marekssa Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 Co polecacie uzywany minelab GT ,czy nowy X/tera705,ma sluzyc do poszukiwan drobnicy pod warstwa gruzu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzieci3 Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Zdecydowanie nowy.Masz przynajmniej i Firmę i model no i oczywiście gwarancję.Po prostu nowy.Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacho Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Najlepsze są używane na długiej gwarancji :) Zawsze taniej a zdarza się że sprzęty mają jeszcze po 2-4 lata gwarancji.A nowy to za granicą bo taniej. Wyjątkiem są krajowi producenci (szczególnie Armand, Rutus) gdzie podejście do klienta jest wg mnie wzorowe i ciężko usłyszeć złe słowo. To bardzo cieszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samgnus Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Witam! Jak czytam odpowiedzi sprowadzają się to odpowiedzi na pytanie nowy,czy używany,bez ustosunkowywania się do postu na temat konkretnych wykrywaczy w konkretnym terenie.Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastuszek Posted April 2, 2011 Share Posted April 2, 2011 terra na gruzie będzie szaleć, Gt nie próbowałem, ale pewnie też.Jak jeszcze gruz ceglany to masakra.Już chyba bardziej PI z małą cewką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stachu834 Posted April 2, 2011 Share Posted April 2, 2011 chodzę z gt kolega z x70 i w takich warunkach gt bierze górę,(nie chodzi mi o hałdę gruzu bo w czymś takim nigdy nie chciało mi się babrać ale o zaorane domostwa gdzie jest gęsto przemieszana cegła z gruntem) tam gdzie z gt da się szukać kolega z x70 odpuszcza.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanWorden Posted April 2, 2011 Share Posted April 2, 2011 Ale nie ma najmniejszego powodu żeby kolega z Xterrą odpuszczał":) Po prostu trzeba dobrać optymalną częstotliwość pracy do danych warunków i odpowiednio dostroić sprzęt do gruntu. Xterra jest znacznie szybsza od Sovereigna i lepiej się nadaje na mocno zaśmiecony teren, z kolei Sovereign nie robi sobie zbyt wiele z bardzo wysokiej mineralizacji. PozdrawiamVW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.