Jump to content
  • 0

ze złomu pojazd, puszka, łuska, menażka, taśma itp

sidzok

Question

witam byłem dzisiaj na złomie i mam parę przedmiotów do id:) chciałbym wiedzieć czy warto się nimi zainteresować:)

tu jakiś pojazd rozebrany przez panów złomiarzy jakiś powojenny ale chciałbym wiedzieć dokładniej co to:)

Recommended Posts

to co stoi na szafce i mówisz, że ma koło metra to zapewne
łuska od 8,8cm Kw.K 43/Pak. 43 czyli może być np.od tygrysa II;
wymiar 88x 822R możesz śmiało zawalczyć o nią, na aledrogo
nawet to szroty się strasznie licytują ostatnio...
a jeśli ma wysokość 640mm to będzie kaliber 75mm i pochodzi od pantery, jeśli w znośnym stanie to też bierz, jak się znudzi to ktoś na pewno ją od ciebie zanabędzie

pozdrawiam

ok wielkie dzięki:) ta łuska na szafce była stalowa i wyglądała na w miarę zdrową(małe wżery) jak cena nie będzie astronomiczna to się pokuszę:)

To się chłopy na złomie zdziwią jak im powiem jakie miotacze trzymają :P

Te popularnie zwane pulsopyle" to wytwornice aerozoli P-1, produkowane przez WSK Rzeszów w ramach produkcji ubocznej od roku 1959. Jeśli za nieduże pieniądze to zabierz, odkupię. W sumie to jedynie wartość sentymentalną ma, mieszkam w Rzeszowie, a pulsopyle były produkowane w ramach tego samego segmentu co samochodzik Mikrus, którym się interesuję. Jakby co to proszę o info mplocica(małpa)prz.edu.pl

jak pojemnik pójdzie tanio to sam wezmę:) a co do tych pulsopyli" to zapytam i jak coś to dam znać. może mi uwierzą, że to nie są miotacze ognia:)
pająk jak ci zależy na tych miotaczach" to aż tak daleko nie są od Rzeszowa bo w Brzesku jakby się uparł to można podjechać i zabrać:) zapytam o cenę pozdrawiam

witam byłem dzisiaj na złomie i mam parę przedmiotów do id:) chciałbym wiedzieć czy warto się nimi zainteresować:)

tu jakiś pojazd rozebrany przez panów złomiarzy jakiś powojenny ale chciałbym wiedzieć dokładniej co to:)

a czy warto o coś z wyżej wymienionych przedmiotów zabiegać?? tą puszkę bym wziął:) ale niestety szefa na złomie nie było i nie wiem ile będzie chciał.
a to na ostatnim foto to ze złomu mówili że jakiś miotacz ognia ale czy mają racje??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information