Skocz do zawartości

Krążek z brązu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 144
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Po czym wnioskujesz, że jest to brąz; na podstawie analizy chemicznej jakościowej, spekralnej, innej metodzie, czy po prostu po kolorze?
Napisano
i prosiłbym specjalistów od hydrauliki calowej o rozwinięcie myśli co do mechanizmu powstawania dwóch krzyżyków w układzie z załączonego rysunku.
Napisano
kopijnik nie wiem na co patrzę ale tam takiego krążka nie ma. to akurat widzę w przeciwieństwie do Ciebie. I proszę wyjaśnij mechanizm powstawania tych krzyżyków bo ciemny jestem.
Napisano
element w wykonaniu z lat 50-70 nieco inaczej wyglądał..."
w ten sposób to możesz wszystkie okrągłe przedmioty do tego wora wrzucić. może jakieś konkrety.
Napisano
nie wydaje mi się. Jednak mogę jedynie się domyślać, o który element ci chodzi na rysunku, załączonym przez Ciebie, ponieważ nie chcesz go wskazać konkretnie. Jeżeli dobrze się domyślam o czym mówisz, to z całą pewnością to nie jest to. Brak śladów współpracy mechanicznej w takim układzie. Nie widzę związku.
Napisano
się nie domyślaj...
patrz na rys z 2011-02-02 20:46:21

...Brak śladów współpracy mechanicznej w takim układzie...

...jeżeli - nie zadziałał - to nie będzie... bo to jednorazowe jest
Napisano
mnie i tak nie przekonasz. ja proszę o WYJAŚNIENIE mechanizmu powstawania krzyżyków. Chyba wiesz. cytuję: i - być może te

"dwa krzyżyki stąd się wzięły..."

a ja niepojętny ... Proszę jaśniej:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie