woytas Napisano 23 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Szukam jakiejś dobrej pozycji na ten temat w języku polskim. Czy ktoś może mi coś polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Z tego co pamiętam, to coś we wspomnieniach Dolasa było na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 23 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Śliwowica generalnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 :-)Temat, który mnie średnio interesuje, ale pamiętam Piekałkiewicza z Wojna na Bałkanach". Dało się przeczytać, ale jako lajkonik nie gwarantuję merytoryczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy244 Napisano 24 Czerwiec 2011 Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Laik chyba co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Nie- lajkonik :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 30 Czerwiec 2011 Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Witam,Znalazłem dwa tytuły, ale sądząc po roku wydania dostępne raczej w antykwariatach lub bibliotekach,- Robert St.John: Korespondent zagraniczny: Książka i Wiedza 1968- Tadeusz Rawski: Wojna na Bałkanach 1941: MON 1981Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 24 Lipiec 2011 Share Napisano 24 Lipiec 2011 - Tadeusz Rawski: Wojna na Bałkanach 1941: MON 1981Ja to mam i mogę polecić,napisał człowiek z branży .Jedna uwaga jest to książka którą trzeba czytać ze zrozumieniem./pewne aspekty trzeba pominąć/Jest to koloryt tej epoki.Mam nadzieje że wiesz oco chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 25 Lipiec 2011 Share Napisano 25 Lipiec 2011 Niestety musze przytaknac ze w jezyku polskim ciezko, szczegolnie ze oczywiscie rok 1941 tematu nie wyczerpuje. Mozna troche szczegolow liznac w monografii 'Sojusznicy Panzerwaffe' i jest chyba kilka tytulow lotniczych. Po angielsku i owszem, troche tytulow jest ktore badz traktuja temat jako calosc lub opisuja glebiej historie wojenna poszczegolnych narodow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 25 Lipiec 2011 Share Napisano 25 Lipiec 2011 Co prawda tylko o Krecie, ale dokładnie.KRETA 1941" Callum MacDonald wyd. Bellona 2007 Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2011 Będę się musiał przeprosić z biblioteką :) Dzieki za informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.