żeton Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 erwin a szczeście w NSE nie byłeś"? Masz coś do NSE? Widzisz tak się składa, że wszystkie komponenty są potrzebne na teatrze tak samo NSE jak i ojówka". Wspominając o nich wyśmiewałem określone zachowania, a nie sam sens ich obecnośći, widzę, że nie rozumiesz tego. @YARD wstawiać fotki można, również te niecenzurowane, jak kto woli. Pozostaje jednak nadal pytanie PO CO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 YARD ten na zdjęciu to z VII zmiany a to czerwone obok to chyba z 10 gaśnic,nie dały rady spalił się doszczętnie!NSE zdjęła go całkowicie ze stanu,czyli wybrakowała,kadłub chyba w tym roku też został wysadzony , tak jak nasze 4 z Giro,po zdemontowaniu wszystkich nadających się jeszcze do czegoś części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 A teraz żeby trochę zmienić temat, takie coś mieliśmy w naszej bazie,myślę że chyba najważniejszy i nie zastąpiony pojazd!!Bez niego też dalibyśmy sobie radę ale trzeba było by się o wiele więcej natyrać!!!Proszę Państwa: UMI 9.50, naszej produkcji i konstrukcji,chociaż silnik Perkinsa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 żeton ,Te fotki to także kolego żebyś zobaczył że nie tylko ruskie czołgi wybuchają ale także i Rosomaki.Bo to jest wojna nie taka na ekranie monitora że pijesz sobie kawkę a żonka podaje ciasteczko,a to jest wojna że masz dużą szansę stracić swoje życie.Przyjacielu jak Ci się te zdjęcia nie podobają to po prostu nie wchodż.Widzisz prawdziwie zniszczone pojazdy nie na filmie i za to powinieneś temu facetowi podziękować.On Ci i nam dał je za darmo , na zachodzie za takie to trzeba bulić kasę i to nie małą.Do tego tu w prasie jest ban na takie zdjęcia bo one obniżająpoparcie dla rządu.Tu są tylko nekrologi z uśmiechniętymi bohaterami.erwin dawaj więcej niech naród widzi jak tam bronimy amerykańskiej demokracji.Z ostatniej chwili-ostatni żołnierz US Army opuścił Irak to tak jak ruscy w Afganistanie zostawili bajzel i wojnę domową,a prezydent demokratycznego Afganistanu woła o jeszcze 10 lat pobytu wojsk interwencyjnych ,pytanie kto za to zapłaci.Radek dziennikarzu może Ty ale ze swojej kieszeni Ty tam byłeś i Talibów uczyłeś,co uczniowie przerośli nauczycieli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 20 Grudzień 2011 Share Napisano 20 Grudzień 2011 Kol. jacek1962 tak się dziwnie składa, że widziałem iż nie tylko ruskie czołgi wybuchają, wybuchają też Rosomaki, MRAPY i Hummery. Proszę cię nie pisz mi tu, że to to jest wojna bo byłem, dwie zmiany spędziłem i bynajmniej żona z ciasteczek nie podawała a zniszczone pojazdy i tak widziałem. Także, jacek1962 przyjacielu nie mam za co temu facetowi dziękować. W moich oczach, zresztą nie tylko moich facet się ośmieszył. Ale to wolny kraj więc można. Jedni lecą tam dla kasy, inni dla przygody a jeszcze inny dowartościować się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Żeton nie bądż dzieckiem , wysłali Cię na siłę?.Żeton jak myślisz po co uzawodowili armię.Mnie Tusk może pocałować w pewną część ciała,ja obrońca ojczyzny i nigdzie na misje nie pojadę.Zostałeś misjonarzem twoja sprawa,po co podpisałeś cyrograf.Żeton takich zdjęć musi być pełno żeby wreszcie Raduś bojownik z Afganistanu zaczął się bać,a wiesz czego?Chłopy Wy tej wojny nie wygracie ,bo nie nauczysz krowy latać i muslima demokracji.Ja cię rozumiem takich jak Ty tu są tysiące,niepotrzebnych ofiar tej niepotrzebnej krucjaty.Pojechali bo musieli w zeszłym roku jeden z nich nie wytrzymał i popełnił samobójstwo,inny odmówił i siedzi 6-lat w pace plus jako bonus stracił prawo do wypracowanej emerytury a do tego zdjęcia w prasie z imieniem i nazwiskiem /tchórz/Panowie to nie jest nasza wojna,my tam nie mamy żadnego interesu ,wojsko powinno wrócić do kraju bo tam jest jego miejsce.A tuskowi pokazać palec ten środkowy,a Radka do USA niech wraca do Gazety której był redaktorem jej tytułu zapomniałem chyba,,CIA,,? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Powiedz mi kolego Żeton w jakich bazach stacjonowałeś w czasie tych dwóch zmian? