woytas Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 Jak drgania tego czegoś?I tak nie kupie bo poszedłem" w Dremela - z ciekawości pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 Ja swego czasu kupiłem coś a la Dremmel (też niemiecka firma, ale produkcja u małych żółtych ludzików). Kumpel ma Dremmela i różnicy nie widzę żadnej. Być może inna wytrzymałość, ale przy mojej częstotliwości używania nie ma to znaczenia. Natomiast akcesoria (szczotki itp.) kupuję juz oryginalne, bo reszta to popelina.Co do myjek. Wszelkie wynalazki z Azji za 50zł można wyrzucić do kosza. Dobra, skuteczna myjka kosztuje niestety parę stówek lub lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 2 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2012 ja nikogo nie przekonuję o niezbędności zakupu...ale:227 częściprzede wszystkim - wałekczęści pasują do dremela - wałek - nie wiemmandrylka na filc - w dentystycznym - ok 7 zetmandrylka do tarcz 5 zetbyle frez - 10 zet - lub dremel 14 zetPudełko na ścianę z rozdzieleniem typu częścistu częściowy zestaw verto ok 35 zetobroty do 33 tysięcy130W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Za 26 zł myjka jest aktualnie w Lidlu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=698377#1369581dokładnie taka jak pokazuje ko. adrian950 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 A i jeszcze pytanie - czy te myjki wydają tak dziwny dźwięk podobny do skwierczenia"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 a moze ktos wrzucić foto efektu czyszczenia ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 własnie jak to wyglada i co ewentualnie mozna czyścic zeby nie zniszczyć i jak długo pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Wg. instrukcji - biżuterię, części metalowe (odznaki,medale monety itp.), artykuły piśmiennicze (stalówki piór itp.), przyrządy optyczne (okulary, lupy itp.), artykuły higieniczne (np. szczoteczki do zębów). W moim jest 5 trybów czyszczenia na 90,180, 300, 480 i 600 sekund (od 1,5 do 10 min) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 no tak ale może ktoś pokaże jak wyszła monetka czy odznaka klamerka itp przed i po jaki to daje efekt czy tylko piach usuwa i powierzchniowe zanieczyszczenia czy większe ogniska korozji też czy usuwa zabrudzenia w miejscu trudno dostępnym jak ktoś ma fotki proszę o pochwalenie się :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Robiłem elektrolizę srebrnego zegarka w kwasie cytrynowym. Szklany pojemnik wstawiony do myjki, włączane ultradźwieki co jakiś czas, odpadała zmiękczona korozja. Była gruba skorupa nawarstwień, no i mechanizm zarośnięty, z zakamarków wszystko ładnie odeszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.