banan20 Napisano 17 Styczeń 2011 Autor Napisano 17 Styczeń 2011 Witam wszystkich miłośników poszukiwań !!!Noszę się z zamiarem wymiany wykrywacza, posiadam Minelaba Xterra 70, chłopaczyna swoje przeżył a zarazem swoje znalazł.. spełnił moje oczekiwania, jednak pozostaje pewien niedosyt pod wzg zasięgu... Mierze w segment Explorerów oraz ich młodszego brata E-traca.... Powiedzcie mi szczerze czy w miejscach gdzie miotałem Terrorystą 70 monetki jest jeszcze szansa że znajdę ich jeszcze więcej?? Czy opłaca się dokupić Terroryście brata z serii wykrywaczy wieloczęstotliwościowych ?? Może macie coś do zaproponowania z innej stajni żeby coś przewyższało 70-tkę ?? dodam że musi to posiadać LCD.
VanWorden Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 Etrac, Explorer lub Sovereign spełnią Twoje oczekiwania tyle, że będziesz musiał zmienić styl chodzenia na nieco wolniejszy. Generalnie X70 ciężko pobić przy właściwych ustawieniach, cewce i ormalnie" zmineralizowanym polu.PozdrawiamVW
banan20 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Napisano 18 Styczeń 2011 Może jeszcze doda ktoś coś co na taką zamianę się zdecydował ?
adek_ Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 fiserek75 pewnie zasięg podobny do terki, sovereign nie ma wyświetlacza chociaż jest głębszy od terki, spectre miałem i sprzedałem, garet2500 to samo co terka tylko że cięższy i te kwadraciki :)
VanWorden Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 Rzeczywiście plotki krążą o jakimś nowym Minelabie, ale nic więcej nie wiem, więc gdybać nie będę. Z tych Minelabów które są na pewno Etrack wart jest rozważenia, jeśli potrzebny jest wyświetlacz. Jeśli to nie to tylko Sovereign albo faktycznie pozostać przy Xterce;-)PozdrawiamVW
talgo Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 to chyba was nie zaskoczę że do Sovereigna można dokupić wyświetlacz jaki bo jaki ale jest hehe
egon10 Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 kol. banan20 mialem se, mialem f75,a teraz mam x70.Na Twoim miejscu bym nie zmienial wykrywacza, co najwyzej bym dokupil sonde o wyzszej czestotliwosci.pozdrawiam egon
adek_ Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 egon10 a co Ci nie pasowało w Fisherku? Co ma takiego terka czego f75 nie miał? Pytam z czystej ciekawości
egon10 Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 Lubie all metal, F75 kiepsko sobie radzi jak jest choc troche zasmiecone pole zelazem.
egon10 Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 All metal, mialem na mysli tryb pracy wykrywacza
VanWorden Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 Dokładnie tak - nie oszukujmy się Ladies and Gents - naprawdę trudno o bardziej skuteczny i uniwersalny wykrywacz jak Xterra 70/705:)PozdrawiamVW
pmf1 Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 Miałem taki sam dylemat, dzisiaj dokupiłbym inną sondę do X70, im sprzęt jest bardziej skomplikowany tym mniej skuteczny, trzymaj się Xterki i nic nie kombinuj.
honker Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 Witam.Jaką sondę polecacie do XT-70,aby zoptymalizować zasięg?*
karpik Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 70 to zabawka w porównaniu z troszkę wyższą wykrywką. VW- skończ z tą uniwersalnością xów bo nawet solarka lepiej radzi sobie na militarkę" przy ustawieniach na kolor.
sudajew Napisano 18 Styczeń 2011 Napisano 18 Styczeń 2011 możecie ktoś mi powie, jak jest z zasięgiem na militarkę, jeśli chodzi o X 70/705. Niby najlepszą cewka do tego jest 3kHz. A jakieś przykładowe zasięgi, z ilu cm da radę bagnet pociągnąć a z ilu hełm.Nie oczekuje dokładnych danych, ale tak +/-
banan20 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Napisano 18 Styczeń 2011 dodam ze interesują mnie tylko i wyłącznie monetki i inne małe fanty....militarki się nie czepiam...
banan20 Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Napisano 18 Styczeń 2011 sorki ze podwajam post ale nie wiem jak edytować...dodam że szukam drugiej wykrywki bo i tak Xterrka zostanie w domu(jest w opłakanym stanie, więc nie sprzedam, ale działać, działa), ponieważ mój brat ze mną również chodzi prawie zawsze.... Patrze na to tak że jeden by łaził z wielo-czest drugi z jedno-częst wykrywaczem lepiej chyba tak niż z dwiem X terrami ??
VanWorden Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 A to w takim razie zupełnie inna sprawa. Faktycznie rozwiązaniem byłoby dokupienie wieloczęstotliwościowca, ale nie polecam Safari. Równie dobrze możesz kupić z drugiej ręki Quattro, ale lepiej moim zdaniem spróbuj Sovereigna względnie Explorera lub Etracka. Chodząc z bratem jesteś też w tej komfortowej sytuacji, że możesz po prostu dokupić drugą Xterrę i jeden z Was może chodzić na 18.75kHz a drugi na 3kHz i w ten sposób macie pokryte najważniejsze opcje.PozdrawiamVW
banan20 Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Napisano 19 Styczeń 2011 na wyposażeniu X terry mam dwie cewki, jedną standardową drugą okrągłą 18 khz.... a tak szczerze osiągne większy zasięg chodząc wolno Explorerem od Terry ?
Seku Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 Witam!Jak sprawuje się xterra 70/705 na polu gdzie występuje dużo żelaznych śmieci,chodzę po polu gdzie jest dużo żelaza i czasem uda mi się proximą wyciągnąć kilka sreberek ale mam wrażenie że dużo omijam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.