max.p Napisano 13 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Witam. Co zrobić by usunąć rdze ? Zachowała się reszta oksydy i jeśli to by nie było potrzebne, to wolał bym jej nie zniszczyć. Panowie co sądzicie na kopie śrubki którą wykonałem ? Pooksydować ją czy może jakoś kwasem ucharakteryzować ? Z góry dzięki za wszystkie odp.pozdro. max.p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Czerwiec 2011 Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Wymocz w nafcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 14 Czerwiec 2011 Share Napisano 14 Czerwiec 2011 Ja bym to wszystko pooxydował.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Najpierw trzeba oczyścić żeby po oksydować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Też tak myślałem ale wolałem się zapytać. Czyli elektroliza szczotka i oksydacja?dzięki za info.pozdro max.p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Marne szanse z tą oksydą...czemu? O ile z zewnątrz da się to doczyścić pod oksydę tak w środku będzie to mordęgą. Ja bym to potraktował w tradycyjny sposób...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max.p Napisano 19 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2011 A tradycja to co wg. ciebie ? Wiadomo że w środku będzie trudniej. Ten element jest z jednego kawałka ? Może dało by się go rozgiąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Tradycja = tanina + paraloid ale to tylko moje zdanie.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Tradycja = fachowo oczyscić + zakonserwować + odstawić na półkęI tyle, BEZ żadnych współczesnych ingerencji w stylu kładzenia nowej oxydy czy niklu bo jak dla mnie to jest to zwykle fałszerstwo". Ale to tylko moje subiektywne zdanie, Ty zrobisz jak chcesz. I nie odginaj lepiej tego bo Ci może pęknąć i bedzie lipa.Zdrów!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Zostaw tak jak jest. Ropa i powolutku. Jak nagle to po diable. Zepsujesz i taki efekt będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Do oxydowania na zimno trzeba dokładnie wyczyścić i odtłuścić do normalnego oxydowania w gorącej kąpieli nie trzeba specjalnie czyścić i odtłuszczać. Nic nie rozginaj!Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.