Kurt Napisano 24 Listopad 2010 Autor Share Napisano 24 Listopad 2010 Myślę że nie jeden z nas miał przykre doświadczenia swego czasu z nieudolnością Kupującego, sprzedającego, gdzie pojawiały się matactwa, chamstwo ze złodziejstwem włącznie. Pytanie tylko czy owy temat się przyjmie ku uciesze tych którzy mają dosyć owego buractwa zaśmiecającego allegro. Do pełni szczęścia wystarczy tak niewiele:1. Nick z allegro 2. aukcja z krótkim opisem jak i podejściem sprzedającego/kupującego 3. Nie będziemy niemili i nie podajemy danych osobowych danego delikwenta!!. Z własnego doświadczenia wiem że allegro tak naprawdę nic nie robi w temacie gdy się dzieje krzywda sprzedającemu a jedyne co potrafią powiedzieć to żeby się dogadać gdyż oni nie moga ingerować - śmiech na sali.A najlepsze w tym to gdy człowiek wypisuje negatywa mając słuszność a dostaje w odwecie to samo.Jak to mówią w pewnej reklamie Powinni tego zabronić"Co wy na to szanowni forumowicze ??Pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 Dobra ,może nie jestem święty (dostałem już negatywa) ale spotkałem się już z trzema sprzedającymi którzy po prostu wzięli sobie kase ,którą im wpłaciłem a paczki nie wysłali.Próbowałem się z nimi dogadać ,ale nawet nie odpisywali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 a jak sobie to wyobrażasz ? stworzysz jakieś kryteria, regulamin ?czy na czarną listę będziemy wpisywać pacjenta, który zrobił nieładną paczke, bez kokardki ?Oczywiście ironizuję, ale nijak nie potrafię sobie tego wyobrazić w praktyce.Przecież ludzie różnymi kryteriami i miarami będą oceniać sprzedającego, wpiszą go na listę, po pewnym czasie (załóżmy) dojdą do porozumienia - i co ?Sprzedający będzie dalej wisiał na czarnej liście, czy może user z ODK będzie tyłek zawracał Modom, żeby już usunęli jego wpis, bo on się dogadał.Nierealne jak dla mnie - poza tym, kupując lub sprzedając na Allegro - zawieramy umowę i stroną do rozpatrywania problemów jest serwis Allegro, Policja, Prokuratura - i nikt inny.Jeżeli takie coś pojawiłoby się na ODK - nie wiem czy Allegro nie miałoby nic przeciwko temu - napisz do serwisu, zapytaj.A czy nie uważacie, że może się zdarzyć przez przypadek niesłuszne pomówienie ? Sam miałem taki przypadek, że czekałem 1,5 miesiąca na paczkę. Po reklamacji oddano mi pieniądze i ...... przyszła paczka, bo Poczta dała ciała.jestem zdecydowanie na NIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 I zaraz będzie wiadomo kto handluje na Allezło fantami, a kto nie. A podobno to jest be.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 A jak przykładowy Kowalski napisze, że Nowak to oszust i po wpłacie pieniędzy nie wysyła przesyłek, a Kurt żeni" lewe fanty to pretensje będziecie mieli do Bociana, Woytasa czy Tyfusa?Ty-fusie: Allezło z definicji, w przypadku sporów, odpowiada, że nie jest miejscem/instytucją do ozpatrywania problemów". Jest to najzwyklejszy w świecie elektroniczny bazar, gdzie zastosowanie mają przepisy KK, KC... A do rozpatrywania sporów lub wyjaśniania oskarżeń o wyłudzenie-oszustwo-wałek" przygotowana jest ( wg ichniej admiralicji ) policja i sąd. O takim podejściu do sprawy świadczy choćby dokumentnie martwy i odrealniony system sporów.PS Namiastką takiego wątku jest Allezło- weryfikacja oryginalności. Z drugiej strony weryfikacji Użytkowników miał służyć system komentarzy ( który został skutecznie wypaczony, ale to już inna bajka ).Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 08:34 25-11-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezar WW II Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 Może zrobimy tak że ludzie będą pisać a ty kurt dopisuj do postu np NICK ; 3 ostrzeżenia no wiesz o taką listę chodzi żeby nie szukać po temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hytek7 Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 Ja jestem na TAKchętnie ujawnił bym jednego typka która na ODK chwali sie swoimi fantami, prosi o potwierdzenei oryginalności a to co nieoryginalne wystawia na alledrogo i zarzeka sie na grób ze to osobiscie wykopany oryginał choćby to była radosna twórczosc :)Sailer świadkiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 Panowie - czy ja coś źle zrozumiałem, czy dyskusja stacza się na inne tory ?Myślałem, że autor chce piętnować nieuczciwych sprzedawców na Allegro, a wy piszecie o tych co na ODK robią ID i opylają na Allegro - przypominam, że w związku z tym pojawił się odpowiedni zapis w regulaminie Forum.Poza tym większość z nas coś sprzedaje na Allegro - czy jak będę opylał pianino, to też będę na tej liście ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 25 Listopad 2010 Autor Share Napisano 25 Listopad 2010 Panowie szlachta zapodałem luźno temat celem sprawdzenia co o tym myślicie i jakie macie w stosunku co do tego odczucia. Wiadomym jest to że temat nie jest łatwy ani przyjemny i rzeczywiście trudno jest zweryfikować co naprawdę będzie wałem a co aktem nieposkromionej zemsty przeciętnego Karla któremu sprzedawca źle nakleił znaczek na kopertę co spowodowało długo idące oburzenie ze strony nabywcy. Temat albo się rozwinie albo przejdzie do lamusa i zginie śmiercią naturalną. Pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 Allegro ma swoj system.Nie bedziemy robic za nich robotyWatek zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.