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Następna tragedia!!!http://wiadomosci.onet.pl/kraj/pieciu-polskich-zolnierzy-zginelo-w-afganistanie,1,4978775,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 5 trupów i to tuż przed wigilią w katolickim kraju- Ktoś tam jednak w tym średniowiecznym kraju myślał i wymyślił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Kolego jacku1962 niby dlaczego wg ciebie mam być dzieckiem? Dlatego, że śmieszą mnei takie rzeczy jak te fotki? Po co pojechałem tam? Oczywiście, że dla kasy i nic poza tym. Tylko i wyłacznie pieniądze. Może to i mało patriotyczne ale bynajmniej szczere i większość jadących tam ma ten sam motyw choć nie wszyscy się może przyznają. Jacku powiedz szczerze, czy sądzisz, że jeśli nawet kolega erwin wstawi tutaj tysiąc zdjęc rozbitych Rosomaków czy koparek to cokolwiek zmieni? Wątpię, aby radek-bojownik nawet wiedział o istnieniu tego forum i tych zdjęć a nawet jeśli jakomś cudem dowiedziałby się to ma je w pewnej części ciała w którą Tusek może pocałować Ciebie. Nie wiem jak inni, jacku, ale ja nie pojechałem tej wojny wygrać ani czegokolwiek zmieniać, po prostu zrobić swoje, przeżyć i zarobić.Przymusu jako takiego na wyjazd nie miałem, chociaż wiem, iż niektóre JW stosują pewnego rodzaju (nie bójmy się tego tak nazwać) szantaż w stylu albo jedziesz albo nie przedłużamy ci kontraktu.Kolego erwin, VI zmiana FOB Gazownia, VIII zmiana CAMP MIKE SPANN. Poległym dziś bohaterom, zapalmy świeczkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Żeton, gdyby tak wszyscy myśleli jak ty, to pewnie nie byłoby takich for jak militaryphotos.netto że tobie się nie podoba i nie lubisz fotek to nie znaczy że nikt ma nie widzieć choćby fragmentów obrazu tamtej wojnyZaryzykowałeś, pojechałeś dla dobrego żołdu i go dostałeś to o co ci chodzitamta piątka wróci w workach.Na wigilię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Acer, właściwie to masz rację, puki co wolny mamy kraj więc niech każdy robi to co go kręci. Was oglądanie, jego wstawianie, niech będzie. Tyle, że dla mnie bynajmniej rozbity Rosomak to nie tylko fajne ujęcie ale to czyjaś tragedia, cierpienie czy zwykły strach w każdym razie coś czym, nie za bardzo jest się chwalić. Pewnie Waszym zdnaiem źle do tego podchodzę, no ale ani ja nie przkoenam WAS ani WY mnie także zgodnie z demokratyczną zaasdą óbta co chceta" przepraszam, że zabrałem głos. Nie ma się co kłócić, idą święta. A tych pięciu masz rację na wigilię wrócą... i to chłopaki z PRT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Właśnie idą Święta tak że bądźmy dla siebie milsi i nie wszczynajmy kłótni nie wiadomo o co....Żeton ta Twoja druga baza z VIII zmiany to baza amerykańska,bo nie kojarzę i przyznam się że że pierwszy raz spotkałem się z taką nazwą?A i jeszcze jedno,byłeś na etacie strzelca czy podoficerskim?Nic osobistego,ja byłem na etacie d-ca załogi,to po prostu wyjaśni mi pewne przypuszczenia odnośnie twoich pytań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 erwinie Camp Mike Spann to amerykańsko-niemiecka baza kilkanaście km od Mazar-e Shariff, przy takim malowniczym XIX brytyjskim forcieta, także północ Afganistanu. Właściwie to był taki konglomerat, oprócz nacji wymienionych byli tam węgrzy, francuzi, hiszpanie, chorwaci, dwóch holendrów, żołnierze z Bośni i Hercegowiny no i nas 4 polaków. Jeżeli chodzi o mnie to byłem na U-8.Erwinie, jak mówiłeś nic osobistego po prostu ciekawiły mnie powody dla których publikujesz fotki, jak wiesz mogą one być najrózniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 No to muszę przyznać Żeton że trochę ci zazdroszczę.A czego to może napiszę i wyjaśnię jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Wiesz jak to się mówi, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale poczekam do jutra;)Tak z ciekawości, erwin, dostałeś już gwiazdę?Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 22 Grudzień 2011 Share Napisano 22 Grudzień 2011 Żeton-pisałem Wam wielokrotnie ,,za pieniądze ksiądz się modli ,za pieniądze lud się podli,,tak mówiło stare powiedzenie.A teraz przeczytaj to co napisałeś przed i po i pomyśl.Zimni Brytowie obliczyli że statystyczna śmierć w Iraku lub Afganistanie ni jak się ma do śmierci w UK.Corocznie więcej Brytów popełnia samobójstwa niż do tej pory zginęło w dwóch tych wojnach.Musicie pamiętać jednak że Brytowie te wojny zamieniają w forsę i to dużą forsę./w formie kontraktów z regionu/My jak zwykle dokładamy z naszych podatków,czyli subsydiujemy USA.Stąd moja propozycja bojownik Raduś Sikorski do Afganistanu nasze wojsko i sprzęt do domu.Im szybciej to lepiej ,dla wielu rodzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 22 Grudzień 2011 Share Napisano 22 Grudzień 2011 Jacku, wiadomo pieniądz światem rządzi nie od dziś. Ja wiem co pisałem i nie muszę się nad tym zastanawiac ponownie. Twoja propozycję, skądinąd ciekawą i słuszną, chyba powinieneś przedstawić samemu zainteresowanemu a nie nam tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 22 Grudzień 2011 Share Napisano 22 Grudzień 2011 Żeton-on nie pojedzie bo kto będzie pilnował Tuska?.