Skocz do zawartości
  • 0

Szabla - wiejska twórczość

gudek82

Pytanie

Napisano

Witam
taką oto szabelkę oglądałem, została znaleziona w starym domku na wsi w piwnicy w szmatach bez pochwy.
Wiem, że jest stara, bo odnaleziona została w rodzinie. Więc zero ściemy, pytanie moje jest takie, czy to jakaś wiejska twórczość na ścianę, czy może kowalska robota (okres powstańczy ?), czy warto się o nią postarać, czy odpuścić
Pozdrawiam gudek82

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ABCD
teoria niby ok. ale tam jest taka wichura że bociany pionowo startują, a co dopiero jasełka. Poza tym została schowana w piwnicy w szmatach, i zakopana w ziemi. Więc może partyzantka
Napisano

Witam
taką oto szabelkę oglądałem, została znaleziona w starym domku na wsi w piwnicy w szmatach bez pochwy.
Wiem, że jest stara, bo odnaleziona została w rodzinie. Więc zero ściemy, pytanie moje jest takie, czy to jakaś wiejska twórczość na ścianę, czy może kowalska robota (okres powstańczy ?), czy warto się o nią postarać, czy odpuścić
Pozdrawiam gudek82

Napisano
proponuję delikatnie wybadać ostrze - jak się gnie i nie sprężynuje, to zabawka, jak twarde i elastyczne, znaczy że do cięcia było.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie