traper6 Napisano 15 Kwiecień 2011 Autor Napisano 15 Kwiecień 2011 Niedługo chciałbym wystawić tę fotkę, gdyż taka tematyka mnie wogóle nie kręci. Mam kilka pytań związanych z tą fotografią.1. Kim jest ten pajac trzymający kijek z powiewają na nim szmatą ?
traper6 Napisano 15 Kwiecień 2011 Autor Napisano 15 Kwiecień 2011 Zbliżenie na mordke pajacyka.2. Co oznacza cyfra 1 na jego kołnierzu ?3. Jaki może on mieć ryngraf ? (lepsiejszych fotek nie da rady zrobić)4. Co to za odznaczenie na jego prawym cycku ? Chodzi mi o tę gwiazdę.
traper6 Napisano 15 Kwiecień 2011 Autor Napisano 15 Kwiecień 2011 5. Proszę o przetłumaczenie ostatniego zdania na samym dole.
tyfus Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 blut - krewfahne - sztandar, flaga, chorągiewnovember - listopad
Czlowieksniegu Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 Pajacyk, jak go delikatnie nazwałeś to prawdopodobnie Jakob Grimminger, który nosił Krwawy sztandar" - Blutfahne.Nie ma za co- cukier i kawę przywiozę swoją.
traper6 Napisano 15 Kwiecień 2011 Autor Napisano 15 Kwiecień 2011 Z tyłu jest chyba Ernst Rohm. Natomiast na odwrocie właśnie ten napis. Ogólnie sytuacja przedstawiona na fotce wygląda mi na jakąś przysięgę( mogę się mylić). Co i komu mogli przysięgać 9.11.23 ?Czy to są mundury S.A ?
Czlowieksniegu Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 A całość, to nazistowskie pokemony do kolekcjonowania, dotyczące histerii NSDAP.Rycina nr 40.PS 9.11.23 to się chłopcy i dziewczęta zagalopowali w pucz monachijski.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 16:16 15-04-2011
nomyss Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 Małe uzupełnienie to nie pokemon" (świetne określenie :) ) z puczu tylko sztandar z niego jest skrwawiony tymi co dostali kulkę i traktowany jako świętość w III Rzeszy. Nowe jednostki (SA bodajże SS może) które dostawały swe sztandary miały ceremonię uświęcenia go przez ten Krwawy sztandar" z foty. Więc to fota z poświęcenia innych sztandarów.Ps. Odznaczenie obstawiałbym turecką Gwiazdę Gallipoli Link niemieckiej wersji:http://de.wikipedia.org/wiki/Eiserner_Halbmond
Czlowieksniegu Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 Określenie pokemony dotyczyło również kolejnego zestawu zdjęć do kolekcjonowania.
Pytanie
traper6
Niedługo chciałbym wystawić tę fotkę, gdyż taka tematyka mnie wogóle nie kręci. Mam kilka pytań związanych z tą fotografią.
1. Kim jest ten pajac trzymający kijek z powiewają na nim szmatą ?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.