Żeton pewien oficer opowiadał mi że żołnierze z krajów arabskich kochają DSZK to ten karabin montowany na czołgachkaliber chyba 14,5 mm.Jak znów się zgłosisz zróbcie zrzutę i kupcie go.Podarujecie go wodzowi plemienia,który jest w waszym rejonie stacjonowania.Następnie zrobicie następną zrzutę dla wodza,tzw Talibów,bo Oni, czyli Talibowie też walczą z Wami za kasę.I musicie o tym pamiętać.Po tym po prostu dogadajcie się Wy im Rosomaka podstawicie a Oni Wam beczki z trotylem,jak to piszą ,,wilk syty i owca cała.Skąd to wiem? Myślę że na tym zakończymy .Pieniądz rządzi światem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 22 Grudzień 2011 Share Napisano 22 Grudzień 2011 Masz rację jacku skończmy, bo to co teraz napisałeś odbiorę jako kiepski żart. PS. Z tego co wiem to najpopularniejszą bronią wśród, nazwijmy ich ogólnie arabów, jest swojski PK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 22 Grudzień 2011 Share Napisano 22 Grudzień 2011 erwin na wstepie wielkie PRZEPRASZAM jeżeli poczułeś się urażony moimi tekstami, wierz lub nie, ale po prostu chciałem poznac motywy jakimi kierowałeś się wstawiając fotki, sam wiesz, że ludzie są rózni i różne mają motywy, także jeżeli Cię w jakiś sposób uraziłem to odwołuję i PRZEPRASZAM. Nie mam zamiaru Cię obrzucać błotem, wiem, że Wy chłopaki GIRO nie mieliście lekko.Pisałeś, że zazdorścisz...cóż... może rzeczywiście warunmi socjalne były, nazwijmy to OK, nie było bitwy o papier itp. Ja natomiast zazdroszczę Wam, chłopaki chociażby naszych Rośków. Będąc w Mike Spann, działaliśmy w ramach EGF i francuskiego 11 POMLT. BYłeś, więc wiesz co to za fajna sprawa POMLT. Naszym najcięższym pojazdem była dopancerzona Toyota Land Cruiser, także nie raz człowiek się spocił pomimo klimy. Aha, no i zazdorszcze Wam telefonów, tych przydziałowych 10 i 4 minut dziennie, u nas nie było takiej opcji, brak całkowitej łączności, jedynie prywatne komórki. Jak na ironię, bez probelmu chłopaki z DYNCORP mogli połączyć nas z np Texasem ale z PL już nie. Erwin, jako weterani pożyczmy" sobie Wesołych Świąt i podziękujmy najwyższemu, ze nam udało się wrócić cało. PS. Na błędy nie zwracam uwagi, a na gwiazdę również czekam, chociaż sądząc po tym, ile czekasz TY to ja sobie jeszcze dłuuugo poczekam.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 22 Grudzień 2011 Share Napisano 22 Grudzień 2011 żeton żartem to nie jest, to jest sztuka przetrwania.Tyle w tym temacie bo ja tam nie byłem i nie będę.Ja jestem obrońca Ojczyzny a nie armia okupacyjna.Chcecie okupować to proszę bardzo,ale nie za moją kasę.Życzę Kolegom szybkiego powrotu do Kraju całym i zdrowym.Misje zostawmy misjonarzom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 22 Grudzień 2011 Share Napisano 22 Grudzień 2011 Premier D.Tusk, żegna poległych żołnierzy w Afganistanie.A taraz ma problem z powrotem do kraju[złe warunki pogodowe]I jeszcze to: http://konflikty.wp.pl/title,Skandal-wokol-smierci-polskich-zolnierzy-armia-oburzona,wid,14107647,wiadomosc.html@erwin1 wysłałem wiadomość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 22 Grudzień 2011 Share Napisano 22 Grudzień 2011 Yard -Kasa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 23 Grudzień 2011 Share Napisano 23 Grudzień 2011 Samolot z polską delegacją rządową miał w stolicy Armenii międzylądowanie w celu uzupełnienia paliwa. Złe warunki atmosferyczne – padający śnieg i oblodzenie pasa startowego – spowodowały, że odlot do Warszawy został przełożony na piątek na godz. 7 rano czasu polskiego"@jacek mam nadzieje że chodziło Ci o CASA C-295 :)Delegacja poleciała samolotem Embraer 175Jedna literka, a jak zmienia znaczenie wpisu. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.