Skocz do zawartości

Groch z kapustą

R51

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pod Beresteczkiem stoczona została bitwa, którą upamiętniała ta cerkiew. Naokoło cerkwi rozciągaja się błota, z których po dziś dzień wyciągają fajne fanty. Małe muzeum znajdujące się w drewnianym domku obok cerkwi prezentuje rzeczy, które każdego pasjonata wojskowości XVII- wiecznej Europy doprowadzą do hertz- klekotu

• Odpowiedzi 225
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dla mnie przebojem był muszkiet razem ze skórzanym futerałem, w którym go odnaleziono. Beztlenowe środowisko zakonserwowało go w stanie nieosiagalnym w innych warunkach...

• 2 months later...
Napisano

Gdzieś pośród leśnych ostępów grupa polskich żołnierzy dokonała rozbrojenia. Miejsca od kilku lat nie dawało mi spokoju- jak się okazało przeczucie było słuszne...

Napisano

Efekt był całkiem miły jeśli chodzi o rozrywkę przy kopaniu- wyteż wzrok gdzie kolejny bagnet. Stany niestety agonalne... lecz zawszeć to wrzesień...

Napisano
Widać że ziemia okrutnie się obeszła z fantami, ale i tak gratuluję Wrześniowych trafień.

Owocnego Nowego Roku!
  • 9 months later...
Napisano

Cieszy mnie że przynajmniej niektórzy odgadli poprawnie;)

Pora zbierać jabłka więc wyjednałem u znajomego gospodarza wózek do przewozu rzeczonych jabłuszek. Dziwny jakiś;)A więc kolejna zagadka...Kto wie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie