Skocz do zawartości

zakup minelab e-trac

plaster180

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam po dwóch sezonach z proximą przyszedł czas na zmianę myślę o kupnie e-taca i tu moje pytanie do użytkowników tego nietaniego sprzętu czy będę z niego zadowolony? chodzi o zasięg dyskryminację maskowanie typu moneta przy żelazie stabilność pracy,czy jest wart tych pieniędzy?dodam że chodzi mi tylko o kolorową drobnicę na militaria mam smętka wszystkie sugestie mile widziane.
Napisano
Prawie wszystkie z wymienionych przez Ciebie cech, na pewno spełni Twoje oczekiwania, poza maskowaniem (moneta przy żelazie) zarówno Etrac jak i Explorer gubią się w takich sytuacjach.(E-trac jest odrobinę szybszy od Ex-a). Fakt że niezbyt często zdarzają się sytuacje że moneta leży razem np z gwoździem, ale nie można tego wykluczyć(tutaj z pomocą przychodzi cewka snajperka). Nigdy Proximy nawet na oczy nie widziałem, ale mam Etraca i Exa, nie różnią się wcale od siebie diametralnie, dlatego z całą pewnością możesz kupić tańszego Explorera SE z cewką Pro (11`) i będzie to prawie E-trac :), pamiętaj o dokupieniu drugiego akumulatora, bo czasami możesz się obudzić w polu bez zasilania...
Napisano
dodam jeszcze jedno, co może się kilku osobom nie spodobać.
Rozważ też możliwość zakupu Tesoro Tejon, jeżeli chodzi o zasięg i czułość to niewiele od powyższych nie odstaje, do tego dochodzi jego super ergonomia. Nie ma niestety identyfikacji tonowej i innych bajerów, ale ma podwójną dyskryminację i ręczne dostrajanie do gruntu, co pozwala doświadczonym operatorom na wiele więcej...
Napisano
dzięki otrong do sezonu jeszcze daleko będę musiał rozważyć czy jest sens kupować tak drogi sprzęt,może lepiej pomyśleć o argo tylko nie wiem czy będzie to jakaś konkurencja do e-traca.
Napisano
nie wiem czy stawianie Argo i Etraca na tej samej półce to dobry pomysł, ale wyłącznie dlatego, że nie znam detektorów Rutus, nie wykluczam tego porównania... Jest już wątek o Argo, z którego można się trochę dowiedzieć.
Napisano
Podobno rutus jest nawet lepszy od baby. Jest rurka i jest dziurka, kto co lubi.

Na minelabie się nie zawiedziesz, jak szukasz drobiazgu i nie biegasz po terenie jak kurczak bez głowy.

