sidzok Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 witam byłem dzisiaj na złomie i mam parę przedmiotów do id:) chciałbym wiedzieć czy warto się nimi zainteresować:) tu jakiś pojazd rozebrany przez panów złomiarzy jakiś powojenny ale chciałbym wiedzieć dokładniej co to:)
Nadwojciech Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 Proszę bardzo.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=670864#1061522
Siwy_x Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 to co stoi na szafce i mówisz, że ma koło metra to zapewnełuska od 8,8cm Kw.K 43/Pak. 43 czyli może być np.od tygrysa II;wymiar 88x 822R możesz śmiało zawalczyć o nią, na aledrogo nawet to szroty się strasznie licytują ostatnio...a jeśli ma wysokość 640mm to będzie kaliber 75mm i pochodzi od pantery, jeśli w znośnym stanie to też bierz, jak się znudzi to ktoś na pewno ją od ciebie zanabędziepozdrawiam
sidzok Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 ok wielkie dzięki:) ta łuska na szafce była stalowa i wyglądała na w miarę zdrową(małe wżery) jak cena nie będzie astronomiczna to się pokuszę:) To się chłopy na złomie zdziwią jak im powiem jakie miotacze trzymają :P
sidzok Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 no ładnie dowaliłem w tytule menaszka a nie menażka:P pozdrawiam
sidzok Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 naprawdę;) a taka rozsądna cena za taką łuskę?? jaka granica??
sidzok Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 a co myślicie o pojemniku na lufę MG-42 warto brać??szefu ma być dopiero za tydzień na złomie może drogo nie policzy:) dopiero zauważyłem poprawiony temat dzięki za korektę :)
Siwy_x Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 drutoszczota na kątówkę, fanta do czysta i w olej, na wd-ka według mnie kasy szkoda :) postawić na półce dziurą do ściany i nic więcej nie trzebapozdrawiam
snajper-s1 Napisano 7 Kwiecień 2011 Napisano 7 Kwiecień 2011 Oczywiście, że brać, jeśli go nie chcesz, możesz mi podesłać ;)
pająk Napisano 7 Kwiecień 2011 Napisano 7 Kwiecień 2011 Te popularnie zwane pulsopyle" to wytwornice aerozoli P-1, produkowane przez WSK Rzeszów w ramach produkcji ubocznej od roku 1959. Jeśli za nieduże pieniądze to zabierz, odkupię. W sumie to jedynie wartość sentymentalną ma, mieszkam w Rzeszowie, a pulsopyle były produkowane w ramach tego samego segmentu co samochodzik Mikrus, którym się interesuję. Jakby co to proszę o info mplocica(małpa)prz.edu.pl
sidzok Napisano 7 Kwiecień 2011 Autor Napisano 7 Kwiecień 2011 jak pojemnik pójdzie tanio to sam wezmę:) a co do tych pulsopyli" to zapytam i jak coś to dam znać. może mi uwierzą, że to nie są miotacze ognia:) pająk jak ci zależy na tych miotaczach" to aż tak daleko nie są od Rzeszowa bo w Brzesku jakby się uparł to można podjechać i zabrać:) zapytam o cenę pozdrawiam
sidzok Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 witam byłem dzisiaj na złomie i mam parę przedmiotów do id:) chciałbym wiedzieć czy warto się nimi zainteresować:) tu jakiś pojazd rozebrany przez panów złomiarzy jakiś powojenny ale chciałbym wiedzieć dokładniej co to:)
sidzok Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 duża łuska ok 1m niestety stała na szafce i nie mogłem zrobić dobrego foto ani też denka łuski
tyfus Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 pierwsze, to wspomnienie po :http://pl.wikipedia.org/wiki/SKOT
sidzok Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 i takie coś ciekawego:) niestety nie miałem jak zmierzyć tych przedmiotów i foto było robione na szybkości żeby nie zawracać 4liter panom ze skupu:) pozdrawiam
Jacek.Ant. Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 Puszka to pojemnik na lufę MG-42,a menażka bundeswery,w środku powinna miec manierkę.
ktos451 Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 Taśma na pewno od PK - http://pl.wikipedia.org/wiki/Karabin_maszynowy_PK/PKSpojazd to chyba SKOT http://pl.wikipedia.org/wiki/Skot
sidzok Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 a czy warto o coś z wyżej wymienionych przedmiotów zabiegać?? tą puszkę bym wziął:) ale niestety szefa na złomie nie było i nie wiem ile będzie chciał.a to na ostatnim foto to ze złomu mówili że jakiś miotacz ognia ale czy mają racje??
Pytanie
sidzok
witam byłem dzisiaj na złomie i mam parę przedmiotów do id:) chciałbym wiedzieć czy warto się nimi zainteresować:)
tu jakiś pojazd rozebrany przez panów złomiarzy jakiś powojenny ale chciałbym wiedzieć dokładniej co to:)
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.