GEORG101 Napisano 14 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2013 Dziękuję kolego..Niestety następna wycieczka dopiero w niedzielę-mam nadzieje,że również depozytową.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenit Napisano 14 Styczeń 2013 Share Napisano 14 Styczeń 2013 Czekamy również na resztę porcelany z owego depozytu:)Pozdrawiam i dalszych sukcesów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 14 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2013 Zdjęcia reszty porcelany postaram się dodać w piątek bo naprawdę jest co myć.Około stu talerzy ,talerzyków oraz innych naczyń..które cieszą oko.Depozyt był prawdopodobnie z leśniczówki,ponieważ w dokumentach są rachunki na robotników w tym parę polskich nazwisk,rachunki za maszyny i narzędzia oraz listy z frontu.Ciekawy zbiór tylko w opłakanym stanie.Przy dokumentach znalazło się nawet wieczne pióro w dobrym stanie oraz kilka ołówków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Władziu Napisano 14 Styczeń 2013 Share Napisano 14 Styczeń 2013 Przewątek. Aż wraca wiara w skarby i przygody. Pozdrawiam i też czekam na zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajda Napisano 14 Styczeń 2013 Share Napisano 14 Styczeń 2013 A ja mam pytanie, w jakich częściach tereny znajdujesz takie depozyty ? polany, las , zagajniki , blisko wiosek, miast , rzeki itd itp Pytam z czystej ciekawości :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 14 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2013 Kolego nie ma reguły..Ostatnie dwa zestawy depozytów to czysty przypadek..Każdy człowiek,czy rodzina miała inny punkt odniesienia,jednemu spodobała się grusza innemu duży głaz a inny schował w szczerym polu..Więc naprawdę nie ma reguły, nie ma nic za darmo,żebym zliczył wszystkie kilometry szukając znajd to parę razy doszedłbym do Częstochowy i wrócił.Kto szuka ten znajdzie i trochę szczęścia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2013 Niestety tej niedzieli nie udało się udać na poszukiwania,wiec zostało mycie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny bocian Napisano 21 Styczeń 2013 Share Napisano 21 Styczeń 2013 moja babcia mowi ze kojazy tą porcelane :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 21 Styczeń 2013 Share Napisano 21 Styczeń 2013 Jakieś ciekawe sygnatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2013 Raczej nie wszystko populares ale i tak cieszy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 21 Styczeń 2013 Share Napisano 21 Styczeń 2013 Więcej na ten wątek nie wejdę bo zazdrość mnie przepali ;) gratulacje wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matej Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Nic tylko pogratulować, i czekać aż śnieg zejdzie, bo w okolicy sporo poniemieckich miejscówek", czekających na odkrycie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2013 Gdybym tylko miał czas to i te śniegi mi nie straszne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 3 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Śnieg po pas ale pasja silniejsza od pogody.W drugi dzień świąt zajączek obdarował trzema depozytami,jeden z nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 3 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Troszkę mycia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 3 Kwiecień 2013 Share Napisano 3 Kwiecień 2013 ładne święta,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 3 Kwiecień 2013 Share Napisano 3 Kwiecień 2013 ładne depozyty pogratulować, a mam jeszcze pytanie GEORG101 mówisz że najlepiej szukać w laskach które znajdują sie jak najbliżej zabudowań np wsi ? albo małych zagajnikach które też sie znajdują się na starych mapach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 3 Kwiecień 2013 Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Kurde przynjamiej jeden depozyt chciałbym wykopać ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winiu21 Napisano 3 Kwiecień 2013 Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Ja dwa razy wykopałem ale pusty ale to przypadkiem chciałbym żeby GEORG101 napisał czy laski przy samych wsiach i małe zagajniki jak naj bliżej zabudowań mogą być miejscami depozytów bo ja wykopałem te puste ale daleko od cywilizacji i nie wiem czy to było depo czy puste baniaki jakieś tylko jak mozna prosze o rade ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEORG101 Napisano 4 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Nie ma pewnych miejsc,może być lasek,sad czy też szczere pole. Każdy chowający miał inna wizje, więc po prostu trzeba szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplor327 Napisano 4 Kwiecień 2013 Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Witam Na początku gratulację i życzę dalszych trafień;)W całości zgodzę się z GEORG101 , są oczywiście charakterystyczne miejsca ,lecz tu większość zależy od szczęścia i od odpowiedniej oceny sytuacji. Ja dwa razy trafiłem już opróżnione schowki , raz garnek , a raz kankę. Za trzecim razem wykopałem skrzynkę metalową, dość dużą , więc chyba po amonicji. Takiej zawartości życzę każdemu , sama porcelana i dwie pary obuwia damskiego+zestaw do higieny męskiej. Trafiłem to na skarpie w lesie , niedaleko drogi asfaltowej , około 1,5 km od najbliższych zabudowań. więc jak sami widzicie , nie ma reguły.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenit Napisano 4 Kwiecień 2013 Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Trzeba jednak przyznać że kolega GEORG ma tzw.,,nocha,,i intuicję .Zaczynam się martwić czy coś dla mnie zostanie:(Rad bym zobaczyć te gary po umyciu:)No i tradycyjnie gratuluję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.