Btw. track & explorer(11): nie ma testów przedstawijących wyższość w zasięgu tracka. Tj. nikt nie pokazał ,że nie płacisz tylko za ajery".
Napisano
A po co ci odpowiedzi wystarczy poczytać na forum o tym sprzęcie a nie patrzeć na to jak inni żle opiniują ten wykrywacz.Kup go a napewno będziesz zadowolony z wyników.Ja uzywam explorera i powiem ci że miałem pare wykrywek i jak narazie minelab dla mnie jest super.
Napisano
Witam! Kolego plaster180 nie oczekuj,że inni podjemą za Ciebie decyzję o zmianie sprzętu na ten,czy inny :)) lub ułatwią Ci to w takim stopniu ,by nie mieć najmniejszych wątpliwości tym bardziej,że w tym przypadku,jak sam zuważasz cena jest taka,a nie inna.Wbrew pozorom wg.mojej wiedzy jest całkiem sporo użytkowników E-traca,co wcale nie oznacza,że jest wiele wpisów na na ten temat na polskich forach.Z moich obserwacji wynika,że ten sprzęt najczęściej kupują osoby,które doskonale wiedzą,czego oczekują od wykrywacza,a potem po prostu go użytkują i nie ma potrzeby rozpisywania się na ten temat.Osobiście nie mogę się zgodzić z opinią Kol.otrong,że Explorer i E-trac to niemal to samo...oczywiście E-trac jest następcą Explorera,ale wg.mnie podobieństwo jest przede wszystkim w wyglądzie.Pozdrawiam!
Napisano
P.S. Zastanawiam się,czy Kol.plaster180 faktycznie myśli o kupnie E-traca jeśli zestawia w swych rozważaniach ten sprzęt z Argo ?! :)) Wg.mojej subiektywnej oceny to dość niefortunne zestawienie,jak już zauważono wcześniej...Pozdrawiam!
Napisano
Adam, z ciekawości.
Ja uzywam explorera i powiem ci że miałem pare wykrywek i jak narazie minelab dla mnie jest super."
Czemu więc sprzedajesz?
Napisano
Szczerze ci odpowiem czeka mnie remont,ale po remoncie jak się odkuje to napewno kupie se e-trac.A Minelaba se chwale bo nim znalazłem najwięcejpozdrawiam.
Napisano
Wracając do podstawowego pytania...Nie wiem,czy Kol.plaster180 będzie zadowolony po ewentualnym kupnie E-traca.Zdarzało się,że osoby po przesdiadce z Explorera prosiły o pomoc w ustawieniach E-traca,choć to tak stabilny i wyrozumiały sprzęt.Pozdrawiam!
Napisano
witam koledzy poważnie myślę o kupnie e-traca i poprostu n ie chciał bym poczuć się rozczarowany osiągami tego wykrywacza mam proximę już dłuższy czas i chcę więcej" o argo dużo się mówi na forum ale brak opini użytkowników ja raczej na niego się nie zdecyduję,myślę że e-trac będzie dobrym wyborem ale chcę trochę się dowiedzieć na jego temat od samych użytkowników.pozdrawiam.
Napisano
No więc kilku użytkowników już się wypowiedziało, czas podjąć decyzję samemu, tutaj nikt Ci nie zrobi żadnych porównań, to nie piaskownica. Każdy ma swój rozum i portfel... Widzę że liczysz na to że ktoś powie: słuchaj plaster, kupuj Etraca bo jest taki albo inny..."

Skoro dysponujesz na niego gotówką, to po co się zastanawiasz? Rozczarowany? wierz mi i innym, na pewno się nie zawiedziesz, ponieważ to topowy sprzęt lidera wykrywaczy metali na świecie, więc samo za siebie przemawia...

ave ja
Napisano
Jeśli lubi szybko machać, to się zawiedzie.
Co do Tejona, to jest lekki, ale z tą super ergonomią to mocna przesada. Dużo cięższe Whitesy wypadają podobnie lub nawet LEPIEJ(!). Funkcjonalność analogowego Tejona w porównaniu z wykrywaczem cyfrowym z górnej półki to już bardziej zakrawa na żart niż temat do dyskusji :) Ale jeśli ktoś wykrywaczem macha jak śmigłem, to będzie zdecydowanie lepszy wybór niż jakikolwiek całkowicie cyfrowy Minelab.
  • 2 weeks later...
Napisano
E-trac podobnie jak X-70,705 nie ma problemu z szybkim przemiataniem więc mniemam,że Kol.Brzęczyszczykiewicz ma mizerną praktykę ...przynajmniej w kwestii tych wykrywaczy.
Pozdrawiam!
Napisano
P.S. Minelaby to wg.mnie klasa sama dla siebie i nie ma obecnie równorzędnych odpowiedników na rynku.Reszta,to tylko marketing i bełkot z tym związany.Pozdrawiam!
Napisano
Kolego zamieniłem explorera na e-tracka, i różnica jest ogromna.
Po pierwsze ergonomia, po całym dniu nie czujesz łapki, po drugie jest szybszy, szybciej możesz omiatać, po trzecie można z niego więcej wyciśnąć przy wyżyłowaniu go.
Stabilność też jest lepsza. Takie moje odczucia.
A Minelab" marka mówi za siebie.
Pozdro
  • 1 month later...
Napisano
witam po dłuższej przerwie,wybór padł jednak na e-traca(nówkę) i mam jedno pytanie jak u niego z awaryjnością czy często się psują czy są raczej nieawaryjne?
Napisano
Dziwne zadałeś pytanie...Zależy jaki ci się udał,ale jak go nie zamoczysz i nie będziesz woził w bagażniku po wybojach,będziesz dbał o niego napewno będzie ci służył długo,ogółem się nie psują.
  • 5 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam Panowie i Panie! Nie tak dawno temu(koniec czerwca br.)niejaki Brzęczyszczykiewicz chciał kupić E-traca na Allegro za 3,000 zł pomimo tego,że cena wywoławcza była 3,500 zł.Nic dodać,nic ująć.
Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie