czarek100 Napisano 21 Listopad 2010 Autor Napisano 21 Listopad 2010 witam jaki polecacie wykrywacz jak w temacie na militarkę i drobnice .proszę o pomoc i dziękuję
kurnik Napisano 21 Listopad 2010 Napisano 21 Listopad 2010 Witam,Ja polecam używanego teknetics delta 4000, jest szansa, że za tę kwotę znajdziesz takiego na serwisach aukcyjnych.Ja kupiłem dwumiesięcznego za 750 zł i jestem zadowolony.Bardzo dobrze wyłapuje drobne kolorowe metale na znacznych głębokościach.Żelaza raczej nie szukam, ale ma dwa tryby przeznaczone właśnie do poszukiwania takich przedmiotów. Trochę tych trybów używałem i bez problemu wyszukuje drobne odłamki na sporych głębokościach. Gwarancja trwa 5 lat, a delty nie mają chyba jeszcze roku? - strzelam, ale rok to maks.Nie mogę porównać tego wykrywacza do innych, bo jest to mój pierwszy fabryczny sprzęt.Pozdrawiam.P.S. To mój pierwszy post na tym forum, więc od razu witam czytających!
Hebda Napisano 21 Listopad 2010 Napisano 21 Listopad 2010 smĘtek!ortografii w szkole już nie ma?to że mama straszy że bez nauki to tylko szpadel to nie ma na myśli poszukiwań wykrywką ale kopanie rowów z potem lejącym się po dupie!co do wykrywki za 700http://allegro.pl/listing.php/search?category=74254&sg=0&string=wykrywacz+metalipo lewej stronie w opcjach przeglądania"masz cena od-do"ustawiasz od 0 do 700i szukaszco znajdziesz ciekawego wrzucasz na forum w wyszukiwarkę,czytasz,wyciągasz wnioski,podejmujesz decyzjępaniał?zdrów
saperski Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 Dozbieraj trochę i kup używanego Rutusa Proximę a na pewno się nie zawiedziesz.Pozdrawiam
Brzęczyszczykiewicz Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 A dlaczego smętek" a nie smentek"? Jest to JUŻ w jakimś słowniku? :)
Dani Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 Myślę że warto wziąć za tą kasę co piszesz , spróbuj trochę się potargować ja swoją Solarkę oddałem za 600 zł . pozdro.
czarek100 Napisano 22 Listopad 2010 Autor Napisano 22 Listopad 2010 w jakim jest stanie ? daj jakieś foto.
Dani Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 Nie już nie mam go sprzedałem dawno :) , w ogłoszeniach na tym forum chyba był do kupienia niedawno , poszukaj .
czarek100 Napisano 22 Listopad 2010 Autor Napisano 22 Listopad 2010 a czy na pola nadaje się bo z tego co czytałem po bardziej do lasu.
Dani Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 Używałem go prawie 3 lata temu , to był mój pierwszy poważniejszy sprzęt ;) , na polną drobnice się nadaje jak najbardziej , z tego co pamiętam zdarzało mi się czasem wykopywać zardzewiałe gwoździe , ale nie był to jakiś większy problem , podobnie kamienie magnetyczne które sygnalizował też .
EAGLE11 Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 Ja dalej podtrzymuję moje stanowisko kup HS-3 i nie będziesz na pewno żałował ;) Akurat stoją dwa na allegro:http://allegro.pl/wykrywacz-metali-hs3-smetek-bcm-i1328036774.htmlhttp://allegro.pl/wykrywacz-metali-smetek-hs3-i1334193456.htmlHebda, tj.Panie ortografio!Radzę zapoznać się samemu z zasadami ortograficznymi panującymi w języku polskim, gdyż czasem użycie -ę zamiast -en(muszę Cię rozczarować można tak zapisywać niektóre wyrazy) może Ci wyjść bokiem. Mój błąd nie wziął się natomiast z niedostatecznej ilości czasu poświęconego na naukę, tylko z tego iż na aukcji internetowej kupiłem właśnie smentka" i byłem święcie przekonany, że Pan Henryk właśnie Smentkowskim się nazywa. Pozdro i nie spinaj się tak na przyszłość bo to zupełnie nie potrzebne.
czarek100 Napisano 22 Listopad 2010 Autor Napisano 22 Listopad 2010 jakie funkcje posiada ten smentek-smętek jak kto woli .czy na drobnicę też jest dobry.
czarek100 Napisano 22 Listopad 2010 Autor Napisano 22 Listopad 2010 a tak w ogóle to EAGLE11 ty to masz gadane powinieneś polskiego uczyć.
