Witajcie :-) Jest to mój pierwszy post na tym forum, jeno szkoda, że o sowieckim... Wracając do meritum: Ostatnio na pewnym serwisie aukcyjnym (;-P) dość często pojawiają się hełmy jak ten w obrazku. Opisywany zawsze jako hełm radziecki, sowiecki, rosyjski, niemalże zawsze pisane jest, że drugowojenny. Jeśli pojawiają się z fasunkami, to mają takie jak ten, który był w hełmach wz 36 (oczywiście sowieckich). Pierwej myślałem, że to wz 36 (grzebień, fasunek itp.), jeno łagodny" kształt wyklucza ten wzór. Co to, kurczę, w końcu jest? O_o Z góry dziękuję za pomoc.
Pytanie
ElGuzosiu
Witajcie :-) Jest to mój pierwszy post na tym forum, jeno szkoda, że o sowieckim...
Wracając do meritum: Ostatnio na pewnym serwisie aukcyjnym (;-P) dość często pojawiają się hełmy jak ten w obrazku.
Opisywany zawsze jako hełm radziecki, sowiecki, rosyjski, niemalże zawsze pisane jest, że drugowojenny. Jeśli pojawiają się z fasunkami, to mają takie jak ten, który był w hełmach wz 36 (oczywiście sowieckich).
Pierwej myślałem, że to wz 36 (grzebień, fasunek itp.), jeno łagodny" kształt wyklucza ten wzór.
Co to, kurczę, w końcu jest? O_o
Z góry dziękuję za pomoc.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.