Skocz do zawartości
  • 0

panzerfaust

DRAGONIDAS

Pytanie

Napisano

Witam
Mam pytanie odnośnie zaznaczonego na czerwono miejsca.
Z mojego małego rozeznania wynika że są to stateczniki lub coś w tym stylu.
Rura nie ma prześwitu. Czy ten panzerfaust jest bezpieczny?

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
w zasadzie, to nic nie mozesz trzymac co znalazles.taka prawda ze prawo jest hore, bo destrukty podjete z ziemi nie sa w stanie urzywalnosci.
Napisano
Owy kielich głowicy równie dobrze mógł zostać włożony już po zużyciu wyrzutni więc Dragonidas dopóki go nie wyjmiesz to sie nie przekonasz czy jest ładunek czy nie.
Napisano
Tak w skrócie to wykopany monolit np. mausera nie jest bronią gdyż broń wg prawa jest zdolna do miotania pocisków na odległość a monolit nie jest w stanie tego zrobić więc bronią nie jest. Jeśli monolit zaczníesz usprawniać wtedy może być gorzej bo przywracasz mu sprawność. Generalnie tylko z papierami z CLK broń jest legalna,własne pozbawíenie cech użytkowych nic nie daje.
Pozdro
Napisano
Mam jeszcze jedno pytanie
Czy idzie taki przedmiot ,, zalegalizować''?tzn.zalać betonem wnętrze, zaspawać wylot lub coś w tym stylu aby stracił status broni ( gdybym chciał go sobie powiesić nad łóżkiem :) i nie dostać za to żadnego paragrafu.
Napisano
karabin -dzięki za wyjaśnienia
a co do wyrzutni myślę że nie warto się przekonywać czy jest ładunek czy go nie ma
dzięki za odpowiedzi - pozdro
Napisano
Grucha" mogła zostać w glebie o ile przerdzewiały jej ścianki,ale też mogła być nie zainstalowana przed zadołowaniem.
W każdym razie w obu przypadkach masz w rurze materiał miotający,grzebanie nie jest zbyt mądrym pomysłem.

http://ioh.pl/artykuly/pokaz/panzerfaust,1005
Napisano
Witaj,z moich wykopków a miałem ich sporo,to żaden ładunek miotający nie przetrwał w glebie,jeżeli w kielichu nie ma resztek gruchy,czyli w środku patrząc z góry zółtobiałej substancji i małego alu wałeczka to jest spoko...a legalizować?co rurę (;
pozdrawiam.
Napisano
kolego zzz75 coś konkretnego a nie szukanie błędów typu mała i duża literka,w kółku czerwonym, powinien być alu.det..jak nie ma to jest ok.proch czarny się rozkłada po zamoczeniu,
Napisano

@Dragonidas,żaden fant nie jest wart twego zdrowia i życia,choćby nie wiem jaki był. Powyżej miejsce w którym domorosły saper zmagał się z pociskiem artyleryjskim - przegrał.
Pozdrawiam.

Napisano
Popatrz na fotki, sa zdjecia przekrojow, ale tez i tego co w rurze siedzi (watek: http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=656787#894579 )
Napisano
@kondrat,to że u ciebie ładunki nie przetrwały to wcale nie znaczy że u Dragonidasa też. A co jeśli u niego jest a będzie myślał że nie ma bo kolega tak mu napisał? Jesteś pewien? Weźmiesz odpowiedzialność za ewentualną śmierć lub kalectwo ? Jeśli nie to níe pisz dyrdymałów bo rada na to jedna,albo zgłoś albo zakop tak aby się nikt nigdy do tego nie dokopał,oczywiście jak chcesz jeszcze widzieć,żyć itp. Elektroda spawarki i rozgrzanie materiału to prawdopodobnie byłby ostatni twój obraz jaki byś zobaczył. Takich śmieci síę nie dekuje.
Pozdro.
Napisano

Witam
Mam pytanie odnośnie zaznaczonego na czerwono miejsca.
Z mojego małego rozeznania wynika że są to stateczniki lub coś w tym stylu.
Rura nie ma prześwitu. Czy ten panzerfaust jest bezpieczny?

Napisano
spoko
z zasady robię tak że jeżeli czegoś nie znam lub sam nie jestem pewien to nie biorę.
panzerfaust z ,,kielichem'' w rurze już zakopany i szpadlem przyklepany , a jeśli chodzi o zaspawanie itd to chodzi mi o takie rzeczy jak np :
lufa od mg 42 ( z tego co się orientuję za jej posiadanie można dostać paragraf)
lub inne części broni. Czy jest sposób żeby legalnie takie rzeczy w szafce trzymać?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 21:15 02-04-2011

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie