Skocz do zawartości
  • 0

pytanie o puszkę pgaz niemiecką

HASAG40

Pytanie

Napisano
witam mam takie pytanie odnośnie malowania puszek pgaz IIww niemieckie oczywiście mianowicie czy były też malowane na czarno?jeżeli tak to dla jakich jednostek pytam ponieważ wyszła mi ostatnio pucha pgaz zwyczajny model niemiecki z IIww ale zdziwiło mnie że jest ona ewidentnie w kolorze czarnym z góry dzięki za info. pużniej dodam fotkę puszki

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

i całość proszę nie zwracać uwagi na te żółtawe odcienie to poprostu syf po kwasie szczawiowym muszę to usunąć ale nie razem z farbą;-)

Napisano
witam mam takie pytanie odnośnie malowania puszek pgaz IIww niemieckie oczywiście mianowicie czy były też malowane na czarno?jeżeli tak to dla jakich jednostek pytam ponieważ wyszła mi ostatnio pucha pgaz zwyczajny model niemiecki z IIww ale zdziwiło mnie że jest ona ewidentnie w kolorze czarnym z góry dzięki za info. pużniej dodam fotkę puszki
Napisano
Witam.
Coś w tym musi być. Ja kiedyś na złomie trafiłem czarną i było widać że stara farba. Gdyby ją ktoś malował z pędzla byłoby widać zacieki itp. a tam nic. Widocznie ktoś takie nosił.
Pozdro.
Napisano

Ja myślę, że to jakieś brygady zmechanizowanej, ale gdy przeglądałem tę stronę http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?81050-WWII-uniforms-equipment-and-gear to znalazłem coś takiego.

Napisano
Jeszcze podpisy
Waffen SS Sturmmann (Corporal), Normandy 1944
01 - M-40 helmet with SS badges
02 - M-43 SS Feldbluse, Sturmmann's insignia on the collar tabs and left sleeve, Iron Cross 2nd Class ribbon on the button
03 - trousers from the Drillichtanzug 43 uniform, in Tupfenmuster" camo
04 - SS main belt with webbing
05 - Patronentasche für MP-Magazine, ammo pouches for MP-38/40
06 - map pouch
07 - 9 mm MP-40 SMG
08 - breadbag, canteen, Zeltbahn tent cloth
09 - boots
10 - gas mask canister
Napisano
kolega kobieras znalazl kiedys identyczna w okolicach lotniska LW, malowanie wygladalo epokowo, dlatego do tej pory sie glowimy co to moze byc...
Napisano
Wybaczcie za puszkę moja pomyłka - tak to jest jak się z telefonu chce pomóc (mały ekran źle widziałem), no i oczywiście chodziło mi o jakieś wojska pancerne, puszki pod kolor mundurów.

Za pomyłki jeszcze raz przepraszam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie