kindzal Napisano 25 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Funkcjonariusz straży granicznej zatrzymali na lotnisku w Balicach małżeństwo z Izraela, które usiłowało wywieźć przedmioty zebrane na terenie byłego hitlerowskiego obozu zagłady - poinformował rzecznik małopolskiej policji Dariusz Nowak. W piątek w trakcie rutynowej kontroli, przed odlotem samolotu do Izraela, funkcjonariusze straży granicznej znaleźli w reklamówce, należącej do 60-letniego mężczyzny i jego 57-letniej żony, dziewięć starych przedmiotów m.in. nożyczki, noże, porcelanowe korki do butelek.Jak wyjaśnili podróżni, rzeczy te znaleźli na terenie obozu i zamierzali zabrać do Izraela.Turyści razem z policjantami pojechali do obozu, gdzie pokazali miejsce, w którym kiedyś znajdowały się magazyny z rzeczami zamordowanych.Obojgu przedstawiono zarzuty kradzieży dobra o szczególnym znaczeniu dla kultury. Przestępstwo to zagrożone jest karą do 10 lat więzienia. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9843229,Wyniesli_pamiatki_z_terenu_Auschwitz__Malzenstwo_z.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 A tutaj jest w z onet.plhttp://wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/izraelczycy-chcieli-wywiezc-pamiatki-z-b-obozu-zag,1,4669088,region-wiadomosc.htmlW głowie się nie mieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Tylko, że wszędzie jest napisane wynieśli (podobnie z Panem z Kanady) - gdyby zrobili to Polacy w innym kraju to pewnie by było, że ukradli, że polscy złodzieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 25 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Bo tylko Polacy kradna ! Inni to poprostu wynosza;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Ale co im w makówki strzeliło by sobie takie pamiątki z tego miejsca brać?Jak to dla nich miejsce święte to mogli ziemie sobie pozbierać jako pamiątkę po przodkach straconych w obozie.A mówią że to Polacy najbardziej pomysłowy naród. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 pewnie tu nazywaja ich Izraelczycy ale Zydzi to juz nie hehhe i prosze jak to jest u nas Saper sam oddał rzeczy i ile było zamieszania ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Mylisz się Aliens - nie trzeba być Żydem by być mieszkańcem Izraela. Swoją drogą to dziwne, że tego typu fanty tak łatwo tam jeszcze znaleźć..PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 A co?Bez wykrywki nikt nic nie znalazł?To zapraszam do Bełżca.Tam kości się walają . A tu afera o porcelankę.Jak im z bramy napis ukradli to afera.A może by w końcu ktoś kto bierze za to pieniądze zaczął pilnować interesu?A nie że potem złodzieje i pijaki.Bo każdy pijak to złodziejPost został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 19:05 25-06-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 kicereb - szanujemy mowę ojczystą, zwłaszcza na tym Forum - przypomnieć, czy forumowe upomnienie wystarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Tyfus naprawdę przepraszam.Naprawdę nie wiem gdzie uchybiłem.Czyżbym napisał przez Ó wyraz ukradli?http://www.odkrywca.pl/zale-z-serca-wyzujcie,689605.html#689605http://www.odkrywca.pl/wysylka-helmow-za-granice,665876.html#665876http://www.odkrywca.pl/allegro-morze,688584.html#688584Tu masz próbki tego co przegapiłeś w tytułach.Może lepiej pilnować własnych obowiązków zanim kogoś zjedziesz?Forum główne Moderatorzy miedzy innymi Tyfus.A w tytule?.Zanim post usuniesz to .....A z drugiej strony cieszę się że wreszcie ort na Forum ZWYCIĘŻYŁA.Dlatego jestem gotów na drugi karton(oczywiście gdy u Tyfusa pojawi się pierwszy(uśmiech)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 kicereb - nie zgrywaj niewiniątka i nie wyjeżdżaj mi z linkamito co ty napisałeś poprawiłem i