Skocz do zawartości

Depozytowa niedziela.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 216
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Zdjęcia reszty porcelany postaram się dodać w piątek bo naprawdę jest co myć.Około stu talerzy ,talerzyków oraz innych naczyń..które cieszą oko.Depozyt był prawdopodobnie z leśniczówki,ponieważ w dokumentach są rachunki na robotników w tym parę polskich nazwisk,rachunki za maszyny i narzędzia oraz listy z frontu.Ciekawy zbiór tylko w opłakanym stanie.Przy dokumentach znalazło się nawet wieczne pióro w dobrym stanie oraz kilka ołówków.
Napisano
A ja mam pytanie, w jakich częściach tereny znajdujesz takie depozyty ? polany, las , zagajniki , blisko wiosek, miast , rzeki itd itp

Pytam z czystej ciekawości :)

pozdrawiam
Napisano
Kolego nie ma reguły..Ostatnie dwa zestawy depozytów to czysty przypadek..Każdy człowiek,czy rodzina miała inny punkt odniesienia,jednemu spodobała się grusza innemu duży głaz a inny schował w szczerym polu..Więc naprawdę nie ma reguły, nie ma nic za darmo,żebym zliczył wszystkie kilometry szukając znajd to parę razy doszedłbym do Częstochowy i wrócił.Kto szuka ten znajdzie i trochę szczęścia:)
Napisano
Nic tylko pogratulować, i czekać aż śnieg zejdzie, bo w okolicy sporo poniemieckich miejscówek", czekających na odkrycie. :)
  • 2 months later...
Napisano
ładne depozyty pogratulować, a mam jeszcze pytanie GEORG101 mówisz że najlepiej szukać w laskach które znajdują sie jak najbliżej zabudowań np wsi ? albo małych zagajnikach które też sie znajdują się na starych mapach ?
Napisano
Ja dwa razy wykopałem ale pusty ale to przypadkiem chciałbym żeby GEORG101 napisał czy laski przy samych wsiach i małe zagajniki jak naj bliżej zabudowań mogą być miejscami depozytów bo ja wykopałem te puste ale daleko od cywilizacji i nie wiem czy to było depo czy puste baniaki jakieś tylko jak mozna prosze o rade ;]
Napisano
Witam
Na początku gratulację i życzę dalszych trafień;)
W całości zgodzę się z GEORG101 , są oczywiście charakterystyczne miejsca ,lecz tu większość zależy od szczęścia i od odpowiedniej oceny sytuacji. Ja dwa razy trafiłem już opróżnione schowki , raz garnek , a raz kankę. Za trzecim razem wykopałem skrzynkę metalową, dość dużą , więc chyba po amonicji. Takiej zawartości życzę każdemu , sama porcelana i dwie pary obuwia damskiego+zestaw do higieny męskiej. Trafiłem to na skarpie w lesie , niedaleko drogi asfaltowej , około 1,5 km od najbliższych zabudowań. więc jak sami widzicie , nie ma reguły.
Pozdrawiam.
Napisano
Trzeba jednak przyznać że kolega GEORG ma tzw.,,nocha,,i intuicję .Zaczynam się martwić czy coś dla mnie zostanie:(Rad bym zobaczyć te gary po umyciu:)No i tradycyjnie gratuluję i pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie