marekssa Napisano 30 Marzec 2011 Autor Napisano 30 Marzec 2011 Co polecacie uzywany minelab GT ,czy nowy X/tera705,ma sluzyc do poszukiwan drobnicy pod warstwa gruzu.
dzieci3 Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Zdecydowanie nowy.Masz przynajmniej i Firmę i model no i oczywiście gwarancję.Po prostu nowy.Pzdr.
jacho Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Najlepsze są używane na długiej gwarancji :) Zawsze taniej a zdarza się że sprzęty mają jeszcze po 2-4 lata gwarancji.A nowy to za granicą bo taniej. Wyjątkiem są krajowi producenci (szczególnie Armand, Rutus) gdzie podejście do klienta jest wg mnie wzorowe i ciężko usłyszeć złe słowo. To bardzo cieszy.
samgnus Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Witam! Jak czytam odpowiedzi sprowadzają się to odpowiedzi na pytanie nowy,czy używany,bez ustosunkowywania się do postu na temat konkretnych wykrywaczy w konkretnym terenie.Pozdrawiam!
pastuszek Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 terra na gruzie będzie szaleć, Gt nie próbowałem, ale pewnie też.Jak jeszcze gruz ceglany to masakra.Już chyba bardziej PI z małą cewką.
stachu834 Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 chodzę z gt kolega z x70 i w takich warunkach gt bierze górę,(nie chodzi mi o hałdę gruzu bo w czymś takim nigdy nie chciało mi się babrać ale o zaorane domostwa gdzie jest gęsto przemieszana cegła z gruntem) tam gdzie z gt da się szukać kolega z x70 odpuszcza.pozdrawiam
VanWorden Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Ale nie ma najmniejszego powodu żeby kolega z Xterrą odpuszczał":) Po prostu trzeba dobrać optymalną częstotliwość pracy do danych warunków i odpowiednio dostroić sprzęt do gruntu. Xterra jest znacznie szybsza od Sovereigna i lepiej się nadaje na mocno zaśmiecony teren, z kolei Sovereign nie robi sobie zbyt wiele z bardzo wysokiej mineralizacji. PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.