wytłuściłem - chodzi o wulgaryzmy - na Onecie podobno za nie, nie ścigają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 kicereb - szanujemy mowę ojczystą, zwłaszcza na tym Forum - przypomnieć, czy forumowe upomnienie wystarczy ? "Jak mam nie zgrywać niewiniątka gdy mi wyjeżdżasz z WYGRUBIENIEM"; a potem wygrubienie okazuje się wulgaryzmem?????????? (uśmiech)Poza konkursem to chyba nie onet a Ty nie jesteś modem na tym(onetowskim) portalu(Ty specjalnie z małej)Ile razy prosiłem o reagowanie na niezrozumiałą polszczyznę?A teraz ja jestem niezrozumiały bądź wulgarny?Proszę Cię Tyfus , najpierw obowiązki , potem przyjemności.Zbanować mnie zdążysz ale wcześniej będziesz miał całą masę takich co to w razie wojny podetkną Tobie zaświadczenie o o Dyscośtampier.(uśmiech)Z poważaniemUżyszkodnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 pyskówki z moderatorem nic nie zmienią.Wulgaryzmów na Forum nie tolerujemy.wracamy do tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Z pokorą przyjęte.Głowa popiołem posypana.Ale To nie była pyskówka(jakbyś tego nie nazwał ) tylko ..................................Nie napiszę(uśmiech) sam Moderator niech ma zadanie na dłuuuuuuugie letnie(uśmiech) wieczory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 prawdę mówiąc to jakby powiedzieli że kupili na targu np.we wrocławiu to było by wszystko ok,a że z Oświęcimia to zmienia postać rzeczy,logiczne,miejsce święte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 w tym problemie nie mam wyrobionego zdania,prochy ich dziadków ,rodzin są w Oświęcimiu,na pewno nie dokonali tego z chęci zysków ,nie przyjechali aby wypoczywać,chcieli poznać kraj,zobaczyć ojczyznę swych rodziców,ciężko mi oceniać tych ludzi nie znając motywu postępowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewar3 Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 agenci i prowokatorzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 26 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Izraelska gazeta: polski sędzia był zbyt łagodny dla złodziei z AuschwitzSzkoda, że polski sędzia z Krakowa był tak łagodny wobec dwojga pozbawionych sumienia Izraelczyków i nie wysłał ich do więzienia na kilka lat" - pisze o kradzieży pamiątek z b. niemieckiego obozu zagłady Auschwitz komentator izraelskiego dziennika Jediot Achronot". Nie ma granic idiotyzmu, bezczelności i nie ma takiego dna, które mogłoby ludzi powstrzymać przed jeszcze dalszym pogrążaniem się" - ubolewa w niedzielnym wydaniu gazety autor komentarza Noah Kliger.W piątek podczas rutynowej kontroli na krakowskim lotnisku w Balicach, przed odlotem samolotu do Izraela, funkcjonariusze straży granicznej znaleźli w reklamówce, należącej do 60-letniego mężczyzny i jego 57-letniej żony, dziewięć starych przedmiotów między innymi: łyżeczki, nożyczki, noże, porcelanowe korki do butelek. Jak wyjaśnili podróżni, rzeczy te znaleźli na terenie byłego obozu i zamierzali zabrać do Izraela.Jak się okazało, para zabrała pamiątki z magazynów zwanych Kanadą", gdzie Niemcy gromadzili rzeczy zrabowane Żydom przywiezionym do obozu w celu zgładzenia. Zaraz po wyładunku na rampie mienie ofiar było zabierane do Kanady" i tam sortowane.Jak powiedział w sobotę wiceprokurator rejonowy z Oświęcimia, Mariusz Słomka, małżeństwo Izraelczyków dobrowolnie poddało się karze pozbawienia wolności w zawieszeniu i zapłaty nawiązki na ochronę zabytków.Prokurator nie podał wysokości kary, ani długości okresu próby. Powiedział jedynie, że zatrzymani po zakończeniu czynności prokuratorskich zostaną zwolnieni i będą mogli opuścić Polskę.http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9846548,Izraelska_gazeta__polski_sedzia_byl_zbyt_lagodny_dla.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.