Skocz do zawartości
  • 0

koło od czołga"

pająk

Pytanie

Napisano

Leży u mojej babci od kiedy pamiętam i służy jako poidło dla gęsi. Właściwie były dwie takie połówki ale babcia dawno temu oddała jedną złomiarzom :/
Dziadek przywiózł to koło z lasu, gdzie odbywały się jakieś walki, nie znam szczegółów. Koło miało bandaż gumowy. Średnica zewnętrzna koła 70 cm, średnica, na jakiej wykonano otwory w piaście 40 cm. średnica otworu ok. 15 mm (koło jest mocno skorodowane), wysokość tej połówki koła 15 cm (więc całe miało 30 cm). Od czego to może być?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Po pierwsze koło od czołgu - a nie czołga, bo czołga to się żołnierz, po drugie to posłuchaj kolegi mac'a, a po trzecie zmień scenografię, bo te krzaki nie ułatwiają identyfikacji.
Napisano

Leży u mojej babci od kiedy pamiętam i służy jako poidło dla gęsi. Właściwie były dwie takie połówki ale babcia dawno temu oddała jedną złomiarzom :/
Dziadek przywiózł to koło z lasu, gdzie odbywały się jakieś walki, nie znam szczegółów. Koło miało bandaż gumowy. Średnica zewnętrzna koła 70 cm, średnica, na jakiej wykonano otwory w piaście 40 cm. średnica otworu ok. 15 mm (koło jest mocno skorodowane), wysokość tej połówki koła 15 cm (więc całe miało 30 cm). Od czego to może być?

Napisano

koło jest bardzo skorodowane, dlatego nie wiem ile było otworów w piaście. Na urlopie je oczyszczę ale to dopiero za miesiąc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie