Skocz do zawartości

X-terra 70 - zamiana, na co ??

banan20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich miłośników poszukiwań !!!

Noszę się z zamiarem wymiany wykrywacza, posiadam Minelaba Xterra 70, chłopaczyna swoje przeżył a zarazem swoje znalazł.. spełnił moje oczekiwania, jednak pozostaje pewien niedosyt pod wzg zasięgu... Mierze w segment Explorerów oraz ich młodszego brata E-traca.... Powiedzcie mi szczerze czy w miejscach gdzie miotałem Terrorystą 70 monetki jest jeszcze szansa że znajdę ich jeszcze więcej?? Czy opłaca się dokupić Terroryście brata z serii wykrywaczy wieloczęstotliwościowych ?? Może macie coś do zaproponowania z innej stajni żeby coś przewyższało 70-tkę ?? dodam że musi to posiadać LCD.
  • Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Etrac, Explorer lub Sovereign spełnią Twoje oczekiwania tyle, że będziesz musiał zmienić styl chodzenia na nieco wolniejszy. Generalnie X70 ciężko pobić przy właściwych ustawieniach, cewce i ormalnie" zmineralizowanym polu.

Pozdrawiam

VW
Napisano
fiserek75 pewnie zasięg podobny do terki, sovereign nie ma wyświetlacza chociaż jest głębszy od terki, spectre miałem i sprzedałem, garet2500 to samo co terka tylko że cięższy i te kwadraciki :)
Napisano
Rzeczywiście plotki krążą o jakimś nowym Minelabie, ale nic więcej nie wiem, więc gdybać nie będę. Z tych Minelabów które są na pewno Etrack wart jest rozważenia, jeśli potrzebny jest wyświetlacz. Jeśli to nie to tylko Sovereign albo faktycznie pozostać przy Xterce;-)

Pozdrawiam

VW
Napisano
kol. banan20 mialem se, mialem f75,a teraz mam x70.
Na Twoim miejscu bym nie zmienial wykrywacza, co najwyzej bym dokupil sonde o wyzszej czestotliwosci.

pozdrawiam egon
Napisano
Miałem taki sam dylemat, dzisiaj dokupiłbym inną sondę do X70, im sprzęt jest bardziej skomplikowany tym mniej skuteczny, trzymaj się Xterki i nic nie kombinuj.
Napisano
70 to zabawka w porównaniu z troszkę wyższą wykrywką.
VW- skończ z tą uniwersalnością xów bo nawet solarka lepiej radzi sobie na militarkę" przy ustawieniach na kolor.
Napisano
możecie ktoś mi powie, jak jest z zasięgiem na militarkę, jeśli chodzi o X 70/705. Niby najlepszą cewka do tego jest 3kHz. A jakieś przykładowe zasięgi, z ilu cm da radę bagnet pociągnąć a z ilu hełm.
Nie oczekuje dokładnych danych, ale tak +/-
Napisano
sorki ze podwajam post ale nie wiem jak edytować...dodam że szukam drugiej wykrywki bo i tak Xterrka zostanie w domu(jest w opłakanym stanie, więc nie sprzedam, ale działać, działa), ponieważ mój brat ze mną również chodzi prawie zawsze.... Patrze na to tak że jeden by łaził z wielo-czest drugi z jedno-częst wykrywaczem lepiej chyba tak niż z dwiem X terrami ??
Napisano
A to w takim razie zupełnie inna sprawa. Faktycznie rozwiązaniem byłoby dokupienie wieloczęstotliwościowca, ale nie polecam Safari. Równie dobrze możesz kupić z drugiej ręki Quattro, ale lepiej moim zdaniem spróbuj Sovereigna względnie Explorera lub Etracka. Chodząc z bratem jesteś też w tej komfortowej sytuacji, że możesz po prostu dokupić drugą Xterrę i jeden z Was może chodzić na 18.75kHz a drugi na 3kHz i w ten sposób macie pokryte najważniejsze opcje.

Pozdrawiam

VW
Napisano
na wyposażeniu X terry mam dwie cewki, jedną standardową drugą okrągłą 18 khz.... a tak szczerze osiągne większy zasięg chodząc wolno Explorerem od Terry ?
Napisano
Witam!Jak sprawuje się xterra 70/705 na polu gdzie występuje dużo żelaznych śmieci,chodzę po polu gdzie jest dużo żelaza i czasem uda mi się proximą wyciągnąć kilka sreberek ale mam wrażenie że dużo omijam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie