla porównania po lewej stronie zdjęcia umieściłem dwa pociski z Mausera wz. 1871 kalibru 11.15. Identyfikowane pociski są nieco dłuższe , a ich srednica w najgrubszym miejscu to około 15mm. U dołu umieściłem poodkształcane pociski obu typów.

Posted
Poprawiam się-miało dotyczyć firmy 'Mulcuto'.Na dodanym zdjęciu nie jest identyczna z twoją ale wzorów ta firma na przestrzeni lat miała kilka dziesiąt.
Posted
kolego co do tej manierki to tak jak kolega napisał puzna wojna powinna mieć na szyjce sygnaturkę 43 oprócz takiego koloru bywały jeszcze niebieskawe i zielonkawe to 3 najpopularniejsze czasami zdarzają się jakieś inne ale to rzadkość
Posted

nr 4
w jednym dołku wyszły takie przedmioty. największy kawałek skóry przypomina dolną część kabury ( przyjmując militarne pochodzenie), może ktoś podpowie jak wygladał ten przedmiot w całości , co to może być? Przedmioty znalazłem w miejscu gdzie wychodziły fanty pruskie oraz z niemieckie z II wojny.

Posted

Przedmioty zamieszczone poniżej wyszły w zachodniopomorskim.
nr biała broń. długość 90-92 cm, do rękojeści przywiązana była ozdobna szarfa"

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information