EAGLE11 Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 Wystarczy poszukać...tu masz wszystko o hs-3 http://odkrywca.pl/wszystko-o-hs-3-smetek,673251.html#673251A w dziale Nasze odkrycia" znajdziesz sporo fantów nim znalezionych, ale do tego użyj już sam wyszukiwarki.Pozdro!
armand Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Kolego B..., to jest klasyka reportażu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Na_tropach_Sm%C4%99tkahttp://pl.shvoong.com/travel/destination/1903097-na-tropach-sm%C4%99tka/
pawel888 Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Co do wykrywacza no to dozbierać i kupić HS-3 Smętek" Smętek- Od nazwiska konstruktora- Smętkowski. Nie zamienia się to na -en.<pozdro
dzieci3 Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 W tych pieniążkach tylko używki zdolne cokolwiek znalezć,a tutaj masz całą gamę.Poniżej tej kwoty nowe to raczej sprzęt dla nowo wstępujących.Pzdr.
karabin Napisano 24 Listopad 2010 Napisano 24 Listopad 2010 Witam.Jest wiele dobrych piszczałek za 700zł, koledzy wymienili niektóre z nich.Ja używam Midasa ,to wykrywka typowo pod militaria (z sondą37cm.) oraz na drobniejsze z sondą 24cm. Wykrywacz ten ma ,,niby,, rozróżnianie ,ale że jest on typu PI to różnie z tx m bywa,czasem zaświeci dioda na małym kawałku stali . Aby nie łapał śmieci wystarczy unieść go nieco wyżej i jest ok. Jako że jest to PI to ma duży zasięg,czyli jak wspomniałem typowy do militarki. Kosztuje 700zł z wybraną sondą,a jak się potargujesz to drugą ci dorzuci za darmo (mowa o nowym). Jeśli nastawiasz się na drobnicę to ten się nie nadaje z sondą 37 ,chyba że 24. Z drobnicy to sprawdzałem łuskę karabinową z mosiądzu na dużej sondzie ,na 35 cm. jeszcze sygnał był (słaby).Pozdrawiam
siwy_49 Napisano 28 Listopad 2010 Napisano 28 Listopad 2010 Jeżeli chcesz sprzęt uniwersalny to polecam solarisa lub ultręII, oba kupisz do 700 zł. Na militarke wystarczające a i na moniaki dają radę. Smętek na drobnicę to chyba nie jest dobry pomysł, ale na militarę super.
małrer Napisano 28 Listopad 2010 Napisano 28 Listopad 2010 smętek na drobicę dobry małą cewką a cewki można dokupic są tanie pozdro:)
Darek4 Napisano 28 Listopad 2010 Napisano 28 Listopad 2010 Witam.używam smętka dość długo i zgadzam się z kolegą wituś"smętek z małą cewką daje rade z kolorową drobnicą nie gorzej niż solaris,mimo że ma gorszą dyskryminacje.Ale żasięg dużo lepszyPozdro.
220V Napisano 29 Listopad 2010 Napisano 29 Listopad 2010 Jeśli założyciel tematu chce coś uniwersalnego i na monetki i na militaria, to za te 700zl z markowych sprzętów śmiało polecę używkę Solarisa (mam go 2 lata). Na drobnicę baaardzo przyzwoite osiagi a jak chcesz stali pokopać to nie ma najmniejszego problemu - metrowe dołki kopałem ;)Wcześniej były 2 kolejne HS-y (cewka 30cm)- na militarkę za te pieniądze nic lepszego nie znajdziesz - żyleta, ale na monety i podobną temu drobnicę nie polecam - za dużo śmieci na kopiesz zanim wyjmiesz garstkę ciekawszych fantów. Prosty to sprzęt i na zaśmieconym terenie zamęczyć sie można kopiąc dołek co krok.W tych pieniądzach ACE 250 też nie byłby najgorszy (choć zasiegowo słabszy od w.w. sprzętów)
walec6000 Napisano 29 Listopad 2010 Napisano 29 Listopad 2010 ja bym proponował używaną delte 4000 mam ją 6 miesięcy i jestem bardzo zadowolony 700-800 można trafić na allegropozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.