DRAGONIDAS Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 WitamMam pytanie odnośnie zaznaczonego na czerwono miejsca.Z mojego małego rozeznania wynika że są to stateczniki lub coś w tym stylu. Rura nie ma prześwitu. Czy ten panzerfaust jest bezpieczny?
ziarnoo Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 w zasadzie, to nic nie mozesz trzymac co znalazles.taka prawda ze prawo jest hore, bo destrukty podjete z ziemi nie sa w stanie urzywalnosci.
zzz75 Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Ziarnoo jakie Ty miałeś oceny z języka polskiego?Zlituj się.Proszę bardzo.Pozdrawiam
Thomson. Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Owy kielich głowicy równie dobrze mógł zostać włożony już po zużyciu wyrzutni więc Dragonidas dopóki go nie wyjmiesz to sie nie przekonasz czy jest ładunek czy nie.
karabin Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Tak w skrócie to wykopany monolit np. mausera nie jest bronią gdyż broń wg prawa jest zdolna do miotania pocisków na odległość a monolit nie jest w stanie tego zrobić więc bronią nie jest. Jeśli monolit zaczníesz usprawniać wtedy może być gorzej bo przywracasz mu sprawność. Generalnie tylko z papierami z CLK broń jest legalna,własne pozbawíenie cech użytkowych nic nie daje.Pozdro
DRAGONIDAS Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Napisano 1 Kwiecień 2011 Mam jeszcze jedno pytanie Czy idzie taki przedmiot ,, zalegalizować''?tzn.zalać betonem wnętrze, zaspawać wylot lub coś w tym stylu aby stracił status broni ( gdybym chciał go sobie powiesić nad łóżkiem :) i nie dostać za to żadnego paragrafu.
DRAGONIDAS Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Napisano 2 Kwiecień 2011 karabin -dzięki za wyjaśnienia a co do wyrzutni myślę że nie warto się przekonywać czy jest ładunek czy go nie ma dzięki za odpowiedzi - pozdro
vis1939 Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Grucha" mogła zostać w glebie o ile przerdzewiały jej ścianki,ale też mogła być nie zainstalowana przed zadołowaniem.W każdym razie w obu przypadkach masz w rurze materiał miotający,grzebanie nie jest zbyt mądrym pomysłem.http://ioh.pl/artykuly/pokaz/panzerfaust,1005
fanatyk Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 no nie tak do końca. masz ładunek miotający najprawdopodobniej w środku wciąż. z tego co widzę to nie był wystrzelony.
bighunter76 Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 pomyśl.... a pózniej jeszcze raz pomyśl.....
kondrat6 Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Witaj,z moich wykopków a miałem ich sporo,to żaden ładunek miotający nie przetrwał w glebie,jeżeli w kielichu nie ma resztek gruchy,czyli w środku patrząc z góry zółtobiałej substancji i małego alu wałeczka to jest spoko...a legalizować?co rurę (; pozdrawiam.
bighunter76 Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 kolego KONDRAT6 po co dlaczego i czemu? podpowiadasz młodemu koledze co ma zrobić ze złomem ile Ty masz lat? wez pomyśl zanim dodasz post.
stg1971 Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 kolego zzz75 coś konkretnego a nie szukanie błędów typu mała i duża literka,w kółku czerwonym, powinien być alu.det..jak nie ma to jest ok.proch czarny się rozkłada po zamoczeniu,
karabin Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 @Dragonidas,żaden fant nie jest wart twego zdrowia i życia,choćby nie wiem jaki był. Powyżej miejsce w którym domorosły saper zmagał się z pociskiem artyleryjskim - przegrał.Pozdrawiam.
mietek Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Popatrz na fotki, sa zdjecia przekrojow, ale tez i tego co w rurze siedzi (watek: http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=656787#894579 )
mietek Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgubilem link do zjec: http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=panzerfaust&ws=photo&id_forum=all&forum=on
karabin Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 @kondrat,to że u ciebie ładunki nie przetrwały to wcale nie znaczy że u Dragonidasa też. A co jeśli u niego jest a będzie myślał że nie ma bo kolega tak mu napisał? Jesteś pewien? Weźmiesz odpowiedzialność za ewentualną śmierć lub kalectwo ? Jeśli nie to níe pisz dyrdymałów bo rada na to jedna,albo zgłoś albo zakop tak aby się nikt nigdy do tego nie dokopał,oczywiście jak chcesz jeszcze widzieć,żyć itp. Elektroda spawarki i rozgrzanie materiału to prawdopodobnie byłby ostatni twój obraz jaki byś zobaczył. Takich śmieci síę nie dekuje.Pozdro.
DRAGONIDAS Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 WitamMam pytanie odnośnie zaznaczonego na czerwono miejsca.Z mojego małego rozeznania wynika że są to stateczniki lub coś w tym stylu. Rura nie ma prześwitu. Czy ten panzerfaust jest bezpieczny?
DRAGONIDAS Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Napisano 2 Kwiecień 2011 spoko z zasady robię tak że jeżeli czegoś nie znam lub sam nie jestem pewien to nie biorę.panzerfaust z ,,kielichem'' w rurze już zakopany i szpadlem przyklepany , a jeśli chodzi o zaspawanie itd to chodzi mi o takie rzeczy jak np : lufa od mg 42 ( z tego co się orientuję za jej posiadanie można dostać paragraf) lub inne części broni. Czy jest sposób żeby legalnie takie rzeczy w szafce trzymać?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 21:15 02-04-2011
Pytanie
DRAGONIDAS
Witam
Mam pytanie odnośnie zaznaczonego na czerwono miejsca.
Z mojego małego rozeznania wynika że są to stateczniki lub coś w tym stylu.
Rura nie ma prześwitu. Czy ten panzerfaust jest bezpieczny?
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.