Skocz do zawartości

F - 5 z Instytutu Lotnictwa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szkoła ( W-18 )była wzdłuż osi pasa , jak większość budynków w PZL. Od początku powstania posiadała tylko jedno piętro . Linia montażowa JAKA mieściła się w budynku z lakiernia i taśmą do zgrzewania blach Kolibra" .( numeru budynku nie pamiętam )
Napisano
Każdy, ma Swoją, prawdę, ale to nie film;
Takie pytania,
1. Kiedy, ostatnio Widział Pan, kolejkę EKD, przecinającą", Grójecką./ z Nowogrockiej/? w Niemcewicza.
2. Kiedy ostatnio Widziałeś Pan, pociąg z parowozem, przecinający AL. Krakowską, na wysokości" ul. 16 Stycznia.
3. Czy kiedyś, jechał Szanowny, 7", na Okęcie, jednotorową" z mijankami.
4. Czy Szanowny, Wie że, wiadukt, dwukierunkowy , nad Koleją Krakowską" , zrobiono dopiero w 1970-71, no i mijanek 7", już nie było!
5. Czy Szanowny, Wie że, pracowników, IL + WSK, w latach 60-70-tych, wzywał, do pracy, donośny ryk, syreny, fabrycznej", 06:00.
PS.Postaram się, o dostarczenie, dokumentacji, faktograficznej.
PS. BŁAGAM; Bolek70, nie pisz Historii, na nowo, Daj na wstrzymanie", dopóki My żyjemy, potem zrobisz co chcesz!!!
Na pewno WYGRASZ, troszkę cierpliwości Upraszam.
Napisano
Ano, Panie Bolek 70, w tym trzy piętrowym, budynku, który według Szanownego, parterowym", od zawsze", mieściły się dwie szkoły, podstawowe, Nr1, i Nr2, na drugim i trzecim piętrze.
Pozwolę, sobie załączyć, listę, Dyrektorów, Nauczycieli i Uczniów.
Fakt , budynek Dom Dziecka", to był poprawczak"

Taka , moja rada, Powinien się, Szanowny Pan, zorientować , że wiem coś w emacie".
Ale wracając, z wielkiego OT, do miejsca F-5, w IL, co było tematem, wątku. to Wiesz bardzo mało.....Czytać, czytać i jeszcze raz czytać, ze zrozumieniem, jak , mówi nasz kopii2, a potem , a potem po spenetrowaniu" , księgozbiorów i bibliotek, dopiero pisać.
Taka, moja rada.
Napisano
Dokładnie; 110/114 Al. Krakowska, na przeciw Rękodzielniczej.
TAK.
Wybaczą Mody, ale i Ty , gadaliśmy, chyba o tym samym, tylko innym językiem", czasowym.
gw
Napisano
No dobrze, wracając do tematu, jadnak F-ka, stała zawsze pod chmurką", za płotkiem, chyba że, myślimy o dwóch różnych latawcach", a tego już nie wiem?
Nasza kłótnia , nie ma żadnego sensu, poza sprawdzaniem znajomości tematu" na wzajem, co do niczego nie prowadzi, może Ci chodzi o inną F-kę??
Zapraszam na Priw
GW
PS. bo były dwie.
Napisano
Po bardzo wczesno-porannej,dyskusji na Priv, z Kol. Bolek70, oraz konstruktywnej wymianie, poglądów, można przyjąć; że, oboje mamy rację, lub jej nie mamy: Czyli, albo były, dwie EFki", jedna pod chmurką" za płotem,ze skrzydełkami, ale bez alternatora, a druga w prawym, krańcu hangaru, bez skrzydełek. Ponieważ, wchodzi blisko, 20-to letnia czasoprzestrzeń", obserwacji zjawiska", to nie wiem, jak było, ostatecznie nie jestem tym, od E=MC^2.
Nie mniej spróbuję, coś jeszcze ustalić, co obiecałem Kol. Bolek 70
Serdecznie Pozdrawiam.
GW
  • 6 years later...
Napisano
Matematyka musi się zgadzać :-)

Były dwa kompletne F-5. Jeden przetrwał do dziś. Drugiego skasowały drzwi od hangaru ITWL. Pijany w trupa żołnierzyna prowadził ciężarówkę i nie zauważył, że pędzi prosto na hangar, albo zasnął za kierownicą. Przydzwonił w drzwi tak, że wyrwały się z prowadnic, zawaliły na F-5 i dokonały kasacji samolotu.
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie